Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

O olimpiadă ... sportivă!

Un alt fel de serbare la Școala “George Coșbuc” - Oradea

O olimpiadă ... sportivă!

Elevii claselor a III-a (step by step) de la Școala cu clasele I-VIII „George Coșbuc” și Liceul Teologic Greco-Catolic au avut parte, joi, 6 iunie 2008, de o serbare de sfârșit de an cu totul inedită: o olimpiadă ... sportivă în toată puterea cuvântului.

Motivul realizării unui alt gen de serbare de către cele două clase partenere a fost derularea  proiectului „Vrem să fim olimpici, mai toleranți, mai buni, mai sănătoși!”, proiect finanțat de Consiliul local Oradea.
Obiectivul general al proiectului este îmbogățirea cunoștințelor de cultură generală prin însușirea de către elevi a unor noțiuni despre jocurile olimpice de-a lungul timpului, din antichitate până în prezent și promovarea sportului ca model de toleranță și fair-play pentru societate, ca stil de viață sănătos, ca un concept moral.
Prin această activitate, cadrele didactice participante au dorit să atragă atenția elevilor, părinților și nu numai, asupra importanței desăvârșite pe care o are sportul în viața omului și să promoveze valențele educative ale acestuia.
Serbarea a avut structura unei olimpiade adevărate. În deschiderea jocurilor olimpice, un elev, bun alergător, a adus flacăra olimpică în aplauzele spectatorilor. Acesta a fost urmat de intrarea copiilor grupați pe țări: România, Italia, Ungaria, Grecia și Germania. Echipele se distingeau prin culoarea tricoului purtat de fiecare membru. Elevii aveau tricouri în culorile cercurilor olimpice: albastre, negre, roșii, galbene și verzi.
La festivitatea de deschidere a luat cuvântul directorul Liceului Teologic Greco-Catolic, prof. Andrei Cristea, după care, elevii au avut ocazia să-și demonstreze talentul artistic în cadrul unor numere de muzică, dans și gimnastică ritmică. Invitata de onoare, gimnasta Flavia Bohuș, elevă în clasa a VII-a, a reprezentat un adevărat model pentru elevii care îi urmăreau mișcările cu încântare.
Competiția sportivă propriu-zisă a fost organizată de doamna Dana Cristea, profesor de educație fizică și sport, care le-a pregătit copiilor probe de echilibru (deplasare cu ajutorul cărămizilor), de îndemânare (doborârea popicelor), de aruncare la țintă (mingea prin cerc), ștafete și alergare de viteză. La fiecare atelier, echipa era cronometrată și punctată de către un cadru didactic participant: înv. Ursu Krisztina și înv. Ileana Balotă, de la Liceul Teologic Greco-Catolic, înv. Silvana Bistriceanu, înv. Ioana Cherechianu și prof. Marius Omuț, de la Școala „George Coșbuc”. Galeria a fost asigurată de elevii clasei I „step by step” a Școlii „George Coșbuc”, conduși de învățătoarele lor, inst. Maria Câmpean și inst. Anca Bogdan.
La festivitatea de încheiere, a avut loc premierea, cu înmânarea medaliilor. Locul I a fost ocupat de echipa reprezentată de Germania. Membrii celorlalte echipe au dat dovadă de fair-play, dându-și mâna și felicitându-se reciproc.
Finalul a fost emoționant, echipele dansând într-o deplină  sincronizare, precum la jocurile olimpice.
Credem că prin această nouă activitate de proiect am reușit să-i convingem pe elevi (și numai) că: „Olimpismul este o filozofie de viață, îmbinând sportul, cultura și educația”. (Ioana C.)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: O olimpiadă ... sportivă!

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:33:35 Ora de vară a Europei de Est