Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Absolvenții de la Management și Marketing au susținut licența

La Universitatea din Oradea

Absolvenții de la Management și Marketing au susținut licența

Miercuri, 8 iulie 2015, la Universitatea din Oradea, 31 de absolvenţi economişti de la Management şi 24 de la Marketing au susţinut examenul de licenţă în sesiunea iulie 2015.

Examenul de licenţă a constat din susţinerea a două probe: verificarea cunoştinţelor fundamentale şi de specialitate din domeniul Management, respectiv Marketing, precum şi susţinerea lucrării de licenţă.
Temele lucrărilor de licenţă au vizat subiecte ca: managementul inovării, managementul şi marketingul strategic, managementul şi marketingul educaţional, managementul şi marketingul serviciilor turistice, strategii de comunicare, managementul calităţii, recuperarea şi reciclarea, elaborarea şi finanţarea proiectelor din programe europene, strategiile de resurse umane, motivarea şi recompensarea personalului, managementul carierei, propunerile de îmbunătăţire a marketingului firmelor şi organizaţiilor, logistica şi lanţurile de ofertă, managementul brandului şi identităţii judeţului Bihor, crearea şi managementul brandurilor, mixul promoţional în industria modei, mixul de marketing în servicii, propuneri privind îmbunătăţirea vânzărilor firmelor, marketingul spaţiilor de vânzare, tehnici de promovare a vânzărilor, dezvoltarea afacerilor în mediul rural, organizaţiile de tip alumni, marketingul online, realizarea unor cercetări de marketing şi de piaţă, strategii de promovare, creativitatea în marketing, marketingul serviciilor de sănătate, organizarea unor campanii de relaţii publice, distribuţia produsului turistic, cercetarea imaginii firmelor şi realizarea unor planuri de marketing.
Fiecare lucrare a avut un studiu de caz în cadrul cărora studenţii au aplicat teoria în cazul unei organizaţii sau firme a căror marketing sau management doresc să îl îmbunătăţească. Studenţii absolvenţi s-au prezentat exemplar, frumoşi, emoţionaţi şi autentici, şi-au prezentat lucrările realizate, motivaţia realizării lor, legătura lor cu tema şi implicarea în domeniu, cercetările realizate, concluziile în urma cercetării şi propunerile făcute. Unele dintre lucrări vizează proiecte şi afaceri ale studenţilor în care aceştia s-au implicat deja, afacerile lor sau ale familiilor lor, absolvenţii de la Management şi Marketing fiind puternic orientaţi antreprenorial.
Mulţi dintre absolvenţii de la Management şi Marketing intenţionează să îşi continue cercetările şi proiectele făcute în cadrul programelor de master în aceste domenii. Facultatea de Ştiinţe Economice organizează programe de master profesional la Managementul organizaţiei şi la Marketing şi comunicare în afaceri la care se pot înscrie absolvenţi cu diplomă de licenţă din orice domeniu, nu numai din domeniul economic.
Facultatea de Ştiinţe Economice organizează licenţă la şase programe de studii, pe lângă Management şi Marketing mai există programe de studii de Afaceri internaţionale, Contabilitate şi informatică de gestiune, Economia comerţului, turismului şi serviciilor, Finanţe şi bănci, precum şi opt programe de master.
Următoarea susţinere a examenului de licenţă este în 9 septembrie 2015.
Mai multe despre Facultatea de Ştiinţe Economice şi programele ei de licenţă şi de master puteţi găsi pe site-ul http://steconomice.uoradea.ro şi pe pagina de Facebook a Facultăţii de Ştiințe Economice.
Conf. univ. dr. Dorin - Cristian COITA,
director al Departamentului de Management - Marketing
Facultatea de Ştiinţe Economice

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:52:09 Ora de vară a Europei de Est