Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
3 ianuarie 2025
Ministrul Educaţiei Daniel David:
Planurile-cadru pentru liceu le voi pune în dezbatere în ianuarie și vom avea și o dezbatere națională. Nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală / Problema noastră majoră ține de faptul că nu știm să predăm bine conținuturile pe care le-am stabilit și manualele nu sunt destul de prietenoase
„Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a anunțat ministrul Educației, Daniel David. Într-o intervenție la Antena 3, David a declarat că după lansarea în dezbatere a planurilor-cadru pentru liceu (lista cu materiile pe care le vor studia elevii de clasele a IX-a – a XII-a și numărul de ore pe săptămână alocat fiecărei discipline), va organiza și o „dezbatere națională”.
Noul ministru al Educației a precizat că nu este adeptul introducerii de materii noi. „Eu nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală atitudinea din ultimii ani: să avem separat și educație pentru mediu, și educație de sustenabilitate, și educație juridică… Toate acestea sunt importante, dar nu ca materii noi, pentru că tot noi ne plângem apoi că copiii au prea multe ore. Putem avea unități de învațare focalizate pe temele astea. Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a declarat Daniel David, la Antena 3.

Ştiinţa, arta provoacă şi înalţă, educă şi înnobilează!

Un nou parteneriat „Agora” - „Oltea Doamna”

Ştiinţa, arta provoacă şi înalţă, educă şi înnobilează!

În cadrul bunelor relaţii statornicite în timp între Centrul de informare europeană EUROPE DIRECT Agora Oradea, Şcoala Gimnazială Internaţională „Agora" şi Şcoala Gimnazială „Oltea Doamna", periodic, au avut loc activităţi comune la cele două şcoli.

Luni, 11 mai 2015, patru clase de-a IV-a de la „Oltea Doamna", clasele îndrumate de doamnele prof. Cristiana Vidican, Rodica Fechete, Doina Sabău şi Luciana Morlocan, au fost primite în Aula Agorei, la un regal al ştiinţelor şi artelor.
Gazdele le-au prezentat câteva informaţii despre Uniunea Europeană şi personalităţi ale istoriei, ştiinţelor, sportului şi artelor din UE (Adolf Hitler, Albert Einstein, Nadia Comăneci, Antoni Gaudi, Pablo Picasso, W. Amadeus Mozart), iar evaluarea s-a desfăşurat sub forma unui concurs cu premii, aşa încât, prietenii lor „olteni", partenerii de proiect, să aibă ocazia să câştige premii şi să se întoarcă acasă cu diplome, cărţi (carte europeană: cărţi, pliante, broşuri, paşapoarte europene) şi jocuri, oferite de directorul Centrului Europe Direct, doamna conf. dr. Alina-Angela Manolescu.
La final, la unison, în deplin consens de simţiri şi trăiri, partenerii au cântat „Odă bucuriei" (Imnul Uniunii Europene), după care s-au retras să socializeze la o gustare şi un pahar de răcoritoare. (Ov. Dan)
P.S. Pentru mai multe poze (84 de poze), accesaţi Galeria foto: Ştiinţa, arta provoacă şi înalţă, educă şi înnobilează!

Trimite email
miercuri, 15 ianuarie 2025, 09:16:08 Ora standard a Europei de Est