Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Avansarea la primul grad profesional a promoţiei de agenţi de poliţie de frontieră 2015

Vineri, la Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu”

Avansarea la primul grad profesional a promoţiei de agenţi de poliţie de frontieră 2015

Vineri 17 iulie 2015, la sediul Şcolii de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu" Oradea a fost din nou prilej de sărbătoare şi bucurie cu ocazia festivităţii de avansare la primul grad profesional a „Promoţiei de agenţi de poliţie de frontieră, 17 iulie 2015".

La festivitate au participat reprezentanţi ai conducerii Ministerului Afacerilor Interne şi Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, precum şi oficialităţi judeţene şi municipale:
domnul Ion-Iulius Deloran, subprefectul Judeţului Bihor, domnul Cornel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, domnul Ilie Bolojan, primarul Municipiului Oradea, comisar-şef de poliţie Valentin Minoiu, director general adjunct al Direcţiei Generale Management Resurse Umane, chestor de poliţie dr. Bratan Mihai-Cristinel, directorul Direcţiei de Combatere a Migraţiei Ilegale şi a Infracţionalităţii Transfrontaliere din Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră şi comisar-şef de poliţie Gheţău Valentin, membru al Biroului Executiv Central al Corpului Naţional al Poliţiştilor.
Au mai fost prezenţi şefi şi comandanţi ai structurilor M.A.I. şi M.Ap.N din Garnizoana Oradea, reprezentanţi ai instituţiilor locale cu care şcoala cooperează, reprezentanţi ai mass-media, înalte feţe bisericeşti şi nu în ultimul rând părinţi, rude şi prieteni ai absolvenţilor sosiţi din toate colţurile ţării.
Totodată, la Festivitatea de absolvire au participat şi trei delegaţii ale instituţiilor de învăţământ din străinătate cu care şcoala noastră are relaţii de parteneriat: Şcoala Medie de Ordine Publică Miskolc, Ungaria, şef delegaţie col. Bagi Istvan - director; Şcoala Medie de Ordine Publică Szeged, Ungaria, şef delegaţie lt. col. Revesz Szabolks - director adjunct; Şcoala Medie de Ordine Publică Kosice, Slovacia, şef delegaţie lt. col. Lucya  Vargova - director.
Festivitatea de absolvire a fost condusă de către domnul comisar-şef de poliţie Stanciu Ovidiu - directorul Şcolii de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu" Oradea care a felicitat absolvenţii pentru rezultatele foarte bune obţinute la examenul de absolvire. Aprecierea şi recunoaşterea meritelor actualei promoţii au fost subliniate în cuvântul domniei sale: „Prin strădania voastră continuă, prin comportamentul de zi cu zi, aţi obţinut ceva extrem de preţios: respectul şi admiraţia noastră, ale celor care v-am fost alături".
În mesajul viceprim-ministrului pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, domnul Gabriel Oprea, prezentat de domnul chestor de poliţie dr. Bratan Mihai-Cristinel, s-au regăsit, de asemenea, cuvinte de apreciere şi încurajare a tinerilor absolvenţi: „Meseria pe care v-aţi ales-o nu este o una uşoară. Veţi participa la misiuni grele pentru supravegherea frontierei de stat, veţi verifica mii de documente de călătorie, veţi depista imigranţi şi contrabandişti. Cu alte cuvinte, veţi lupta la propriu cu infracţionalitatea transfrontalieră, cu tot ceea ce pune în pericol siguranţa şi securitatea românilor şi a tuturor cetăţenilor europeni. Responsabilitatea este imensă şi de aceea vă felicit pentru curajul de a vă asuma un asemenea rol!"
A fost o zi specială pentru absolvenţi, părinţi şi personalul şcolii deoarece după doi ani de studii se pot bucura de rezultatele muncii lor, îşi văd răsplătite eforturile şi sacrificiile pe care le-au făcut în această perioadă. Pentru conducerea şcolii este o mândrie şi totodată un prilej de sărbătoare deoarece putem lua parte la bucuria acestor tineri absolvenţi. Impactul şi emoţia momentului absolvirii şcolii şi al mesajelor transmise de cei care au luat cuvântul a fost simţită atât în rândul absolvenţilor cât şi al părinţilor şi rudelor care au dorit să fie alături de ei la acest eveniment unic din viaţa lor.
În ceea ce priveşte actuala serie de absolvenţi vă informăm că este cea de a 22-a  promoţie de elevi pe care a dat-o şcoala orădeană şi a avut durata de şcolarizare de 2 ani. Toţi cei 57 elevi, 12 fete şi 45 de băieţi, care au susţinut examenul de absolvire în perioada 4 - 16.07.2015, au trecut cu bine acest examen care a constat în susţinerea mai multor probe de evaluare a competenţelor din curriculumul de pregătire asociat standardului de pregătire profesională astfel: proba practică - evaluarea competenţelor de tragere cu armamentul din dotare şi probe la educaţie fizică; proba scrisă - evaluarea competenţelor de specialitate şi pregătire juridică; proba orală - evaluarea competenţelor de specialitate, pregătire juridică, limba engleză şi comunicare profesională.
Comisia examenului de absolvire a fost condusă în acest an de către domnul chestor de poliţie dr. Bratan Mihai-Cristinel, directorul Direcţiei de Combatere a Migraţiei Ilegale şi a Infracţionalităţii Transfrontaliere din cadrul I.G.P.F.
În urma centralizării rezultatelor examenului de absolvire, media generală a promoţiei 17 iulie 2015 este de 8,78. De asemenea, în cadrul festivităţii de absolvire a avut loc acordarea de diplome de merit primilor cinci absolvenţi cu rezultate meritorii în cadrul examenului de absolvire, şeful de promoţie fiind recompensat şi cu înscrierea numelui şi prenumelui pe placa de onoare a instituţiei. Premierea acestora a fost făcută de către domnul comisar-şef de poliţie
Valentin Minoiu, director general adjunct al D.G.M.R.U. din Ministerul Afacerilor Interne, în faţa formaţiei, a rudelor şi a invitaţilor. Primii trei clasaţi au fost în ordine următorii: şef de promoţie agent Iorga Violeta, cu media 9,59; locul 2 - agent Pop Daniel-Cristian, cu media 9,39; locul 3 - agent Ibrian Alina-Lorena, cu media 9,36.
Absolvenţii au fost repartizaţi în ordinea mediilor în cadrul inspectoratelor teritoriale ale Poliţiei de Frontieră la frontiera externă a României ca debutanţi pentru o perioadă de 6 luni.
Comisar de poliţie
Micheş Eugen
P.S. Pentru mai multe poze, accesaţi Galeria foto:

Trimite email
duminică, 6 aprilie 2025, 09:03:30 Ora de vară a Europei de Est