Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Conferinţa de încheiere a proiectului „Cerc de aptitudini”...

Miercuri, la Universitatea Agora,

Conferinţa de încheiere a proiectului „Cerc de aptitudini”...

Miercuri, 27 mai 2015, de la ora 10.00, la sediul Universităţii Agora din municipiul Oradea a avut loc conferinţa de presă cu ocazia finalizării proiectului: „C.E.R.C. DE. APTITUDI.N.I. - CrEaRea, Corelarea şi DEzvoltarea APTITUDInilor Necesare pentru trecerea la viaţa actIvă", Contract nr: POSDRU/161/2.1/G/137526, proiect implementat în parteneriat de către Asociaţia Eurhope, în calitate de beneficiar şi Universitatea Agora din Oradea, Fundaţia Agora din Oradea şi Asociaţia Project Life Calabria în calitate de parteneri.

Participanţii la conferinţă au fost: rectorul Universităţii Agora - prof. univ. dr. Ioan Dziţac, care a prezentat activitatea Universităţii Agora în calitate de partener în acest proiect, precizând că acest proiect a adus beneficii profesionale, dar şi financiare studenţilor din grupul ţintă al proiectului, studenţi atât de la Universitatea Agora, cât şi de la Universitatea din Oradea. Pe această cale domnul rector a mulţumit conducerii Universităţii din Oradea. Managerul de proiect, doamna Tatiana Dabija, a prezentat rezultatele proiectului pe activităţi şi a precizat faptul că acest proiect a fost o provocare pentru întreaga echipă, iar rezultatele se regăsesc în ceea ce grupul ţintă a acumulat participând la acest proiect. La conferinţa de presă au mai fost prezenţi experţi din cadrul echipei de proiect de la Universitatea Agora şi de la Fundaţia Agora, care au specificat faptul că acest proiect a fost foarte căutat de către studenţi, deoarece a adus elemente de noutate, precum înfiinţarea unei întreprinderi simulate la sediul Universităţii Agora, unde un număr de 60 de studenţi au putut să facă un stagiu de practică, simulând activităţile dintr-o întreprindere reală. Totodată, element de noutate a fost şi transferul de bune practici realizat la partenerul transnaţional din Italia - Project Life, unde au participat 15 studenţi selectaţi din grupul ţintă al proiectului. Dintre ei, doi au fost prezenţi la conferinţa de presă, Burta George - student anul III la Drept de la Universitatea Agora şi Porumb Alexandra - studentă la Master, anul I Kinetoterapie, de la Universitatea din Oradea. Cei doi au precizat faptul că prin participarea la acest proiect, ei se simt mai pregătiţi pentru intrarea pe piaţa muncii în vederea găsirii unui loc de muncă.
Prezentă la conferinţă, doamna conf. univ. dr. Gabriela Bologa, decanul Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii Agora, a mulţumit studenţilor pentru implicarea în proiect, prezentându-le şi alte oportunităţi pe care Facultatea de Drept şi Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii Agora le oferă studenţilor prin proiectele pe care le are în implementare.
După-amiază, în Amfiteatrul Albastru al Universităţii Agora, a avut loc întâlnirea cu majoritatea studenţilor din grupul ţintă al proiectului participanţi la conferinţa de închidere a proiectului, ocazie cu care s-au prezentat puncte de vedere din partea studenţilor şi a experţilor implicaţi în proiect, iar în concluzie s-a conturat ideea dezvoltării unor proiecte cu astfel de obiective care să aducă beneficii studenţilor şi care să-i pregătească pentru o piaţă a muncii extrem de rigidă la momentul actual.
Coordonator proiect P1,
prof. univ. dr. Ioan Dziţac,
rector al Universităţii Agora
P.S. Pentru mai multe poze, accesaţi Galeria foto: Conferinţa de încheiere a proiectului „Cerc de aptitudini”...

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:42:19 Ora de vară a Europei de Est