Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Concursul „Promovează verde obiectivele turistice”

Primăria Oradea lansează

Concursul „Promovează verde obiectivele turistice”

Cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului - 5 Iunie, Primăria Municipiului Oradea, prin Direcţia Tehnică şi Instituţia Arhitectului Şef, în parteneriat cu Fundaţia de Protejare a Monumentelor Istorice din Judeţul Bihor lansează concursul de amenajare peisageră „Promovează verde obiectivele turistice".

Ziua Mondială a Mediului - istoric
Ziua Mondială a Mediului este principalul eveniment ecologic, de informare publică şi de acţiune pentru mediu a Naţiunilor Unite (UNEP), ce se celebrează în fiecare an pe data de 5 iunie.
Ziua Mediului a fost instituită în anul 1972 de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite pentru a celebra Conferinţa „Ecologia Umană" de la Stockholm. Evenimentul este marcat în peste 100 de ţări şi reprezintă un prilej de a atrage atenţia opiniei publice asupra necesităţii protejării mediului înconjurător şi de sensibilizare asupra problemelor de mediu cu care se confruntă omenirea.
Tema din acest an, aleasă de Programul Naţiunilor Unite pentru Mediu (UNEP) pentru a marca Ziua Mondială a Mediului, este: „Şapte miliarde de visuri. O planetă. Consumă cu grijă".
Oradea promovează „verde" obiectivele turistice
Sloganul ales de organizatori duce la interpretarea temei din acest an, raportat la domeniul major şi de actualitate a municipalităţii privind reabilitarea clădirilor monument istoric şi a celor care reprezintă, prin arhitectură, obiective turistice ale oraşului.
Centrul istoric şi administrativ al municipiului oferă vizitatorilor un peisaj urban deosebit prin stilul arhitectural Art Nouveau, definitoriu şi recunoscut la nivel naţional şi internaţional.
Imaginea clădirilor trebuie schimbată prin procesul de reabilitare, la care toţi cetăţenii să contribuie.
„Vegetaţia nu trebuie să crească din acoperiş sau tencuială, acesteia trebuie să i se redea locul în spaţiile publice, într-un context urbanistic bine stabilit şi într-un oraş unit cu cetăţeni responsabili", a spus Angela Lupşea, director executiv al Fundaţiei pentru Protejarea Monumentelor Istorice.
Lansarea concursului „Promovează verde obiectivele turistice"
Concursul „Promovează verde obiectivele turistice" are ca scop promovarea obiectivelor turistice şi evidenţierea de idei în vederea amenajării peisagere a zonelor de terase sezoniere situate pe strada Republicii din municipiul Oradea.
Prin amenajările propuse se va accentua respectarea caracterului şi păstrarea configuraţiei iniţiale a spaţiului public destinat loisir-ului, situat în zona cu cea mai mare atractivitate turistică a oraşului Oradea.
Concursul se adresează persoanelor juridice care au obţinut autorizaţia de amplasare a terasei sezonieră pe strada Republicii, tronson cuprins între Piaţa Regele Ferdinand şi intersecţia cu str. Gh. Dima din Municipiul Oradea.
Fiecare participant va respecta, prin amenajarea peisageră propusă, zona delimitată pentru funcţiunea de terasă sezonieră şi spaţiile destinate circulaţiei pietonale laterale şi de trecere între spaţii.
Jurizarea concursului va avea loc în data de 17 iunie, ora 14.00. Juriul va selecta primele trei lucrări câştigătoare ca fiind cele mai originale din punct de vedere al caracteristicilor de conţinut şi a calităţii amenajării peisagere.
Mediatizarea concursului s-a realizat şi prin distribuirea de flyere informative pe str. Republicii.
Informaţii suplimentare se pot obţine la următoarele numere de telefon: 0742-211.129 Demeter Daniela sau 0731-212.284 Matei Camelia. (B.P.)

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:43:12 Ora de vară a Europei de Est