Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Un prim târg de succes, organizat la sediul Fundaţiei Agora

Luni, a avut loc

Un prim târg de succes, organizat la sediul Fundaţiei Agora

Luni, 31 august 2015, la sediul Fundaţiei Agora Oradea, a avut loc primul târg de joburi din cadrul proiectului implementat în urmă cu 18 luni de Fundaţia Agora Oradea, în parteneriat cu SC Focus Plus SRL Bucureşt, Agenţia Judeţeană pentru Ocupare a Forţei de Muncă Dâmboviţa și cu Centrul de informare europeană EUROPE DIRECT Agora Oradea,.

În două săli destinate evenimentului, şomeri şi persoane inactive, care fac parte din grupul ţintă al proiectului, dar şi alţi participanţi, persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, au stat de vorbă cu angajatorii (firme din diferite domenii: IT, turism, sănătate, producţie, agricultură...) şi-au depus CV-ul şi au avut un prim interviu la stand.
Interviuri au acordat reprezentanţilor presei prezenţi la târg şi rectorul Universităţii Agora, dl prof. univ. dr. Ioan Dziţac, precum şi doamna decan Gabriela Bologa, asistent manager de proiect.
„Obiectivul general al proiectului este facilitarea ocupării şi integrării sau reintegrării pe piaţa muncii a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, a şomerilor şi a persoanelor inactive, prin măsuri integrate de furnizare de programe de formare profesională, servicii de informare şi consiliere profesională individuală, servicii de asistenţă şi consultanţă pentru începerea unei afaceri, respectiv organizarea de târguri ale locurilor de muncă. Dintre obiectivele specifice ale proiectului doresc să mă opresc la sprijinul acordat pentru facilitarea integrării durabile pe piaţa muncii, care include şi dezvoltarea abilităţilor de căutare a unui loc de muncă şi de prezentare la un interviu în vederea ocupării, prin activităţi de informare şi consiliere profesională a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă; Diversificarea aptitudinilor şi competenţelor profesionale pentru 700 de persoane provenite din mediul urban şi rural din regiunile Nord-Vest şi Sud Muntenia prin programe de formare profesională şi iniţiere în utilizarea calculatorului, în vederea creşterii gradului de ocupare a acestora pe piaţa muncii; Creşterea numărului de beneficiari de măsuri integrate de ocupare a forţei de muncă, în perspectiva începerii unei afaceri sau a unei activităţi independente; Întâlniri organizate între cererea şi oferta de forţă de muncă pentru facilitarea accesului la ocupare al persoanelor fără loc de muncă, din cele două regiuni", a precizat dl rector.
„Persoanele participante au confirmat importanţa realizării acestor târguri de joburi care reprezintă un ajutor real pentru cei care vor cu adevărat să-şi găsească un loc de muncă şi să muncească. Astfel că 7 persoane participante la târg au spus că şi-au găsit un loc de muncă, iar alte 20 de persoane au lăsat CV-urile la agenţii economici prezenţi.
Trebuie să conştientizăm că este nevoie de implicare din partea tuturor instituţiilor prezente pe piaţă în acest moment, pentru a evolua spre o „lume" mai determinată,  mai interesată şi competitivă", susţine doamna decan Gabriela Bologa, asistent manager de proiect.
La târgul de luni, reprezentanţi ai firmei ATT Interim (Recrutare, Selecţie & Leasing de personal) s-au dovedit a fi foarte activi intervievând în stânga şi în dreapta, recrutând şi îmbogăţind baza de date, iar printre managerii cei mai „curtaţi" la acest târg se pare că a fost doamna Ioana Matei, cu un Magazin PC (de) TOP (pe Corneliu Coposu Nr. 10.
Organizatorii evenimentului ne promit că după 15 septembrie, vom avea parte de un al doilea târg în cadrul proiectului „Promovarea ocupării durabile în două regiuni din România prin servicii integrate", la care sunt aşteptaţi să participe pe lângă membrii grupului ţintă şi alte persoane aflate în căutarea unui loc de muncă. Poate atunci vor fi mai norocoase şi cele două absolvente de germană!
Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze, accesaţi Galeria foto: Un prim târg de succes, organizat la sediul Fundaţiei Agora.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:41:07 Ora de vară a Europei de Est