Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Start-up-ul românesc VisionBot a câştigat premiul „Cisco Technopreneurship Award” la Lisabona

European Enterprise Challenge 2015

Start-up-ul românesc VisionBot a câştigat premiul „Cisco Technopreneurship Award” la Lisabona

Tineri antreprenori din 16 ţări din Europa au participat la Lisabona la competiţia JA European Enterprise Challenge 2015

Lisabona, Portugalia, 6 iulie 2015.  Studenţii români au câştigat premiul „Cisco Technopreneurship Award" în cadrul competiţiei European Enterprise Challenge 2015. Aflat în competiţie cu 23 de companii din 16 ţări europene, start-up-ul VisionBot a obţinut premiul oferit de Cisco cu o soluţie de tehnologie inovatoare.
VisionBot este un robot de tip pick and place care poate ajuta milioane de ingineri, inventatori, profesionişti din domeniul tehnologie, studenţi şi antreprenori să producă gadget-uri şi echipamente electronice la ei acasă. Fondatorul VisionBot a realizat robotul pornind de la realitatea că multe invenţii şi device-uri electronice rămân la stadiul de prototip şi dispar pentru că autorii lor nu îşi permit să cumpere echipamente costisitoare care să le susţină producţia.
„Sunt foarte fericit că am câştigat premiul Cisco Technopreneurship, pentru că acum avem oportunitatea de a învăţa mai mult. Folosind cunoştinţele şi instrumentele Cisco, putem dezvolta mai departe robotul VisionBot şi compania", a spus Ionuţ Budişteanu, fondatorul VisionBot.
În perioada 1-4 iulie, peste 90 de studenţi au intrat în competiţia JA European Enterprise Challenge 2015 cu start-up-urile lor, după ce au participat la programul de educaţie antreprenorială JA Start-Up şi s-au calificat la nivel naţional.
În ultimii 12 ani, peste 115.000 de studenţi din Europa au urmat programul Start Up, o iniţiativă a  JA Europa care implică anual peste 14.000 de tineri de la 300 de facultăţi, oferindu-le oportunitatea să experimenteze înfiinţarea şi dezvoltarea unui business.
Premiul Cisco Technopreneurship aduce recunoaştere studenţilor care folosesc tehnologia în mod creativ şi inovator, demonstrând că start-up-urile lor sunt sustenabile, viabile şi au potenţial de dezvoltare. Echipa câştigătoare este invitată să viziteze incubatorul de start-up-uri Cisco din Viena, Austria, care susţine antreprenori aflaţi la început de drum să îşi dezvolte ideile de business. Cisco doreşte să inspire tinerii talentaţi din Europa şi să le ofere o mai bună înţelegere a ecosistemului digital antreprenorial, precum şi instrumentele cheie cu care să îşi dezvolte cu succes proiectele.
„Conectarea oamenilor, a proceselor, a datelor în reţea transformă business-uri, operaţiuni şi cariere. Acesta este „Internetul tuturor lucrurilor". Scopul nostru este să încurajăm tinerele talente europene să profite de oportunităţile create de această revoluţie digitală", a spus Piotr Pluta, senior manager Cisco Corporate Affairs EMEAR.
Parteneriatul dintre Cisco şi JA Europe are ca obiectiv dezvoltarea antreprenoriatului în sectoarele aflate în plină creştere, sprijinind tinerii să creeze companii şi locuri de muncă în pieţele viitorului.
„Programul Start Up propulsează studenţii mai departe, ajutându-i să-şi consolideze încrederea în ei şi abilităţile de business, dându-le posibilitatea să-şi transpună ideile în realitate. Cu sprijinul partenerilor noştri şi al voluntarilor din business, reuşim să conectăm universităţile şi ecosistemele antreprenoriale, reducând în mod eficient decalajul dintre abilităţile tinerilor şi cerinţele de pe piaţa muncii, decalaj resimţit adesea de tinerii europeni", a spus Caroline Jenner, CEO JA Europe.
Despre JA Europe
JA Europa este cel mai mare furnizor de programe de educaţie antreprenorială din Europa, implicând în 2014 peste 3,2 milioane de tineri din 39 de ţări. Organizaţia a fost fondată în 2001, prin fuziunea dintre  Young Enterprise Europe şi Junior Achievement International Europe. JA lucrează împreună cu sectorul educaţional şi cu cel de business pentru a furniza tinerilor din şcoli, licee şi universităţi experienţe care-i ajută să-şi însuşească abilităţile şi competenţele de care au nevoie pentru a reuşi într-o economie globală. Activităţile JA sunt susţinute ca exemple de bune practici de către Comisia Europeană. JA Europe este centru regional operaţional pentru JA Worldwide®.
Web: www.jaeurope.org
Despre Cisco
Cisco (NASDAQ: CSCO) este liderul mondial în IT, care ajută companiile să profite de oportunităţile viitorului, demonstrând că se pot întâmpla lucruri uimitoare atunci când se creează conexiuni. Mai multe detalii, pe http://thenetwork.cisco.com. Ca lider mondial în networking, Cisco şi-a luat angajamentul de a ajuta oamenii să dezvolte tehnologii şi abilităţile de care au nevoie pentru a reuşi în contextul forţei de muncă de mâine. Aflaţi mai multe pe http://csr.cisco.com/pages/workforce-readiness.
Cisco şi sigla Cisco sunt mărci comerciale sau mărci înregistrate ale Cisco şi / sau ale societăţilor afiliate din SUA şi din alte ţări. O listă de mărci comerciale Cisco poate fi găsită la www.cisco.com/go/trademarks. Mărcile comerciale terţe menţionate sunt proprietatea deţinătorilor lor. Utilizarea termenului de partener nu implică o relaţie de parteneriat între Cisco şi oricare altă companie.
Marie Hargitt
JA Europe Communications

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:46:13 Ora de vară a Europei de Est