Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
3 ianuarie 2025
Ministrul Educaţiei Daniel David:
Planurile-cadru pentru liceu le voi pune în dezbatere în ianuarie și vom avea și o dezbatere națională. Nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală / Problema noastră majoră ține de faptul că nu știm să predăm bine conținuturile pe care le-am stabilit și manualele nu sunt destul de prietenoase
„Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a anunțat ministrul Educației, Daniel David. Într-o intervenție la Antena 3, David a declarat că după lansarea în dezbatere a planurilor-cadru pentru liceu (lista cu materiile pe care le vor studia elevii de clasele a IX-a – a XII-a și numărul de ore pe săptămână alocat fiecărei discipline), va organiza și o „dezbatere națională”.
Noul ministru al Educației a precizat că nu este adeptul introducerii de materii noi. „Eu nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală atitudinea din ultimii ani: să avem separat și educație pentru mediu, și educație de sustenabilitate, și educație juridică… Toate acestea sunt importante, dar nu ca materii noi, pentru că tot noi ne plângem apoi că copiii au prea multe ore. Putem avea unități de învațare focalizate pe temele astea. Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a declarat Daniel David, la Antena 3.

Elevii de la Şcoala Gimnazială Internaţională Agora s-au întâlnit cu academicianul Marcus Solomon

Joi, la ceas aniversar

Elevii de la Şcoala Gimnazială Internaţională Agora s-au întâlnit cu academicianul Marcus Solomon

Joi, 14 mai 2015, la ceas aniversar, elevii Şcolii Gimnaziale Internaţionale Agora au avut bucuria să-l aibă în mijlocul lor, în sala de clasă, pe distinsul academician Marcus Solomon.

Emoţionaţi şi încântaţi de un asemenea oaspete, elevii şi-au dovedit isteţimea, încercând să răspundă provocărilor, întrebărilor neaşteptate, legate de mulţimea numerelor, interdisciplinaritate, legătura dintre matematică şi gramatică, denumirea numerelor în engleză şi română, analiza pe text, relaţia dintre cuvinte şi numere...
Întrebările capcană le-au dat posibilitatea să gândească creativ şi să dea soluţii originale. În permanenţă, domnul academician le-a cerut să motiveze, să explice şi să demonstreze, să probeze afirmaţiile, în aşa fel încât să fie convins că răspunsul lor a fost gândit şi nu ghicit sau intuit.
„Obişnuiţi-vă să vorbiţi în frază, argumentându-vă răspunsul: Este aşa... pentru că, deoarece, fiindcă..."
Concluzia domnului academician Marcus Solomon a fost: „Este esenţial, ca la vârsta aceasta, să faceţi naveta între cuvinte şi numere!"
Cele 10 nevoi umane... marca S.M.
Pentru întâlnirea cu distinsul academician, elevii şi cadrele didactice i-au pregătit un „medalion" surpriză, cu poze şi cele 10 nevoi umane prezentate de domnul Solomon Marcus:
1.Nevoia de a da un sens vieţii, la nivel elementar
2.Nevoia de împrospătare
3.Nevoia de întrebare şi de mirare.
4.Nevoia de îndoială şi de suspiciune
5.Nevoia de greşeală şi de eşec
6.Nevoia de joc
7.Nevoia de identitate
8.Nevoia de omenesc şi de omenie
9.Nevoia de cultură
10.Nevoia de transcendenţă.   
Ora specială, lecţia de matematică şi gramatică, a fost urmată de acordarea de autografe şi de replica celor mici care aveau pe limbă pregătite câteva întrebări pentru academicianul „Deoarece"!
Cea dintâi întrebare şi curiozitate a fost legată de cea de-a cincea nevoie (marca S.M.) - Nevoia de greşeală şi de eşec...
S-ar putea întâmpla ca peste ani, micii agorişti să-şi reamintească despre întâlnirea cu academicianul Marcus Solomon ca despre o inedită şi fericită întâmplare cu academicianul „Deoarece".
Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze, accesaţi Galeria foto: Elevii de la Şcoala Gimnazială Internaţională Agora s-au întâlnit cu academicianul Marcus Solomon.

Trimite email
miercuri, 15 ianuarie 2025, 08:46:05 Ora standard a Europei de Est