Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Participare la Festivalul Internaţional de Artele Spectacolului „Theaterstock

„Comedia muzicală orădeană - „o nebunie de spectacol

Participare la Festivalul Internaţional de Artele Spectacolului „Theaterstock

Teatrul „Regina Maria" a participat cu spectacolul „Leonce şi Lena" la prima ediţie a Festivalului Internaţional de Artele Spectacolului „Theaterstock" de la Bacău, care s-a desfăşurat în perioada 1-16 august 2015.

Comedia muzicală, aplaudată minute în şir de publicul băcăuan, a fost încadrată în secţiunile RythmiCity şi Povestea Noastră şi s-a jucat în aer liber în 14 august pe Scena Hotel Decebal.
Spectacolul, o adaptare după un text de Georg Büchner, a fost regizat de Mihai Măniuţiu, în colaborare cu Ada Milea, actriţa Anca Hanu şi coregraful Vava Ştefănescu în stagiunea 2013-2014 şi s-a bucurat de succes încă de la premieră, fiind invitat la festivaluri prestigioase, precum: Festivalul Internaţional de Teatru Nou - Arad în 2014 şi Festivalul de Teatru Toma Caragiu - Întâlniri regizorale - Ploieşti, tot în acelaşi an.
Succesul spectacolului a fost consemnat şi de presă, care numeşte comedia muzicală orădeanăo nebunie de spectacol. Ceea ce au făcut artiştii de la Teatrul „Regina Maria" din Oradea depăşeşte un simplu musical care te binedispune. A fost o nebunie totală pe scenă, cu muzică live, cu decoruri trăznite, cu un tobar cocoţat undeva sus şi nişte actori desăvârşiţi ... Leonce şi Lena este genul de spectacol cu care poţi merge oriunde în lume cu el ca să arăţi ce artişti frumoşi avem în ţara asta. E spectacolul care te face să uiţi de orice problemă, te aruncă într-o poveste nebună şi te ţine acolo câteva zeci de minute." (Ionuţ Avram, Ferma politică )
Cei care au încântat publicul băcăuan sunt: Richard Balint, Eugen Neag, Alina Leonte, Emil Sauciuc, Daniel Vulcu, Andreea Gabor, Angela Tanko, Mihaela Gherdan, Răzvan Vicoveanu, Pavel Sîrghi, Alin Stanciu, George Dometi, Adrian Locovei (acordeon), Florian Chelu (chitară bass), Alexandru Szuz (tobe).
Festivalul Internaţional de Artele Spectacolului „Theaterstock" Bacău, în cele 16 zile de spectacol, a avut un program ofertant, cuprinzând 138 de spectacole de teatru, 16 concerte, 20 de spectacole de stradă şi 4 spectacole de teatru-dans, care a adunat în faţa publicului numeros 1.600 de artişti atât din ţară, cât şi din străinătate.
Florina Rus,
secretar literar
Teatrul „Regina Maria" Oradea

Trimite email
joi, 10 aprilie 2025, 17:51:01 Ora de vară a Europei de Est