Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

La „Miron Pompiliu” Ştei, totul a fost altfel!

Şcoala altfel - Să ştii mai multe să fii mai bun

La „Miron Pompiliu” Ştei, totul a fost altfel!

La Şcoala Gimnazială „Miron Pompiliu" Ştei, în cadrul programului Şcoala altfel - Să ştii mai multe să fii mai bun, în săptămâna 6 -10 aprilie 2015, s-au desfăşurat diferite activităţi.

Cu sprijinul conducerii instituţiei, prof. Muşet Georgeta - director, prof. Pantea Simona - director adjunct, prof. Merce Sanda - consilier educativ, dascălii şcolii  au coordonat cu responsabilitate şi profesionalism interesante şi ingenioase activităţi.
Elevii din ciclul primar şi gimnazial au vizitat diferite obiective din oraş: sediul Primăriei, sediul Casei de Cultură şi al Bibliotecii, sediul Poliţiei, staţia de Pompieri şi staţia de Apă; a urmat ziua de ecologizare a zonei în care se află şcoala, dar şi a diferitelor zone din oraş în cadrul campaniei internaţionale Litter Less; au făcut ieşiri la picnic şi la aeroport. În altă zi, şcolarii au călătorit virtual în lumea filmului, au încondeiat ouă şi au realizat felicitări, apoi s-au recules alături de dascălii lor la biserica din urbe, povestind despre Alfabetul creştin, Călătorie în Ţara Sfântă. În cea de-a treia zi, în acordurile notelor muzicale au învăţat paşi de dans, au cântat „Suntem mici vedete" - karaoke; au vizionat filme istorice şi documentare; au primit informaţii despre Un stil de viaţă sănătos şi eficient, Să ne hrănim sănătos, Învăţăm să servim masa, O minte sănătoasă într-un corp sănătos; alţii au abordat lectura: Trăistuţa cu poveşti, Poveştile preferate, Lumea minunată a basmelor sau În lumea lui Caragiale; au participat la concursul  Lecturile copilăriei şi la concursul de ghicitori. În cea de-a patra zi, au plecat în excursii sau au vizitat locul de muncă al părinţilor în cadrul proiectului Job Shadow Day; au vizitat liceele din urbe; alţii au urmărit o prezentare în PowerPoint despre implicarea şcolii în cadrul proiectului internaţional Beautes de France, despre cultura şi limba franceză; alţii au spus poezii şi au cântat în limba engleză. În cea de-a cincea zi, şi cei mari, dar şi cei mici s-au relaxat exersând diverse jocuri: Calculez şi mă distrez, Micii actori, Micul pieton, jocul minţii - şahul, au participat la jocuri sportive în aer liber: volei, fotbal, baschet, arte marțiale...
Săptămâna s-a încheiat cu relatarea impresiilor şi acordarea de diplome, convinşi fiind că în cadrul acestui program, toţi elevii şi-au îmbogăţit considerabil cunoştinţele în toate domeniile cunoaşterii, fără stres şi fără catalog, în mod plăcut şi util.
Inst. Tomescu Ileana
P.S. Pentru mai multe poze, accesaţi Galeria foto: La „Miron Pompiliu” Ştei, totul a fost altfel!

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:43:57 Ora de vară a Europei de Est