Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Piţigoii şi piţiguşii au (re)venit, sâmbătă, în Orăşelul Copiilor

Din nou în tabără

Piţigoii şi piţiguşii au (re)venit, sâmbătă, în Orăşelul Copiilor

Primii circa 25 de „piţigoi" s-au adunat sâmbătă, 11 iulie 2015, în Orăşelul Copiilor, la startul unei noi ediţii a Taberei de vară, intitulate „Ceata lui Piţigoi".

În această vară, activităţile ocupaţionale şi concursurile se vor desfăşura doar sâmbăta,  de la 10.00 la 12.30 şi marţea de la 16.00 la 18.00, pentru antrenamente şi iniţiere în tainele jocului de şah.
Sub sloganul „Sunt cel mai bun", copiii participanţi la alergări şi la întreceri cu bicicleta, tricicleta, trotineta şi rolle, şi-au dovedit isteţimea, fiind premiaţi cu diplome.
Astfel s-au remarcat bicicliştii: Gavriluţ Casian, Georgies Victor, Szabo Tamas şi Kiss Partic (la categoria „veterani"), iar dintre micii biciclişti campioni, pe podium au urcat: Tomas Paula, Kiss Raymond şi Sebestyen Stefan.
Şi cursa de alergări s-a desfăşurat pe grupe de vârstă; la grupa piticilor (fete) au câştigat: Coţe Sofia, Gabor Andresa, Pop Maya şi Furic Amalia; la băieţi s-au remarcat: Sidic Ştefan, Gergel David, Petyar Robert, Denis Puştea şi Tâmpu Vlăduţ.
La grupa „greilor", au câştigat: Gergel Ştefan, Szabo Emanuel, Szabo Lucian şi Szebestyen Stefan.
La trotinete, au concurat doar două fetiţe, care au ocupat locul I la grupe diferite de vârstă: Coţe Sofia (la 5 ani), iar Tâmpu Crina (la 8 ani) şi doi băieţi:  Szabo Lucian - locul I, iar Furic David - locul II.
Cadrele didactice voluntare (prof. Ioana Coţe, Cati Grecu şi Maria Tănase) au îndeplinit toate oficiile, au înregistrat concurenţii, au întocmit clasamentul şi au înmânat diplomele, împreună  cu „piţigoii" care au cronometrat ca nişte adevăraţi arbitri: Geogies Victor - capitanul „piţigoilor", Szabo Tamas - secundul şi Kiss Patrik - purtătorul de cuvânt al Taberei.
Surpriza zilei de sâmbătă ne-a fost oferită de grupul de studenţi călugări franciscani (de la Facultatea de Teologie din Roman) care au prezentat „piţigoilor" aspecte din viaţa persoanelor consacrate.
Tabăra este gratuită!
Dorim să precizăm faptul că în tabără pot să participe orice copii, accesul fiind gratuit la toate activităţile şi concursurile care se desfăşoară sâmbăta, între orele 10.00 şi 12.30, şi marţea, între 16.00 şi 18.00.
Coordonatorul de proiect vă aşteaptă cu mult drag la toate activităţile şi concursurile organizate în Tabăra „Ceata lui Piţigoi".
Coordonator proiect,
ing. Mioriţa Săteanu
P.S. Pentru mai multe poze, accesaţi Galeria foto: Piţigoii şi piţiguşii au (re)venit, sâmbătă, în Orăşelul Copiilor.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:46:59 Ora de vară a Europei de Est