Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep al doilea modul de cursuri, care durează șapte săptămâni / Prima plată a burselor se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie

Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep modulul al doilea de cursuri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanța de toamnă din anul școlar 2024-2025 a avut loc în perioada 25 octombrie (vineri, după terminarea cursurilor) – duminică, 3 noiembrie.
Al doilea modul de cursuri începe luni, 4 noiembrie, și durează până vineri, 20 decembrie, adică ține șapte săptămâni, conform structurii anului școlar aprobată prin ordin de ministru.
Organizarea anului școlar 2024-2025 este pe module/intervale de cursuri, la fel ca anul școlar anterior. Sunt cinci module, despărțite de cinci vacanțe. Cursurile anului școlar 2024-2025 au început luni, 9 septembrie.
Prima plată a burselor din anul școlar 2024-2025 se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie, urmând ca bursele să se plătească lunar, de către școli, la data de 20 a fiecărei luni, pentru luna precedentă, conform metodologiei de acordare a burselor școlare.
Până pe 20 octombrie, școlile au avut de transmis la inspectoratele școlare (ISJ/ISMB) prima listă de beneficiari din anul școlar în curs, pe tipuri de burse și sumele estimate pentru plata burselor atât pentru luna septembrie, cât și pentru luna octombrie...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 noiembrie 2024

Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție, spune Melania Dragomir, directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș: Copiii noștri vorbesc cu un părinte care are un laptop în față, un telefon sau foarte, foarte multe lucruri de făcut

,,Avem numeroase solicitări pentru profesori logopezi”, spune Melania Dragomir, director al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș, pentru TVR Timișoara. Aceasta a spus că „noi am văzut încă din pandemie că au ajuns la școală copii care vorbesc foarte greu sau deloc, sau au tulburări de limbaj”. „Sunt copii tipici, fără probleme, dar copii cu care nu s-a vorbit acasă”, a precizat Melania Dragomir.
Melania Dragomir: Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție. În momentul în care noi nu mai avem timp, chiar mă gândeam la tinerii părinți ce greu este pentru ei în momentul de față să crească copiii, pentru că acum parcă timpul a intrat la apă. Tehnologia asta ne-a luat telefonul mobil, ne-a luat bucăți de viață, aș putea să spun. Se vede foarte bine. De ce? Ajung la grădiniță și copii nonverbali, ajung la școală copii nonverbali...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...

18 septembrie 2024

Concurs profesori metodiști – an școlar 2024-2025
Care sunt criteriile generale pe care trebuie să le îndeplinească profesorii

Ministerul Educației a trimis precizări referitoare la corpul profesorilor metodiști în anul școlar 2024-2025, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 2938/DGMRURS/09.09.2024. Conform sursei citate, corpul de profesori metodiști trebuie definitivat în fiecare județ până pe 4 octombrie.
Până la data de 4 octombrie, inspectoratele școlare trebuie să transmită Ministerului Educației decizia inspectorului școlar general privind componența corpului de profesori metodiști, un raport succint despre procesul de selecție din acest an și un tabel centralizator după modelul comunicat în teritoriu.

Procesul de selecție a metodiștilor inspectoratului școlar pentru anul şcolar 2024-2025
Potrivit Ministerului Educației, fiecare inspectorat școlar realizează o evaluare a activității de metodist a profesorilor încadrați pe această poziție în anul școlar trecut și, pe baza unor criterii generale specifice și cu acordul acestora, le reconfirmă statutul în anul școlar 2024 – 2025.

Nu pot avea calitatea de metodist al inspectoratului școlar persoanele care în anul școlar 2024-2025 ocupă funcții de conducere sau de îndrumare și control.


Criteriile generale pentru selecția unor noi cadre didactice, potrivit adresei Ministerului Educației:
a) studii: superioare, corespunzătoare funcției didactice ocupate;
b) statut profesional: titular în învăţământul preuniversitar de stat;
c) evoluție în carieră: minimum gradul didactic II;
d) calitatea activității didactice: calificativul anual Foarte bine, obținut în fiecare dintre ultimii cinci ani şcolari;
e) experiență în desfăşurarea activității de mentorat didactic sau a unor activități de tip metodic, experiență certificată de conducerea unității de învăţământ în baza activităților desfăşurate de candidat în ultimii trei ani scolari.

Gala Profesorilor Excepţionali

Vă rog să-l votaţi pe Lucian Cornel Duma pentru

Gala Profesorilor Excepţionali

Vă rog să-l votaţi pe Lucian Cornel Duma pentru Gala Profesorilor Exceptionali.

Lucian a fost selecţionat din mii de profesori participanţi, rămânând în final doar 10 profesori, printre care şi el, care lucrează cu copii cu CES.
Dragi dascali, colegi si prieteni am o mare rugaminte sa imi oferiti 1 minut din timpul dumneavoastra pretios pentru a-mi acorda un vot  ( click pe acest link http://www.fundatiadanvoiculescu.ro/2015/06/duma-cornel-lucian/  apoi click pe DA, iar apoi distribuire pe Facebook ) deoarece activitatile si proiectele mele inclusiv Proiectul International ,, Diferiti, dar egali " au primit recunoastere nationala fiind selectat Finalist, iar in aceasta ultima etapa conteaza doar voturile, adica sustinerea din partea elevilor, prietenilor si colegilor nu si realizarile noastre  http://observator.tv/social/profesorul-care-preda-omenia-154397.html   .
Cu ajutorul Bunului Dumnezeu, al comisiei, al elevilor mei , dar si al prietenilor, adica a dumneavoastra, am ajuns sa fiu intre cei 10 Finalisti din Liga Profesorilor Exceptionali cu toate ca sunt cel mai tanar dintre cei selectati . Acest lucru ma onoreaza, dar in acelasi timp sunt dator fata de voi toti sa merg pana la capat  si sa arat tuturor ca si profesorii de religie pot fi Exceptionali . http://www.fundatiadanvoiculescu.ro/2015/04/liga-profesorilor-exceptionali-editia-a-ii-a/ .
Anul trecut va scriam pe siteul proiectului  despre dorinta mea de a lansa o noua editie a Proiectului International ,, Diferiti, dar egali " http://proiectdiferitidaregali.ning.com/forum/topics/
o-noua-editie-a-proiectului-international-diferiti-dar-egali-in , dar din pacate dupa noua metodologie un proiect trebuie sa treaca prin mai multe etape pentru a fi International : CAEL , CAEJ , CAEN , dar pentru ca eu consider ca am avut o colaborare fructuoasa cu multi dintre dumneavoastra vreau sa colaboram online in continuare.
Va invit sa va alaturati grupului proiectului care a fost creat mai inainte pe  facebook https://www.facebook.com/groups/ProiectDiferitidarEgali/ si comunitatii create pe Google Plus https://plus.google.com/communities/110290482162758807766 daca sunteti interesati de mobilitati Erasmus Plus sa vedeti cursurile pe care noi, Compania Euneos Finlanda le organizasem http://www.euneoscourses.eu/ oferindu-va totodata si suport in realizarea aplicatiei. De asemenea putem sa discutam depre proiecte educationale si despre utilizarea Social Media in Educatie si despre alte subiecte atat pe grup / comunitate, dar ma puteti contacta si pe facebook https://www.facebook.com/DUMACORNELLUCIAN cat si pe email lucianecurator@euneos.eu  
Finala Gala Profesorilor Exceptionali  se va transmite in direct Duminica, 21 iunie la Emisiunea ,, Sinteza Zilei " pe Antena 3 .
Cu speranta ca nu v-am deranjat cu acest mesaj si ca ma veti sustine, va multumesc anticipat !
http://www.fundatiadanvoiculescu.ro/2015/06/duma-cornel-lucian/
ŞI EU VĂ MULŢUMESC
cu respect,
Maria Ivănescu

Trimite email
marți, 3 decembrie 2024, 18:58:05 Ora standard a Europei de Est