Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Menţiune pentru studentul orădean Andras Constantin Paranici

Premierea TIE 2015

Menţiune pentru studentul orădean Andras Constantin Paranici

Una dintre cele mai importante competiţii internaţionale din domeniul Inginerie Electronică şi Telecomunicaţii, TIE 2015 s-a desfăşurat în perioada 22-25 aprilie 2015 la Universitatea din Oradea.

Concursul aflat la a 24-a ediţie a fost organizat de Departamentul de Electronică şi Telecomunicaţii din cadrul Facultăţii de Inginerie Electrică şi Tehnologia Informaţiei.  
La competiţie au participat 35 de studenţi a căror sarcină a fost de a proiecta structuri de interconectare a unui modul electronic. Tematica ce a stat la baza concursului a fost proiectarea şi generarea layout-ului precum şi a fişierelor destinate fabricării PCB (Printed Circuits Board) pentru un sistem IOT ( Internet-of-Things).
Primele două locuri au fost ocupate de studenţii de la Universitatea din Suceava. Câştigătorul premiului I a primit 1.000 de euro, iar cel de pe locul II 500 de euro. Locul III a fost ocupat de studentul de la Universitatea din Piteşti, premiul constând în 250 de euro.
Au fost acordate şi 5 menţiuni a câte 100 de euro. Studentul orădean Andras Constantin Paranici înscris la masterat în anul I, specializarea Tehnologii Audio-Video şi Telecomunicaţii, a obţinut o menţiune pentru proiectul prezentat. În cadrul festivităţii de premiere au fost acordate şi 12 certificate de excelenţă.
Ediţia din acest an, desfăşurată sub motto-ul „A WAY to turn your HOBBY into a PROFESSION (O cale de a-ţi transforma hobbyul într-o profesie)" poate deveni realitate pentru o parte din participanţi. Studenţii câştigători, alături de cei 12 laureaţi cu certificate de excelenţă, vor primi oferte de angajare din partea sponsorilor tehnici ai competiţiei.
Vineri dimineaţa a mai avut loc şi un  panel de discuţii între reprezentanţi ai companiilor din România din industria electronică şi ai universităţilor unde se organizează programe de studii în domeniul Inginerie Electronică şi Telecomunicaţii. La dezbaterile tehnice au participat 10 specialişti din România, Germania, Franţa şi Ungaria.
Evenimentul de la Oradea a fost posibil prin implicarea şi atenta organizare a prof. univ. dr. Cornelia Gordan, director al Departamentului de Electronică şi Telecomunicaţii, care a pus bazele unui parteneriat strategic între mediul academic din ţară şi cel din industria electronică, parteneriat destinat educării şi specializării resursei umane.
Olimpia Popoviciu
P.S. Pentru mai multe poze, accesaţi Galeria foto: Menţiune pentru studentul orădean Andras Constantin Paranici.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:49:09 Ora de vară a Europei de Est