Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Sărbătoarea elevilor din clasa a VIII-a de la Şcoala Gimnazială „Dacia”

Miercuri,

Sărbătoarea elevilor din clasa a VIII-a de la Şcoala Gimnazială „Dacia”

Pentru elevii clasei a VIII-a de la Şcoala Gimnazială „Dacia", miercuri, 10 iunie 2015, a însemnat ziua bilanţului celor 8 ani de şcoală.

Colegii lor din a VII-a i-au aşteptat să treacă pe sub podul de flori, iar profesorii şi părinţii le-au fost alături la ultima lor festivitate din curtea Şcolii „Dacia".
În cuvântul de deschidere, dl director, profesor dr. Florian Hava, a catalogat ziua de miercuri drept o zi de sărbătoare, „o zi în care fiecare trăieşte sentimente de bucurie, dar şi de tristeţe; bucuria faptului împlinit, dar şi tristeţea despărţirii, după 8 ani, de colegii mai mici, de cadrele didactice care v-au fost alături, de tot ceea ce înseamnă Şcoala „Dacia", a spus dl director.
„Pentru noi, cadrele didactice, această etapă a însemnat o nouă acumulare de experienţe, de emoţii şi împliniri trăite alături de voi, în timp ce v-am condus paşii de-a lungul drumului pe care cu înţelepciune îl numim educaţie. Noi, învăţătorii şi profesorii, v-am fost alături şi ne-am străduit să vă facem parcursul mai uşor, mai frumos, mai interesant şi mai pe înţelesul vostru. Vă sfătuim să nu renunţaţi la a învăţa, la a vă pregăti pentru viaţă, aceasta nu este prea uşoară, dar trebuie să vă pregătiţi s-o biruiţi". Citându-l pe Nicolae Iorga, care a spus: „Şcoala este tot ce vezi şi tot ce auzi. Ea trebuie să te înveţe să fii propriul tău dascăl, cel mai bun şi cel mai aspru", dl director i-a sfătuit să aibă încredere în tot ce au învăţat în şcoală. Adresându-se părinţilor, domnul director le-a mulţumit pentru înţelegere şi sprijinul acordat şcolii, iar colegilor, le-a mulţumit şi i-a felicitat pentru dăruire şi profesionalism, pentru educaţia împărtăşită şi pentru performanţele obţinute cu elevii; performanţe pe care aveam să le aflăm la ora adevărului: 357 de premii şi menţiuni.
Din partea elevilor au cuvântat reprezentanţii claselor a VIII-a şi a VII-a, Andra Sav şi Antonia Bărbănţan, după care, Anca Itu şi Dragoş Popa au predat cheia colegilor din a VII-a, Antonia Bărbănţan şi Ilie Dindelegan.
357 de premii şi menţiuni la olimpiade şi concursuri şcolare
Prezentând bilanţul rezultatelor obţinute în anul şcolar 2014-2015, dl director Florian Hava a citit numele  premianţilor (357 de premii şi menţiuni, din care 54 la olimpiade şi 303 la concursuri şcolare), iar directorul adjunct, d-na profesor Lăcrimioara Cabai şi consilierul educativ, doamna profesor Diana Simina, le-au înmânat diplomele şi sumele de bani, olimpicilor cu rezultate deosebite.
Dindelegan Ilie, premiul I la Astronomie şi Astrofizică, etapa judeţeană şi menţiune la naţională; Ionescu Andrei, premiul II la Astronomie şi Astrofizică, la judeţeană şi participare la etapa naţională; Galchiş Dan Cristian, premiul III la Astronomie şi Astrofizică, etapa judeţeană  şi participare la naţională; Mezei Melissa, premiul III la Limba română, etapa judeţeană şi participare la etapa naţională; Dindelegan Sebastian, premiul I la Religie şi participare la etapa interjudeţeană; Baciu Ioana, premiul I la Religie, etapa judeţeană; echipa de majorete, locul I la etapa judeţeană şi locul V la etapa naţională; Turcu Nistreanu Raisa, două premii I la Limba română şi Matematică, etapa judeţeană; Baciu Rebeca, premiul II la Lingvistică, etapa judeţeană; echipa de baschet băieţi, locul II la etapa judeţeană; Duşe Ştefania, premiul II la Matematică, etapa judeţeană; Itu Anca, premiul III la Lingvistică, etapa judeţeană; Petruţ Rada şi Hurmuzache Gabriela, premiul III la Religie, Sav Andra, premiul III la Limba română, etapa judeţeană; Bejuşcă Rareş, Nagy Robert şi Pop Maria Iulia, premiul III, la Educaţia tehnologică, etapa judeţeană; echipa de baschet fete şi echipa de fotbal, locul III la etapa judeţeană; Bughiu George, premiul III la Limba română, etapa judeţeană; Negruţ Alexia, Ciurba Alexandra, Bărbănţan Antonia, Creţ Bianca, Muntean Anamaria şi Mureşan Alexandra, menţiuni la Limba română, etapa judeţeană; Cherecheş Mihai, menţiune la Astronomie şi Astrofizică, etapa judeţeană; Butnărianu Bobu Sebastian, menţiune la Educaţia tehnologică, etapa judeţeană; Pop Andreea, Pop Maria, Erdei Octavian şi Pop Teona, menţiuni la Religie, etapa judeţeană; Cuc Vladimir, menţiune la Lingvistică, etapa judeţeană; Robotin Vian, menţiune la Matematică, etapa judeţeană, Galchiş Andrei, menţiune la Limba română, etapa judeţeană...
Ca să-i nominalizăm pe câţiva dintre premianţii naţionali şi judeţeni ai şcolii; festivitatea s-a încheiat cu  flori, îmbrăţişări şi multe poze, alături de cei dragi, profesori, părinţi, prieteni şi colegi.
Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze (104 poze), accesaţi Galeria foto: Sărbătoarea elevilor din clasa a VIII-a de la Şcoala Gimnazială „Dacia”.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:49:33 Ora de vară a Europei de Est