Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Loc de joacă (pe Aluminei), echipat de Fundaţia My Brothers Keeper

După Prahova şi Suceva, acum şi în Bihor

Loc de joacă (pe Aluminei), echipat de Fundaţia My Brothers Keeper

Joi, 16 iulie 2015, Primăria Oradea împreună cu fundaţia americană My Brother's Keeper a inaugurat, în prezenţa unui număr mare de copii însoţiţi de părinţi sau bunici, investiţia făcută de fundaţia My Brother's Keeper în locul de joacă de pe Str. Aluminei (vizavi de magazinul Edina).

Fundaţia My Brother's Keeper a donat echipamente de joacă şi aparate de fitness în valoare de 50.000 lei pentru dotarea acestui parc. Astfel, locul de joacă a fost dotat cu un complex mare de joacă (5 tobogane, 4 leagăne şi mai multe căţărătoare) şi un aparat de fitness pentru 6 persoane.
La inaugurare au fost prezenţi viceprimarul Mircea Mălan, deputatul Florica Cherecheş, preşedintele fundaţiei americane My Brother's Keeper - dl. Scott Manganella, preşedintele fundaţiei My Brother's Keeper din Oradea - d-na Mihaela Vişan, reprezentanţii Direcţiei Tehnice din Primăria Oradea - şeful Serviciului Servicii Publice şi Spaţii Verzi, Mircea Stejerean şi consilier Elena Grozescu, reprezentanţi ai Bisericii Baptiste Speranţa şi Bisericii Baptiste Harul, dar şi foarte mulţi copii însoţiţi de părinţi sau bunici.
Preşedintele fundaţiei americane My Brother's Keeper, dl Scott Manganella, a mulţumit tuturor care s-au implicat pentru efortul pe care l-au depus: „Mulţumesc pastorilor Daniel şi Cristian, mulţumesc tuturor voluntarilor care au lucrat aici, mulţumesc comunităţii locale care ne-a servit prânzul sau care a venit să ne servească un platou de gogoşi. Ne-am bucurat să lucrăm cu românii. Noi am terminat lucrul aici, acum acest loc nu ne mai aparţine, el aparţine copiilor şi zâmbetelor lor".
La montarea aparatelor au participat 7 voluntari americani şi 15 voluntari de la Biserica Baptistă Speranţa şi Biserica Baptistă Harul.
Doamna Mihaela Vişan, preşedintele fundaţiei My Brother's Keeper din Oradea, a spus: „Ne bucurăm pentru tot ce am putut realiza aici şi ne dorim ca acest spaţiu să bucure cât mai mulţi copii. Până acum a fost contribuţia noastră, de acum înainte contribuţia va aparţine copiilor, părinţilor, bunicilor şi comunităţii locale, care ne dorim să aibă grijă de acest loc, de echipamentele de joacă şi de fitness, dar şi de spaţiul verde din jur, să nu arunce mizerii pe jos şi să îl menţină într-o stare bună".
De menţionat că Fundaţia My Brother's Keeper a mai amenajat şi dotat două astfel de locuri de joacă în judeţul Prahova şi judeţul Suceava.
Prezentă la eveniment, deputatul în Parlamentul României, d-na Florica Cherecheş, a adresat celor prezenţi câteva cuvinte: „Îi felicit şi le mulţumesc în acelaşi timp prietenilor americani pentru darul făcut. În 2012, pe vremea când eram viceprimar, preşedintele fundaţiei americane My Brother's Keeper - dl. Scott Manganella şi dl. Gabriel Vişan - director al Fundaţiei My Brother's Keeper  din Oradea au  venit la mine cu o solicitare inedită şi destul de rară, aceea de a face ceva voluntar şi gratuit pentru oraşul nostru, mai exact ne-a cerut permisiunea de a face un loc de joacă pentru copii. Mă bucur că azi vedem realizat acest loc de joacă. Îmi doresc ca cei din jur să se bucure de acest spaţiu şi să aibă grijă de el".
Viceprimarul Mircea Mălan a mulţumit în numele Primăriei Oradea fundaţiei My Brother's Keeper, dar şi tuturor voluntarilor implicaţi, care prin munca şi gestul lor au reprezentat un exemplu de implicare civică şi un model de responsabilitate oferit comunităţii.
„Eu spun mereu că acest oraş e al nostru, al orădenilor şi că toţi avem datoria să ne implicăm. Se vede treaba că am greşit! Oradea este a tuturor celor care iubesc Oradea, fie că locuiesc aici, fie că locuiesc peste ocean. Efortul voluntar al acestor oameni ne onorează. În continuare, Primăria Oradea va amenaja corespunzător această zonă, atât în ceea ce priveşte zona aleilor, a spaţiului verde şi plantările de arbori", a completat viceprimarul Mircea Mălan.
În finalul inaugurării, toţi copiii prezenţi la locul de joacă,  au fost serviţi cu prăjituri, pregătite şi donate de Hotelul DoubleTree by Hilton Oradea. (B.P.)
P.S. Pentru mai multe poze, accesaţi Galeria foto: Loc de joacă (pe Aluminei), echipat de Fundaţia My Brothers Keeper.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:43:12 Ora de vară a Europei de Est