Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Şcoala creativă - concursul de vară pe Didactic.ro

Poate vă interesează

Şcoala creativă - concursul de vară pe Didactic.ro

Dacă plănuiţi să organizaţi cu copiii proiecte creative peste vară, atunci concursul Şcoala creativă este pentru dvs.!

Vom aprecia ideile noi, creaţiile elevilor în diverse domenii legate sau nu de şcoală.
De asemenea, vom aprecia spiritul practic, inventivitatea, creativitatea dovedite prin lucrări precum:
1.Teme şi proiecte care să valorifice creativ cunoştinţele acumulate în orele obişnuite
2.Construcţia de machete, planşe materiale didactice simple şi sugestive,
3.Colecţii de plante, imagini de monumente, clădiri, în realizare proprie, pe o temă dată
4.Filme cu caracter documentar, reportaje, interviuri
5.Proiecte din domeniul tehnologiei, protecţiei mediului
6.Creaţii artistice
7.Ateliere de vară.
Condiţii de participare
Acest concurs se adresează unor echipe alcătuite din cadre didactice şi elevi, de la toate nivelurile de învăţământ. Elevii se pot înscrie şi individual pentru a-şi prezenta un proiect propriu. Un cadru didactic poate înscrie fişiere multiple pentru elevii săi.
Proiectul înscris trebuie să conţină un document care prezintă activitatea desfăşurată, însoţit de unul sau mai multe dintre lucrările de mai jos:
-Album de fotografii ale unor obiecte realizate individual sau în echipă
-Film didactic, inclusiv clipuri de pe youtube
-Prezentări PowerPoint
-Linkuri către pagini web
-Altele
Evaluare
Proiectele vor fi evaluate de un juriu (format din specialişti în educaţie şi din membri ai colectivului redacţional Didactic.ro), în funcţie de următoarele criterii:
respectarea temei concursului,
noutate, originalitate,
bogăţia informaţiilor prezentate,
modul de prezentare a proiectelor,
numărul de comentarii apreciative din partea comunităţii Didactic.ro,
numărul de voturi.
Un utilizator poate nota o singură dată un proiect.
Consultaţi regulamentul complet al concursului
Premii
Se vor acorda 5 premii pentru cele mai apreciate proiecte. Premiile vor consta în produse Intuitext.
Se vor acorda diplome pentru toţi participanţii care au respectat condiţiile regulamentului - atât profesori coordonatori, cât şi elevi. Diplomele profesorului şi ale elevilor pot fi descărcate din Pagina mea, după încheierea concursului.
Înscrieţi primul proiect în concurs
Succes!
Didactic.ro

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 06:17:15 Ora de vară a Europei de Est