Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
3 ianuarie 2025
Ministrul Educaţiei Daniel David:
Planurile-cadru pentru liceu le voi pune în dezbatere în ianuarie și vom avea și o dezbatere națională. Nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală / Problema noastră majoră ține de faptul că nu știm să predăm bine conținuturile pe care le-am stabilit și manualele nu sunt destul de prietenoase
„Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a anunțat ministrul Educației, Daniel David. Într-o intervenție la Antena 3, David a declarat că după lansarea în dezbatere a planurilor-cadru pentru liceu (lista cu materiile pe care le vor studia elevii de clasele a IX-a – a XII-a și numărul de ore pe săptămână alocat fiecărei discipline), va organiza și o „dezbatere națională”.
Noul ministru al Educației a precizat că nu este adeptul introducerii de materii noi. „Eu nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală atitudinea din ultimii ani: să avem separat și educație pentru mediu, și educație de sustenabilitate, și educație juridică… Toate acestea sunt importante, dar nu ca materii noi, pentru că tot noi ne plângem apoi că copiii au prea multe ore. Putem avea unități de învațare focalizate pe temele astea. Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a declarat Daniel David, la Antena 3.

265 de premii și mențiuni județene, interjudețene și naționale

Gojdiștii au strălucit și-n acest an școlar

265 de premii și mențiuni județene, interjudețene și naționale

Marți (10 iunie 2008), după „lecția” de teatru din sala festivă, oferită de actorii gojiști olimpicilor colegiului, conducerea liceului (Viorel Mititean, director și Livia Mircea, director adjunct) a convocat olimpicii gojdiști, precum și câștigătorii altor concursuri județene, interjudețene și naționale pentru un careu al așilor, în curtea liceului.

În fața colectivului de elevi și profesori, au fost felicitați și premiați câștigătorii celor 265 de premii și mențiuni (161 de  premii și mențiuni județene, 47 interjudețene și 57 naționale), cărora li s-au înmânat diplome și sume de bani, în valoare totală de 3.500 de lei (35 de milioane).
Succesele răsunătoare obținute și în acest an școlar la olimpiadele naționale confirmă tradiția bunelor rezultate pe care le înregistrează an de an elevii colegiului.
Cristian Roșu (elevul dnei prof. Cristina Ignat) s-a întors de la naționala de fizică cu mențiune M.E.C.T. și medalie de bronz (O.I.F.), iar Alexandra Pașca (eleva dnei prof. Ana Poinar) – o mențiune de onoare O.I.F.
La chimie, cei 11 elevi ai profesoarei Anița Luncan s-au încălcat de glorie: Ioana Moga – premiul I și membru în lotul național (premiată de conducerea colegiului cu 500 de lei, adică cinci milioane), Diana Popovici, Răzvan Panea, Dan Mercea, Diana Butiri, LaviniaTrică, Ioana Iancu și Anca Copos – mențiuni M.E.C.T., Alina Pîrv, Patric Teodorescu și Florina Heredea – mențiuni speciale; la matematică – opt premianți: elevii (prof. Gelu Petruța) Radu Anton și Vlad Lazăr - mențiuni și medalii de argint, elevii (prof. Viorel Sadoveanu) Patric Teodorescu și Mălina Sava – medalii de bronz, iar Cătălina Lar și Doris Voina – mențiuni I și medalii de aur; Patricia Drăgan (eleva prof. Lelia Viliga) – mențiune, medalie de argint și membru în lotul național, iar Felix Mance (elevul prof. Ecaterina Șchiop) – mențiune I și medalie de aur.  
Celelalte 16 mențiuni 
Celelalte 16 mențiuni s-au obținut la limba franceză – Alexandra Marian, prof. Gergely Eniko; la istorie – Vlad Muscă și Bogdan Buta, prof. Radu Birta, Alexandrina Crăciun; la biologie – Dan Mercea, prof. Bako Liana; la astronomie – Pardi Anabele și Sergiu Vlad Filimon, Sergiu făcând parte și din lotul național, prof. Valentin Cucer; la limba și literatura română – Gulyas Cyndia, prof. Corina Păcurar; la informatică – Gabriel Bițiș, mențiune și medalie de bronz (elevul prof. Maria și Adrian Niță), Răzvan Jurca – mențiune și medalie de argint (elevul prof. Corina Luncan); la limba germană – Laura Scurtu, mențiune și premiul I la proiecte, prof. Ștefana Maria; la limba engleză – Alina Ștefania Pîrv, mențiune (prof. Mariana Buzaș); la plus minus poezie – Andra Negru, mențiune (prof. Daniela Iederan, Ecaterina Șchiop); la matematică, juniori – Raul Mihoc, medalie de bronz (prof. Ecaterina Șchiop); la olimpiada internațională de limba și literatura română și civilizație românească – Marc Florea și Ina Ghețan, mențiuni (prof. Carmen Niță); la lumea romanică – Vlad Muscă, mențiune (prof. Violeta Fetea).  
Alți 20 de ... naționali  
George Scurtu (baschetbalist) – campion național republican, component al lotului național de tineret; Teodora Frățilă – premiul II, la cangurul lingvistic (prof. Viorica Tomescu); Andreea Anton – mențiune la chimie (prof. Anița Luncan); trei mențiuni la fizică: Diana Borșa, Alexandru Pașca și Bogdan Bondor; din nou o mențiune la chimie – Ioan Neaga; alte patru mențiuni la matematică – Cristian Brilici, Raluca David, Alexandru Isai și Florina Heredea; Horia Jucuț și Pardi Anabele – mențiuni la filozofie; Adrian Mălăieș-Popescu – mențiune la limba germană; Codruț Morițanu – mențiune la informatică; alte trei mențiuni la limba engleză: Rinalda Fărăian, Olimpiu Horj și Papp Georgia; Daria Tușer - mențiune la limba română; Rareș Þifrea – component al lotului național de polo, juniori. (Ov. Dan)  
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: 265 de premii și mențiuni județene, interjudețene și naționale.

Trimite email
miercuri, 15 ianuarie 2025, 08:15:56 Ora standard a Europei de Est