Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Fundaţia My Brothers Keeper vă aşteaptă joi la inaugurarea parcului

Parcul de pe Str. Aluminei, vizavi de Magazinul Edina

Fundaţia My Brothers Keeper vă aşteaptă joi la inaugurarea parcului

Până la finalul lunii aprilie 2015, Primăria Oradea anunţa că Fundaţia My Brother's Keeper a decis să doneze echipamente de joacă şi aparate de fitness în valoare de 50.000 lei pentru dotarea parcului de pe Str. Aluminei (vizavi de Magazinul Edina), astăzi, 13 iulie, putem spune că lucrările şi montarea echipamentelor au început deja.

Parcul de pe Str. Aluminei - un punct de atracţie
Acum două luni, reprezentanţii Direcţiei Tehnice din Primăria Oradea, respectiv şeful Serviciului Servicii Publice şi Spaţii Verzi, Mircea Stejerean şi consilier Elena Grozescu, împreună cu d-na Florica Cherecheş, deputat în Parlamentul României, s-au întâlnit cu reprezentanţii Fundaţiei My Brother's Keeper din Oradea.
În urma discuţiilor purtate atunci, Fundaţia My Brother's Keeper a comunicat că doreşte să doneze echipamente de joacă şi aparate de fitness în valoare de 50.000 lei pentru dotarea parcului de pe Str. Aluminei (vizavi de Magazinul Edina), deoarece acest parc nu se găsea într-o stare bună, deşi era foarte frecventat de copiii locuitorilor din zona Rogerius, care preferau să îşi aducă copiii în acest parc nearanjat corespunzător, dar situat aproape de domiciliu, într-o zonă cu multă verdeaţă şi cu  foarte mulţi copaci.
În această dimineaţă, la ora 8.00, a început construirea locului de joacă pentru copii de pe Strada Aluminei. Producătorul din Sebeş a descărcat echipamentele cu ajutorul voluntarilor, iar apoi s-a trecut la amplasarea lor pe spaţiul oferit de primărie. Toate echipamentele au fost achiziţionate prin bunăvoinţa organizaţiei americaneMy Brother's Keeper", care a adus şi voluntari să lucreze la construcţia propriu-zisă, organizaţie care s-a implicat mult şi până acum în Oradea prin sprijinirea activităţii „Centrului Puls pentru criză de sarcină".
Deputatul Florica Cherecheş mulţumeşte comunităţii locale pentru implicare
Două biserici din Oradea, respectiv Biserica Baptistă Speranţa şi Biserica Baptistă Harul contribuie cu voluntari, pastorii celor două biserici fiind prezenţi ei înşişi la lucru, urmând să se implice toată săptămâna în asigurarea celor mai bune condiţii pentru desfăşurarea proiectului.
Deputatul Florica Cherecheş, care a sprijinit proiectul încă din faza de concept iniţial, pe vremea când era viceprimar, a fost prezent azi la începerea lucrărilor.
„Mă bucur să văd că un proiect despre care discutăm de cel puţin 3 ani prinde astăzi viaţă şi apreciez atât efortul voluntarilor americani, al sponsorilor, cât şi al românilor care au răspuns solicitărilor făcute de cei doi pastori. Apreciez de asemenea implicarea primăriei şi modul prompt în care răspunde solicitărilor punctuale, pe măsură ce apar probleme de rezolvat. O surpriză plăcută a fost castronul cu gogoşi, cu care a venit cineva să-i servească pe cei care muncesc, în spiritul ospitalităţii tradiţionale a românilor. Spuneam în urmă cu două luni că m-aş bucura să văd că se întâmplă aşa ceva şi bucuria a fost cu atât mai mare cu cât s-a întâmplat chiar în prima zi. Asta îmi dovedeşte că „Oradea pune suflet" nu este doar un titlu de campanie, ci o realitate în oraşul nostru!", ne-a declarat deputatul Florica Cherecheş
Joi, 16 iulie, ora 10.00 - copiii şi părinţii sunt aşteptaţi la inaugurare
Preşedinta  Fundaţiei My Brother's Keeper din Oradea, d-na Mihaela Vişan, prezentă şi ea astăzi la începerea lucrărilor, a spus: „Suntem foarte plăcut surprinşi de colaborarea cu Primăria Oradea, cu cele două biserici evanghelice, cu comunitatea locală care ne-a venit în ajutor. Îi aşteptăm joi, 16 iulie, ora 10.00 pe cât mai mulţi copii şi pe cât mai multe mămici să vină la inaugurarea acestui nou parc".
Locul de joacă este dotat cu un complex mare de joacă (5 tobogane, 4 leagăne şi mai multe căţărătoare) şi un aparat de fitness pentru 6 persoane. Amenajarea aleilor se va face de către Primăria Oradea, ulterior amplasării echipamentelor.
„Obiectul de activitate al Fundaţiei My Brother's Keeper este consilierea femeilor aflate în criză de sarcină, adică a acelor femei care nu sunt decise în privinţa păstrării sarcinii. Acestea sunt consiliate de specialiştii fundaţiei şi pot oricând cere ajutorul la sediul Centrului de Consiliere de pe Str. Aurel Lazăr, sunând la telefonul 0359.800.665. Dacă ele vor decide păstrarea sarcinii, fundaţia le va acorda tot sprijinul de care au nevoie pe o perioadă de doi ani. Tocmai pentru că noi ca fundaţie luptăm pentru viaţa şi binele copiilor, gestul nostru de a dota acest parc cu tot ce este nevoie vine tot în întâmpinarea nevoii copiilor de a se juca într-un spaţiu adecvat și dotat corespunzător", a completat d-na Mihaela Vişan. (B.P.)

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:42:10 Ora de vară a Europei de Est