Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

30 de companii locale fac apel către orădeni să îşi exprime votul în 14 iunie

Votaţi pentru Oradea mai mare!

30 de companii locale fac apel către orădeni să îşi exprime votul în 14 iunie

Companiile orădene au lansat ieri, 2 iunie 2015, un apel către orădeni cu privire la turul II al referendumului din 14 iunie.

Este vorba de 30 de companii care îşi desfăşoară de mulţi ani de zile activitatea în oraşul Oradea în domeniul hotelier, comercial şi de alimentaţie publică.
Apelul celor 30 de companii locale a fost citit de dl Dorin Popa în foaierul Teatrului de Stat „Regina Maria". La eveniment au participat reprezentanţi ai companiilor locale, ziarişti, dar şi  primarul Ilie Bolojan.
Companiile s-au adresat orădenilor astfel: „Indiferent de mărimea afacerii noastre, mediul în care ne desfăşurăm activitatea are o influenţă asupra noastră. Nu ne este indiferent cum evoluează Oradea: dacă oraşul se dezvoltă într-un ritm accelerat în competiţie cu celelalte oraşe şi ne asigură un ambient corespunzător sau dacă rămâne în urmă. Această situaţie ne îndreptăţeşte să ne adresăm orădenilor înaintea Referendumului de fuziune dintre Oradea şi Sînmartin din 14 iunie. De felul în care veţi vota depinde dacă în anii următori vom avea mai mulţi turişti şi implicit mai multe locuri de muncă şi venituri mai mari pentru orădeni. Reuşita acestui proiect depinde şi de noi, dar în primul rând de dumneavoastră şi de prezenţa la vot în 14 iunie. De aceea, vă îndemnăm să vă prezentaţi la vot pentru că acum votăm pentru bunăstarea oraşului. Aşa Oradea va fi un oraş turistic, mai puternic şi mai prosper".
Alăturarea potenţialului pe care îl are Oradea cu cel pe care îl au staţiunile Băile Felix şi Băile 1 mai va face ca Oradea Mare să cunoască o nouă etapă de dezvoltare, bazată pe turismul urban şi pe cel balnear. „Noi, companiile semnatare, împreună cu celelalte companii din aceste domenii, ne dorim să fim parte a acestui proiect: Oradea - capitala Art Nouveau şi a Băilor Termale din România", se mai spune în apelul companiilor către orădeni.
Reprezentantul Hotelului Ramada, dl. Romeo Ionescu,  a spus: „Avem cea mai bună apă termală din Europa. Pentru a avea cât mai mulţi turişti care să o aprecieze, avem nevoie doar de voinţă. Îi invit pe toţi orădenii să îşi exprime voinţa pe 14 iunie. O opinie exprimată pe 14 iunie, indiferent de opţiunea aleasă, este mai bună decât absenţa de la vot".
Cele 30 de companii locale care au făcut apelul către orădeni sunt: Hotel Double Tree by Hilton, Hotel Continental Forum Oradea, Hotel Ramada, Hotel Elite Boutique & Spa, Hotel Impero, Hotel Melody, Caro Boutique Hotel&Restaurant, Centrul Comercial Lotus Center, Centrul Comercial Era Shopping Park, Centrul Comercial Oradea Shopping City, Crişul Shopping Center, Restaurant Crinul Alb, Restaurant Cyrano, Restaurant & Pizzerie Corsarul, Restaurant Scorilo, Restaurant Butoiul de Aur, Restaurant Ambasador, Restaurant Graf, Restaurant Pizza e Vino, Restaurant Ciuperca, Restaurant & Pizzerie Queen's Pub, Restaurant Ziga-Zaga, Pizzeria Due Fratelli, Cofetăria Fanice, Cofetăria Bacio Dolce, Cofetăria Pigalle, Cafeneaua Lord's Pub, Cafeneaua Columbus, Millésime - Centrul pentru Cultura şi Civilizaţia Vinului. (B.P.)

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:43:20 Ora de vară a Europei de Est