Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Vineri, au fost plantate 40 de sălcii pe malul drept al Pârâului Peţa

Primăria Oradea şi Romprest au lansat Proiectul Eco-Friendly

Vineri, au fost plantate 40 de sălcii pe malul drept al Pârâului Peţa

Vineri, 24 aprilie 2015, Primăria Oradea şi Compania Romprest Service au lansat Proiectul Eco - Friendly, ce a constat în organizarea unei acţiuni de plantare a 40 de sălcii pe malul drept al Pârâului Peţa, pe intervalul cuprins între podul de lângă Universitatea Oradea şi pasarela metalică de pe Pârâul Peţa.

Astfel, clasa a III-a C de la Şcoala Gimnazială „Dacia" - coordonată de prof. Hava Florica şi clasa a IV-a A de la Liceul „Don Orione" - coordonată de prof. Florentina Păscar Iohana, au fost susţinute în acţiunea de plantare de echipa specializată Romprest, care s-a ocupat de pregătirea gropilor şi oferirea necesarului aferent plantării. Fiecare copil a fost dotat corespunzător, primind mănuşi, lopeţi şi găletuşe, obiecte ce le-au şi fost oferite cadou de Romprest.
Lângă fiecare salcie plantată s-a montat câte o plăcuţă cu denumirea proiectului, semnată cu numele copiilor care au plantat şi au adoptat salcia. După acţiunea de plantare, copiii vor avea în continuare grijă de arbori, putând să facă poze cu evoluţia acestora. Pozele pot fi trimise pe adresa www.romprest.ro.  
„Eco-Friendly este un proiect inedit pentru Primăria Oradea. Sperăm că prin această acţiune să atragem atenţia asupra importanţei creării de spaţii verzi în municipiul Oradea şi sperăm că la acţiunile viitoare vom fi sprijiniţi de cât mai mulţi copii, care să devină astfel prieteni ai naturii", a spus şeful Serviciului Servicii Publice şi Spaţii Verzi din cadrul Primăriei Oradea, dl. Mircea Stejerean.
Proiectul Eco - Friendly are ca scop iniţierea şi implementarea acţiunilor de educaţie ecologică, menite să dezvolte o atitudine pozitivă faţă de mediul înconjurător.
„Milităm pentru aplicarea politicilor de protecţie a naturii, în acest sens iniţiem şi susţinem conceptul de educaţie ecologică. Acordăm o importanţă majoră educaţiei şi aplicării ei, motiv pentru care iniţiem campanii de conştientizare spre protejarea mediului înconjurator, chiar din zona şcolară. Facem, astfel, primul pas către un viitor mai bun - aşa cum ni-l dorim cu toţii. ROMPREST a iniţiat şi desfăşurat, în parteneriat cu instituţii de stat sau ONG-uri, foarte multe proiecte de CSR, menite să dezvolte comportamentul eco-civic de responsabilizare al tinerei generaţii faţă de mediu şi resursele planetei," a declarat Adriana Calcan, manager Marketing Romprest.
La finalul actiunii, toţi participanţii au fost premiaţi cu diplome şi medalii, oferite de reprezentanţii Primăriei Oradea şi ai S.C. Compania Romprest Service SA, iar Poliţia Ecologică a ţinut o mică lecţie de ecologie.
Mirela Macra & Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze (96 de poze), accesaţi Galeria foto: Vineri, au fost plantate 40 de sălcii pe malul drept al Pârâului Peţa.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:45:18 Ora de vară a Europei de Est