Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Bucuria reuşitei depline

De Zilele Şcolii Nr. 11, pe scena Palatului

Bucuria reuşitei depline

De „Zilele şcolii", am avut bucuria să admirăm pe scena Palatului orădean copii talentaţi de care s-au îngrijit profesorii lor să dea tot ce pot la această oră în materie de impresie şi realizare artistică.

În cele 13 puncte din program, am avut în faţă artişti de artişti şi nişte dansatori de excepţie, copii pe care unii, de obicei, îi pun la index sau etc. Paula, însă, ne-a demonstrat că se poate si că ei pot şi vor, dacă sunt ajutaţi, iubiţi şi încurajaţi, beneficiind şi de toată dragostea colegilor.
Imnul şcolii (compus de regretatul prof. Kulcsar Arpad) a fost adus pe scenă de Adela Pop; ne-au sensibilizat cu vocile lor angelice şi costumele pe care le-au purtat cu cinste şi mândrie: Denisa şi Lorena Ghib, Rareş Ivanov, Raluca Pop, şi Georgiana Sabău; membrii grupului vocal instruit de profesorul surpriză al anului, d-na Daniela Copil, au strălucit de două ori, prin ţinute impecabile, dar şi prin voci şi repertoriu adecvat şi inedit; Rebeca Pontoş este un solist de top (a la Vivere); elevele din a VI-a D ne-au arătat ce se poate crea în materie de dans când iubeşti arta şi te implici total, iar dansatoarele Paulei ne-au lăsat fără grai, văzând printre ele şi două fete frumoase în cărucioare! La fel de impresionantă a fost şi expoziţia pictorilor coordonaţi de inimoasa lor artistă, prof. Carmen Galutz.
Felicitări, majoretelor!
Echipa de dans modern a Şcolii Gimnaziale Nr.11, alcătuită din dansatori de la (structura) Şcoala Gimnazială „Ion Bogdan", echipă coordonată de prof. Zaha Paula, Marinău Iancu şi Doina Sziki, se mândreşte cu rezultatele obţinute la concursurile din acest an. Astfel, fetele au participat la etapa judeţeană a Concursului naţional de dans „Împreună pentru viitor", unde au obţinut locul II, la secţiunea dans modern. Competiţia a fost organizată de Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Bihor şi s-a desfăşurat în cadrul Strategiei Naţionale pentru Acţiune Comunitară, iar concurenţii au fost echipe mixte alcătuite din elevi voluntari şi elevi beneficiari (cu certificat de încadrare în grad de handicap).
„De asemenea, echipa s-a clasat pe locul III la Festivalul Internaţional „Flori de mai", organizat de Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Orizont". Festivalul are ca scop socializarea şi integrarea în societate a copiilor cu CES aflaţi în centrele şcolare de educaţie incluzivă, dar şi a celor integraţi în învăţământul de masă. Concurenţa a fost mare şi nivelul concursului unul foarte ridicat, dar fetele s-au mobilizat şi au reuşit să facă faţă emoţiilor. Reuşita nu s-a lăsat aşteptată şi ne bucurăm de rezultatul meritoriu. Pentru anul viitor, sperăm să urce şi mai mult pe podium!" ţine să ne asigure Paula.
Felicitări, fetelor!
Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze, accesaţi Galeria foto: Bucuria reuşitei depline.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:53:02 Ora de vară a Europei de Est