Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Festivalul Internaţional „Flori de mai”, ediţia a VIII-a

Dacă e Florar, avem

Festivalul Internaţional „Flori de mai”, ediţia a VIII-a

Miercuri, 13.05.2015, la Teatrul „Regina Maria" sala „Arcadia" a avut loc a VIII-a ediţie a Festivalului Internaţional „Flori de mai", prilej cu care Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă „Orizont" Oradea prin d-ra director dr. Angela Maruşca şi prof. psih. Adriana Ficuţ au adunat colaboratorii, partenerii şi sponsorii pentru a le oferi tuturor un program artistic de înaltă clasă.

Pe lângă acel program artistic care a încântat ochii publicului şi a sensibilizat inimile sponsorilor ca de fiecare dată, grupele de copii care au urcat pe scenă ne-au încântat cu transmiterea emoţiei fireşti şi copilăreşti prin prezentarea unor piese sau recitarea de poezii, aducând însă şi la expoziţie lucruri confecţionate cu multă migală de mânuţele lor, îndrumaţi de cadre didactice din ţară şi nu numai, care se implică în număr destul de mare an de an (88 la programe artistice şi 340 la expoziţie).
Scopul principal al acestui festival este acela de a contribui la socializarea şi integrarea în societate a tuturor copiilor aflaţi în centrele şcolare de educaţie incluzivă, dar şi a celor integraţi în învăţământul de masă. Drept urmare, beneficiarii direcţi ai proiectului sunt elevii cu cerinţe educative speciale din şcolile speciale şi cei integraţi în învăţământul de masă, colegii care-i susţin şi ajută, profesorii care-i îndrumă dar şi părinţii care pot să-şi vadă copiii evoluând pe scenă. Juriul format din reprezentanţi ai unor instituţii culturale de prestigiu din judeţ, parteneri ai evenimentului, au desemnat câştigătorii care pe lângă diplome au primit dulciuri şi multe aplauze.
După cum bine s-a precizat pe scenă la început de festival de către coordonatori, „acolo unde înfloresc florile, există şi speranţă" şi cum speranţa noastră a celor care educăm sunt educabilii noştri, dorim ca ei să înflorească mereu pe scena vieţii, aceste „flori de mai" să ne aducă numai bucurii, găsindu-şi  rostul.
Colaboratorii noştri sunt deja cunoscuţi de cei care au devenit parteneri fideli: Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor, Teatrul „Regina Maria" Oradea, Direcţia pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Bihor, Universitatea din Oradea, Palatul Copiilor şi Elevilor din Oradea, precum şi Asociaţia Naţională a Profesorilor Psihopedagogi „Orizont".
Sponsorii de asemenea trebuie amintiţi pentru a le putea mulţumi şi pe această cale: S.C. TREI G S.R.L., S.C. FARMZOOVET SRL, THOMAS BALOANE, precum şi persoanelor şi profesorilor cu suflet mare.
Să nu uităm de invitaţii noştri speciali care vin să încânte publicul de fiecare dată până ce juriul deliberează câştigătorii: Raul Frăţilă şi Fanea Beatrice cu dans de societate, Ienei Alisa - solistă de muzică pop, Musca Oana - solistă, precum şi grupul de estradă al Palatului Copiilor Oradea, coordonat de prof. Marius Marcu. 
Pentru toţi cei implicaţi chiar dacă au fost simpli spectatori  ori s-au implicat direct, coordonatorii şi profesorii  Centrului Şcolar de Educaţie Incluzivă „Orizont" Oradea mulţumesc, le transmit calde urări de sănătate şi bucurie tuturor, le doresc un sfârşit de an şcolar încununat cu premii şi satisfacţii, iar apoi o urare veche care vine să pună punct activităţii acestui an şcolar: VACANŢĂ PLĂCUTĂ!
Prof. Maria Serafim
P.S. Pentru mai multe poze, accesaţi Galeria foto: Festivalul Internaţional „Flori de mai”, ediţia a VIII-a.

 

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 06:20:52 Ora de vară a Europei de Est