Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Parteneriatul cu părinţii, o nouă lecţie cu maximum de eficienţă

Dublu parteneriat în cadrul prgramului Eco-şcoala

Parteneriatul cu părinţii, o nouă lecţie cu maximum de eficienţă

Întru întâmpinarea marelui Prazic al Învierii Domnului, nu puteam rata ocazia de a ne aduna întreaga familie, la aceeaşi masă, copii şi părinţi, pentru a primi şi a vesti Învierea Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

 În săptămâna Şcoala altfel, în cadrul programului „Să ştii mai multe, să fii mai bun" (joi, 9 aprilie 2015), elevii clasei I C de la Şcoala Gimnazială „Nicolae Bălcescu", îndrumaţi de prof. Bunta Simona, s-au gândit să petreacă cu părinţii lor momente speciale la Atelierul de Paşte. Această activitate face parte din Programul Mondial Eco-Şcoala, aflat în al cincilea an în şcoala noastră. În cadrul atelierului, copiii, împreună cu părinţii, au realizat ouă  frumoase şi unice de Paşte. Împreună au zâmbit, au încondeiat ouăle, au realizat suporturi interesante, folosind materiale reciclabile, s-au jucat, folosind culoarea, dezvoltându-şi creativitatea. Totodată, elevii au înţeles semnificaţia Sărbătorilor Pascale, simbolurile Paştelui, ce este Crucea şi care este importantă ei, de ce vopsim ouă, ce simbolizează mielul şi ce mâncăm în aceste zile sfinte. De la colegii lor mai mari din clasa a VII-a, îndrumaţi de prof. Deliman Alina, elevii au descoperit o tehnică tradiţională de vopsire a ouălor. Acest atelier a avut drept scop aducerea în sufletele noastre a spiritului Sărbătorilor Pascale, dezvoltarea creativităţii şi crearea unui context propice pentru ca părintele să interacţioneze într-un mod creativ şi inedit cu propriul copil. Ne-am felicitat reciproc pentru reuşita acestei activităţi şi am admirat creaţiile realizate în cadrul atelierului. Ele au rămas ale copilului, cu ele putând decora masa tradiţională de Paşte sau le-au putut face cadou celor dragi. 
Simona Bunta & Alina Deliman
P.S. Pentru mai multe poze, accesaţi Galeria foto: Parteneriatul cu părinţii, o nouă lecţie cu maximum de eficienţă.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:42:13 Ora de vară a Europei de Est