Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...

18 septembrie 2024

Concurs profesori metodiști – an școlar 2024-2025
Care sunt criteriile generale pe care trebuie să le îndeplinească profesorii

Ministerul Educației a trimis precizări referitoare la corpul profesorilor metodiști în anul școlar 2024-2025, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 2938/DGMRURS/09.09.2024. Conform sursei citate, corpul de profesori metodiști trebuie definitivat în fiecare județ până pe 4 octombrie.
Până la data de 4 octombrie, inspectoratele școlare trebuie să transmită Ministerului Educației decizia inspectorului școlar general privind componența corpului de profesori metodiști, un raport succint despre procesul de selecție din acest an și un tabel centralizator după modelul comunicat în teritoriu.

Procesul de selecție a metodiștilor inspectoratului școlar pentru anul şcolar 2024-2025
Potrivit Ministerului Educației, fiecare inspectorat școlar realizează o evaluare a activității de metodist a profesorilor încadrați pe această poziție în anul școlar trecut și, pe baza unor criterii generale specifice și cu acordul acestora, le reconfirmă statutul în anul școlar 2024 – 2025.

Nu pot avea calitatea de metodist al inspectoratului școlar persoanele care în anul școlar 2024-2025 ocupă funcții de conducere sau de îndrumare și control.


Criteriile generale pentru selecția unor noi cadre didactice, potrivit adresei Ministerului Educației:
a) studii: superioare, corespunzătoare funcției didactice ocupate;
b) statut profesional: titular în învăţământul preuniversitar de stat;
c) evoluție în carieră: minimum gradul didactic II;
d) calitatea activității didactice: calificativul anual Foarte bine, obținut în fiecare dintre ultimii cinci ani şcolari;
e) experiență în desfăşurarea activității de mentorat didactic sau a unor activități de tip metodic, experiență certificată de conducerea unității de învăţământ în baza activităților desfăşurate de candidat în ultimii trei ani scolari.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
18 septembrie 2024

2.000 de lei pentru elevii cu media 10 la Evaluarea Națională 2024 și 5.000 de lei pentru cei cu medii maxime la BAC 2024 – proiect adoptat de Guvern / Sumele sunt aceleași din 2022

Proiectul care prevede ca elevii care au obținut media 10 la Evaluarea Națională 2024 să primească 2.000 de lei, iar cei cu medii maxime la examenul național de Bacalaureat 2024 – 5.000 de lei, este pe ordinea de zi în Guvern.
Este vorba despre proiectul de hotărâre privind acordarea de stimulente financiare absolvenților care au obținut media 10 la Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a, sesiunea 2024 și la examenul național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2024.
Proiectul de Hotărâre de Guvern (HG) a fost adoptat în ședința de Guvern, miercuri, a anunțat ministra Educației, Ligia Deca, pe pagina sa de Facebook.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...


2 septembrie 2024

Toți inspectorii școlari generali din țară, convocați la Poiana Brașov de ministra Ligia Deca, la trei zile de consfătuiri, pe 4-6 septembrie – surse

Toți inspectorii școlari generali (ISG) din inspectoratele școlare sunt convocați pentru trei zile de consfătuiri la Poiana Brașov de ministra Ligia Deca, potrivit surselor Edupedu.ro.
Șefii inspectoratelor școlare județene (ISJ) și din Municipiul București (ISMB), numiți politic după Pixiada din luna august – despre care a scris aici pe larg Edupedu.ro, vor merge la Poiana Brașov pe 4-6 septembrie.


Mai mulți secretari de stat din Ministerul Educației și ministra Ligia Deca se vor întâlni cu inspectorii școlari generali în format fizic, mai arată sursele citate.

Potrivit surselor noastre, consfătuirile de 3 zile vor avea loc la Hotel Șoimul din Poiana Brașov.


Pentru inspectorii școlari generali adjuncți, întâlnirile cu oficiali din Ministerul Educației se vor organiza online, de pe 3 până după 20 septembrie, după graficul transmis în inspectoratele școlare.

Deca nu a mai organizat până acum astfel de întâlniri cu inspectorii școlari generali care să dureze mai mult de o zi.

Ligia Deca a mai organizat o conferință cu inspectorii școlari generali în format fizic și în anul școlar trecut, la București, în octombrie 2023.

Atunci, erau pe ordinea de zi bursele școlare, transportul elevilor, digitalizarea evaluărilor naționale și organizarea noilor direcții județene de învățământ preuniversitar (DJIP).
Edupedu.ro a scris la mijlocul lunii august că începe Pixiada, sezonul numirilor din pix ale inspectorilor și directorilor de școli: peste 2.500 de persoane au fost puse de politicieni sau reconfirmate în conducerile școlilor și ISJ-urilor.

Recent, Ligia Deca l-a schimbat din pix pe inspectorul școlar general PNL Cătălin Canciu cu Cici Bolovan, tot de la PNL, președinta organizației județene de femei a partidului.

Politizarea educației, la loc comanda. Ligia Deca a cedat presiunii partidelor și a șters de pe lista incompatibilităților pentru directorii și inspectorii școlari funcțiile de consilieri locali sau județeni, în proiectul legii învățământului preuniversitar
Concursul pentru șefia inspectoratelor școlare, profund politizate, nu se organizează nici în acest an. Ligia Deca: “Eu îmi doresc profesionalizarea managementului la nivelul inspectoratelor”, dar după adoptarea legilor
Consfătuirile naționale pe discipline școlare au loc online, în perioada 1-30 septembrie, potrivit unei adrese a Ministerului Educației...

Arc peste timp la 85 de ani de la înfiinţare

Zilele Şcolii Gimnaziale Nr. 11

Arc peste timp la 85 de ani de la înfiinţare

„Suntem onoraţi de prezenţa D-voastră aici, a fiecăruia în parte. După cum ştiţi şi simţiţi, este un moment de sărbătoare pentru şcoala noastră, care împlineşte 85 de ani de existenţă.

E un moment de bilanţ care impresionează. Azi ne-amintim cu drag mottoul şcolii noastre: „Un întreg e mai mult decât suma părţilor". Pentru că am realizat ceva extrem de frumos: elevi, părinţi, profesori, întreg personalul şcolii, au devenit o adevărată comuniune de minte şi suflet. Mulţumesc tuturor acelora care au dat viaţă acestei şcoli, cu sufletul, mintea şi efortul lor.
La mulţi ani, Şcoala Gimnazială Nr. 11!"
Am citat-o pe doamna director, profesor dr. Adelina Iacob.
Vineri (12 iunie 2015), în curtea şcolii, era, prin excelenţă, sărbătoarea celor din a VIII-a, pentru că Zilele şcolii au început marţi, 9 iunie, cu expoziţia de desene şi machete realizate de elevi, amenajată în holul mare al şcolii, la intrare. Tot marţi, cerchiştii au avut activităţi în cadrul cercului de lectură la bibliotecă, iar clasele de Freinet ne-au impresionat din nou cu expoziţia lor cu multă minte şi imaginaţie.
Miercuri, am fost alături de iubitorii de animale mici care le-au adus la şcoală pentru a fi admirate; în laboratorul de chimie, am admirat o inewdită expoziţie de lăudat, cu exponate numai din materiale refolosibile; în laboratorul de fizică s-au întrecut cei cărora le merge mintea şi la comunicări ştiinţifice. Elevii din a VIII-a de la structura Ion Bogdan au avut Ultimul sunet de clopoţel. Joi, a fost finala la fotbal la clasa a VIII-a, urmată de meciul cu profesorii. Artiştii s-au adunat la Palatul Copiilor şi Elevilor pentru un regal cultural, îndelung aplaudat şi salutat de doamna director, program îngemănat în chip fericit cu expoziţia „Flori pentru şcoala mea", realizată de artiştii coordonaţi de prof. Carmen Galutz; e vorba de această dată de lucrări pe pânză.
Vineri, după cum spunem, în curte, showul a aparţinut celor din a VIII-a care s-au bucurat de un moment artistic special, de premii şi de baloane colorate, de flori şi îmbrăţisări.
„Cei mai mulţi dintre voi sunteţi aici din clasa I şi vă puteţi îndrepta cu respect şi dragoste privirile spre doamnele învăţătoare. Retrăiţi emoţia începutului, frumuseţea vieţii de şcolar, a multor prietenii care v-au îmbogăţit experienţa. Respectaţi-i pe toţi cei care au constituit prezenţe luminoase în viaţa voastră, care au valorizat tot ce aveţi mai bun în fiinţa voastră şi nu uitaţi că Omul este cea mai bună sursă de învăţare!", a mai spus doamna director Adelina Iacob.
Adresându-se colegilor, i-a felicitat pentru investiţia făcută zi de zi, urmând şi urmărind, cu consecvenţă, ceea ce le-a dictat sufletul. „Munca voastră are un preţ aparte: plăteşte tributul răbdării, al înţelegerii, al încercărilor care vă aduc bucurii sau neîmpliniri, toate trăite alături de elevii voştri".
„Dragi părinţi, nu ştiu când a apărut pe lume bucuria, dar viaţa D-voastră sigur a înflorit odată cu aceşti copii minunaţi!"
Nimeni nu a fost uitat, iar acest suflet special şi minunat, doamna director, a vibrat pentru fiecare la ceas de sărbătoare!
Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze (147 de poze), accesaţi Galeria foto: Arc peste timp la 85 de ani de la înfiinţare.

Trimite email
vineri, 1 noiembrie 2024, 02:02:22 Ora standard a Europei de Est