Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Valori pentru tânăra generaţie

Ne aşteaptă două mari evenimente

Valori pentru tânăra generaţie

Promoţia 2015 a Facultăţii de Geografie, Turism şi Sport, specializările Educaţie şi Sport şi Kinetoterapie, a oferit momente emoţionante la ceremonia de absolvire, desfăşurată în data de 21 mai.

Printre invitaţi s-au numărat preşedintele Senatului - prof. univ. dr. Sorin Curilă, decanul Facultăţii de Geografie, Turism şi Sport - prof. univ. dr. Alexandru Ilieş, prodecan - lector univ. dr. Dragoş Paul, directorul de departament EFSK - prof. univ. dr. Gheorghe Dumitrescu, prof. univ. dr. Octavian Bâc, prof. univ. dr. Ştefan Maroti, prof. univ. dr.Vasile Marcu.
Aflaţi la ora bilanţului, absolvenţii au dezvăluit tot ce este mai frumos la vârsta lor: bucurie, optimiasm, cutezanţă, încredere. Conştienţi că au făcut un pas important în viaţă şi că urmează alte provocări cărora trebuie să le facă faţă, ei ştiu că vor avea susţinere din partea profesorilor care i-au îndrumat.
Succesul tinerilor absolvenţi se sprijină pe patru piloni fără de care această reuşită nu ar fi fost posibilă.
Principalul pilon este reprezentat de munca asiduă şi de sacrificiul personal al acestor tineri, urmat de susţinerea afectivă şi de sprijinul financiar al familiilor. La acestea se adaugă priceperea şi dăruirea cadrelor didactice şi desigur corectitudinea şi profesionalismul celor care asigură cadrul instituţional, respectiv administraţia şi managementul instituţiei.
Trei dintre cele mai importante lucruri din viaţă merită luate în considerare: educaţia, iubirea şi familia.
Aş spune că educaţia este despre vise şi împlinire personală. De altfel, progresul personal reprezintă cea mai bună cale de a construi o societate mai bună, deoarece realizările personale nu sunt valorificate doar în propriul beneficiu, ci se vor răsfrânge şi asupra celorlalţi indivizi dintr-o colectivitate.
Iubirea este trăirea care trebuie să ne călăuzească gândurile şi faptele clipă de clipă. Desigur, viaţa nu înseamnă numai iubire. Chiar dacă trebuie să ne apărăm ideile, principiile sau valorile, aceasta nu înseamnă că disputele trebuie să ne conducă la ură, război sau distrugere, ci mai curând, confruntările ar putea să ne conducă la evoluţie şi progres.
Familia este acel spaţiu care ne oferă siguranţă şi încredere. Este spaţiul în care creştem şi ne dezvoltăm. Familia este locul în care ne bucurăm şi suferim, dar şi locul în care oferim şi primim. Familia este spaţiul în care ajungem să împărtăşim aceleaşi crezuri şi asta ne face să devenim mai buni.
Le urăm absolvenţilor noştri bun venit în marea Familie a Absolvenţilor de Educaţie Fizică, Sport şi Kinetoterapie!
Responsabilităţile pe care trebuie să şi le asume şi de care sunt convins că se vor achita onorabil, vin chiar în perioada următoare, în a doua parte a lunii iunie. Două mari evenimente: Sesiunea de comunicări ştiinţifice a studenţilor (cu participare internaţională), iar mai apoi susţinerea lucrărilor de licenţă, vor întregi parcursul academic.
Mult succes mai departe!
Lector univ. dr. Ioan Trifa,
îndrumător anul III, specializarea educaţie fizică şi sport - Universitatea din Oradea, Facultatea de Geografie, Turism şi Sport, Departamentul de Educaţie Fizică, Sport şi Kinetoterapie
P.S. Pentru mai multe poze, accesaţi Galeria foto: Valori pentru tânăra generaţie.
 

 

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:51:14 Ora de vară a Europei de Est