Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Sesiune economică elveţiană la Primăria Oradea

Excelenţa Sa Jean-Hubert Lebet, ambasadorul Elveţiei, prezent la sesiune

Sesiune economică elveţiană la Primăria Oradea

Ambasada Elveţiei la Bucureşti şi Camera de Comerţ Elveţia - România au organizat o sesiune economică de informare la Oradea, ieri, 6 mai 2015.

La eveniment, alături de reprezentanţii administraţiei locale şi judeţene, reprezentanţi ai Parcului Eurobusiness Oradea, ai firmelor orădene şi reprezentanţi ai firmelor elveţiene, a participat E.S. domnul Jean-Hubert Lebet, ambasadorul Elveţiei, domnul Marc Bruchez, secretar I, adjunctul ambasadorului, domnul François Pétry, preşedintele Camerei de Comerţ Elveţia - România (CCE-R) şi CEO Holcim România, doamna Genţiana Avrigeanu, director executiv al Camerei de Comerţ Elveţia - România.
După întâlnirea oficială a reprezentanţilor CCE-R cu reprezentanţi ai autorităţilor locale: primarul Ilie Bolojan, viceprimarul Huszar Istvan, prefectul Claudiu Pop şi preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Cornel Popa, doamna Delia Ungur, director general al Euro Business Parc, precum şi companiile invitate (membri ai CCE-R, companii locale), cei prezenţi au prezentat concluziile discuţiilor avute în cadrul unei conferinţe de presă.
Astfel, ambasadorul a prezentat temele abordate în cadrul întâlnirii şi anume: dezvoltarea economică a zonei Oradea, strategie de viitor; investitori străini prezenţi, eventuale probleme pe care le văd investitorii; proiectul de atragere a investiţiilor elveţiene în România derulat de CCE-R etc.
Legat de aceste subiecte, preşedintele CCE-R, domnul Francois Petry a menţionat că municipiul Oradea este un bun exemplu de succes pentru celelalte oraşe, deoarece colaborarea dintre sectorul privat şi administraţia locală este foarte eficientă, de asemenea o serie de companii de succes au o activitate semnificativă în Parcul Industrial, iar suportul oferit de administraţia locală acestor firme poate fi un real exemplu atât pentru administraţii cât şi pentru investitori.
La rândul său, prefectul Claudiu Pop a declarat că întâlnirea a fost foarte eficientă deoarece în Bihor există un număr mare de investitori elveţieni (52 de firme cu capital elveţian) ceea ce dovedeşte că judeţul este deschis pentru o colaborare şi dezvoltare economică a judeţului, iar în urma discuţiilor de azi musafirii elveţieni au promis că vor promova şi în viitor judeţul Bihor în rândul firmelor elveţiene.
Primarul Ilie Bolojan a menţionat: „În cadrul discuţiilor de azi am stabilit nişte contacte importante între reprezentanţii administraţiilor locale, respectiv reprezentanţii elveţieni, pentru a putea dezvolta cu succes colaborarea atât între administraţia locală cât şi printre firmele orădene".
La finalul întrevederii, cei prezenţi s-au deplasat la Euro Business Park, unde au vizitat firmele care îşi desfăşoară activitatea în cadrul parcului. (B.P.)

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:44:09 Ora de vară a Europei de Est