Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
3 ianuarie 2025
Ministrul Educaţiei Daniel David:
Planurile-cadru pentru liceu le voi pune în dezbatere în ianuarie și vom avea și o dezbatere națională. Nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală / Problema noastră majoră ține de faptul că nu știm să predăm bine conținuturile pe care le-am stabilit și manualele nu sunt destul de prietenoase
„Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a anunțat ministrul Educației, Daniel David. Într-o intervenție la Antena 3, David a declarat că după lansarea în dezbatere a planurilor-cadru pentru liceu (lista cu materiile pe care le vor studia elevii de clasele a IX-a – a XII-a și numărul de ore pe săptămână alocat fiecărei discipline), va organiza și o „dezbatere națională”.
Noul ministru al Educației a precizat că nu este adeptul introducerii de materii noi. „Eu nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală atitudinea din ultimii ani: să avem separat și educație pentru mediu, și educație de sustenabilitate, și educație juridică… Toate acestea sunt importante, dar nu ca materii noi, pentru că tot noi ne plângem apoi că copiii au prea multe ore. Putem avea unități de învațare focalizate pe temele astea. Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a declarat Daniel David, la Antena 3.

„Surpriza fluturaşilor fantastici”

Marţi, la Şcoala Gimnazială Internaţională Agora

„Surpriza fluturaşilor fantastici”

Marţi, 28.04.2015, la Şcoala Gimnazială Internaţională Agora, manageriată de d-na Manolescu Angela Alina, în baza Acordului de Parteneriat semnat între instituţiile şcolare, au sosit într-o scurtă vizită 25 de copii din grupa mare de la Grădiniţele „Trei Ursuleţi", sub îndrumarea d-nei director Iluţa Mihaela şi a trei cadre didactice: prof. Ban Denisa, prof. de limba engleză şi educatoarele prof. Petrescu Alina şi Olău Ramona.

Partenerii de proiect au participat la o lecţie deschisă, „surpriză" a d-nei înv. Pop Otilia Magdalena, susţinută la clasa pregătitoare.
Tema lecţiei „Surpriza fluturaşilor fantastici" a fost prezentată atractiv sub formă de poveste, despre cum se naşte şi cât trăieşte un fluturaş, ciclul său de viaţă, forma şi constituţia acestuia, culorile minunate pe care le au aripioarele şi mediul de viaţă al fluturilor.
Copiii au fost invitaţi apoi să creeze câte un fluturaş pe suport de carton, după modelul prezentat de d-na învăţătoare, folosind „biluţe" de diferite culori din hârtie creponată mototolită şi lipici, astfel încât fluturaşul lor să fie cât mai frumos colorat şi nuanţat, potrivit imaginaţiei.
După momentul de creaţie, copiii au fost răsplătiţi cu o gustare: popcorn, caramele, salatinni şi suc natural de fructe; lucrările au fost înfoliate, iar copiii s-au arătat bucuroşi de întâlnire, gustare şi rezultatele muncii lor.
Consilier educativ,
prof. Paşca Laura
P.S. Pentru mai multe poze (81 de poze), accesaţi Galeria foto: „Surpriza fluturaşilor fantastici”.

Trimite email
miercuri, 15 ianuarie 2025, 08:47:33 Ora standard a Europei de Est