Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Revista „OviDan” nr. 55/167 din 20 - 28 aprilie 2015

Semnal

Revista „OviDan” nr. 55/167 din 20 - 28 aprilie 2015

Ediţia conţine ştiri şi fotoreportaje din şcoli, de la diferite evenimente din Oradea şi judeţ.
Numărul se deschide cu un nou proiect derulat de Eco-şcoala „Oltea Doamna", în parteneriat cu Universitatea din Oradea, Universitatea Agora şi Fundaţia Euroregiunea Bihor-Hajdu Bihar - Oradea, în cadrul programului Spaţii verzi, componenta urbană.

Marţi, la Şcoala Gimnazială Internaţională Agora, şcolarii şi partenerii lor de proiect de la Grădiniţele „Trei Ursuleţi" au avut parte de „Surpriza fluturaşilor fantastici". Prin parteneriatul cu RCS&RDS, Oradea va beneficia de energie electrică mai ieftină. ASCO a lansat campania „Singuri acasă - Ai grijă de copiii tăi oriunde te afli!" În pagina Universitaria: Conferinţă internaţională Jean Monnet - Diplomaţia culturală la frontiera de est şi vest a UE; Comisia de Relaţii Interne şi Internaţionale ne informează despre subiectele discutate în şedinţa Senatului Universităţii din Oradea de luni, 27 aprilie 2015. Universitatea Agora va participa cu doi studenţi şi un cadru didactic la Şcoala de vară internaţională „Protecţia şi drepturile refugiaţilor". Universitatea Agora din municipiul Oradea organizează Simpozionul Naţional BACStud2015, Ediţia I, 14-16 mai 2015. Luni, a fost semnat protocolul de pregătire a fuziunii dintre Oradea şi Oşorhei. În cadrul proiectului „Arta în obiective turistice", Primăria şi Fundaţia pentru Protejarea Monumentelor Istorice au organizat şi găzduit expoziţia „Acul de aur", a d-nei prof. Hortenzia Belicciu. În cadrul celui de-al 90-lea episod, dl notar Gârba Cornel ne vorbeşte despre Moştenitorii legali. În cadrul proiectului Eco-Friendly, lansat de Primăria Oradea şi Romprest, vineri, au fost plantate 40 de sălcii pe malul drept al Pârâului Peţea. În cele două pagini din mijlocul revistei, am publicat două articole de la Liceul Teologic Baptist „Emanuel": Patrula eco „Omuleţii verzi" în acţiune de Ziua Pământului! „Respectând creaţia, respecţi Creatorul!" Călători prin Europa - O nouă excursie de vis: Italia, Franţa şi Spania! O nouă reuniune de proiect pentru delegaţia Colegiului Tehnic „Traian Vuia", ultima, desfăşurată în Spania; Colegiul Economic „Partenie Cosma" şi Liceul cu Program Sportiv „Bihorul" au sărbătorit împreună Ziua Pământului, după cum aflăm din articolul semnat de doamna profesor Daniela Ghiuro. Pagina 10 este rezervată, de această dată, unui liceu de nota 10, Liceului Tehnologic Nr. 1 din Salonta, pentru performanţele obţinute la Satu Mare de firma de exerciţiu coordonată de doamna profesor Neaga Florica Maria; celălalt articol din pagină ne prezintă sub semnătura profesorilor de sport despre Cupa primăverii la handbal. La clasa doamnei profesor Laura Ienei David, a fost lansat proiectul „Şcoala părinţilor". De la Şcoala din Derna, am primit un articol, semnat de Vasile Ungur, despre concursul Miss şi Mister bobocel; la rubrica saptămânală  „Cântarea zilei", Alexandra ne propune cântecul „Din mormântu-ntunecat".În 23 aprilie, de Ziua Bibliotecarului, doamna bibliotecar Mariana Trofin, de la CCD Bihor, a organizat un eveniment la Şcoala „Ioan Slavici". Dl profesor Ioan Curpaş ne-a scris despre Şcoala altfel la Finiş şi Şuncuiş.
Acestea au fost subiectele care au încăput în cele 16 pagini ale revistei „OviDan" nr. 55/167 din 20 - 28 aprilie 2015, pagini care conţin 51 de poze.
Ovidiu Dan

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:47:05 Ora de vară a Europei de Est