Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
3 ianuarie 2025
Ministrul Educaţiei Daniel David:
Planurile-cadru pentru liceu le voi pune în dezbatere în ianuarie și vom avea și o dezbatere națională. Nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală / Problema noastră majoră ține de faptul că nu știm să predăm bine conținuturile pe care le-am stabilit și manualele nu sunt destul de prietenoase
„Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a anunțat ministrul Educației, Daniel David. Într-o intervenție la Antena 3, David a declarat că după lansarea în dezbatere a planurilor-cadru pentru liceu (lista cu materiile pe care le vor studia elevii de clasele a IX-a – a XII-a și numărul de ore pe săptămână alocat fiecărei discipline), va organiza și o „dezbatere națională”.
Noul ministru al Educației a precizat că nu este adeptul introducerii de materii noi. „Eu nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală atitudinea din ultimii ani: să avem separat și educație pentru mediu, și educație de sustenabilitate, și educație juridică… Toate acestea sunt importante, dar nu ca materii noi, pentru că tot noi ne plângem apoi că copiii au prea multe ore. Putem avea unități de învațare focalizate pe temele astea. Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a declarat Daniel David, la Antena 3.

La revedere, noi plecăm!

Rămas bun, şcoală dragă!

La revedere, noi plecăm!

De-ai şti tu, dragă,/ Ce rău ne pare/
Şi cât de mult noi regretăm!

Elevii Şcolii Gimnaziale Internaţionale Agora au sărbătorit miercuri, 17 iunie 2015, sfârşitul de an şcolar 2014-2015.
La sărbătoarea lor, pregătită cu multă dăruire şi meticulozitate de cadrele didactice, au participat cu aceleaşi emoţii părinţii, bunicii, fraţii şi invitaţii, cadrele didactice şi conducerea şcolii, a Universităţii şi Fundaţiei Agora, preşedintele Consiliului de Administraţie, domnul profesor univ. dr. ing. Mişu-Jan Manolescu, preşedintele Senatului, doamna profesor univ. dr. Adriana Manolescu, în dublă şi fericită calitate, domniile lor fiind şi bunici binecuvântaţi.
Cu mic cu mare, cu toţii pe scenă, în Aula Galbenă, tacâmul a fost complet, începând cu cei mai mici şi foarte mici, fraţi de-ai lor care nu s-au sfiit să urce chiar şi pe scenă alături de şcolari şi artişti.
Copilăria şi prietenia
Copiii au prezentat individual şi în grup, ca adevăraţi artişti de o viaţă, fragmente de poveste despre copilărie şi prietenie, cântece şi poezii, vorbe cu tâlc şi dansuri, într-o revărsare de voioşie generală, molipsitoare şi pentru cei din sală, care au trăit alături de ei clipe fericite. Animaţia şi îmbrăţişările, schimbările de ritm şi registru au surprins plăcut şi au întreţinut arderile, cei dragi fiind conectaţi în permanenţă şi antrenaţi în a-i răsplăti cu aplauze şi zâmbete...
Jocurile de rol asumate şi interpretate cu acurateţe, cântecele şi „dialogul" în limba lui Shakespeare au reliefat uşurinţa şi corectitudinea exprimării într-o limbă pe care o controlează şi o stăpânesc bine la vârsta lor fragedă.
Răsplata muncii: premii şi coroniţe
După momentele artistice, premierea tuturor elevilor şi copiilor a fost cireaşa de pe tort, care a adus satisfacţii la ora adevărului, premiile şi coroniţele fiind împărţite cu mult drag de către managerul şcolii, doamna conferenţiar univ. dr. Alina Angela Manolescu. Recompensaţi cu premii în cărţi şi daruri surpriză, cu diplome de merit pentru rezultatele la învăţătură şi la nenumărate concursuri judeţene şi naţionale, de această dată, la toate aceste recompense s-au adăugat coroniţele, drept lauri ai victoriilor obţinute în lupta cu sine, pentru autodepăşire şi dobândirea excelenţei în instrucţie şi educaţie.
Felicitările şi mulţumirile au fost adresate, deopotrivă, întregului colectiv de cadre didactice pentru implicare, devotament, competenţă şi sârguinţă, dar şi părinţilor. Nu se putea ca ultimul cuvânt să nu-l aibă la final tot cei iubiţi şi răsfăţaţi, copiii, care au savurat bunătăţile pregătite special pentru ei de gazda bună.
Prof. Laura Paşca,
consilier educativ
P.S. Pentru mai multe poze, accesaţi Galeria foto: La revedere, noi plecăm!

Trimite email
miercuri, 15 ianuarie 2025, 08:43:29 Ora standard a Europei de Est