Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
3 ianuarie 2025
Ministrul Educaţiei Daniel David:
Planurile-cadru pentru liceu le voi pune în dezbatere în ianuarie și vom avea și o dezbatere națională. Nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală / Problema noastră majoră ține de faptul că nu știm să predăm bine conținuturile pe care le-am stabilit și manualele nu sunt destul de prietenoase
„Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a anunțat ministrul Educației, Daniel David. Într-o intervenție la Antena 3, David a declarat că după lansarea în dezbatere a planurilor-cadru pentru liceu (lista cu materiile pe care le vor studia elevii de clasele a IX-a – a XII-a și numărul de ore pe săptămână alocat fiecărei discipline), va organiza și o „dezbatere națională”.
Noul ministru al Educației a precizat că nu este adeptul introducerii de materii noi. „Eu nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală atitudinea din ultimii ani: să avem separat și educație pentru mediu, și educație de sustenabilitate, și educație juridică… Toate acestea sunt importante, dar nu ca materii noi, pentru că tot noi ne plângem apoi că copiii au prea multe ore. Putem avea unități de învațare focalizate pe temele astea. Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a declarat Daniel David, la Antena 3.

„Iepuraşul de Paşte”

În parteneriat cu Grădiniţa Ciufulici

„Iepuraşul de Paşte”

Elevii Şcolii Gimnaziale Internaţionale Agora, împreună cu copiii de la Grădiniţa Ciufulici au participat la o activitate în cadrul săptămânii „Să ştii mai multe, să fii mai bun!" numită „Iepuraşul de Paşte".

Cea mai mare, mai însemnată, mai sfântă şi mai îmbucurătoare sărbătoare de peste an, după spusele românilor de pretutindeni, e Paştele sau Învierea Domnului, pentru că în această zi „Hristos a înviat din morţi cu moartea pre moarte călcând şi celor din morminte viaţă dăruindu-le", iar pe cei vii răscumpărându-i de sub jugul păcatului şi împăcându-i cu Dumnezeu. 
Ea cade totdeauna la începutul primăverii, anotimpul cel mai frumos şi mai plăcut, când toate în natură învie.
Ne-am propus să prezentăm această sărbătoare prin activităţi care să  îmbine cât mai armonios utilul cu plăcutul, ascultând o poveste despre iepuraşul de Paşte şi de a confecţiona iepuraşi şi puişori.
De fiecare dată când ne învăluie parfum de liliac şi albina munceşte de zor, iar păsările înalţă triluri, ştim că natura reînvie. Atunci gândul nostru fuge tiptil la bucuriile din copilărie.  Deodată apare iepuraşul cu coşul împletit din nuiele, încărcat cu ouă roşii, cu cozonac şi dulciuri.
Păstrând la loc de cinste aceste datini, tradiţii şi credinţe, practicându-le alături  de copiii noştri, vom păstra vii aceste frumoase tradiţii.
Elevii au urmărit un PowerPoint cu „Povestea Iepuraşului de Paşte", unde au aflat cum a fost ales micuţul iepuraş ca fiind faimosul Iepuraş de Paşte. După terminarea poveştii, copiii au confecţionat iepuraşi şi puişori pe ouă de lut.
Profesori coordonatori: Balaj Diana, Miere Crina, Pop Otilia
P.S. Pentru mai multe poze, accesaţi Galeria foto: Iepuraşul de Paşte”.

Trimite email
miercuri, 15 ianuarie 2025, 09:01:14 Ora standard a Europei de Est