Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
3 ianuarie 2025
Ministrul Educaţiei Daniel David:
Planurile-cadru pentru liceu le voi pune în dezbatere în ianuarie și vom avea și o dezbatere națională. Nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală / Problema noastră majoră ține de faptul că nu știm să predăm bine conținuturile pe care le-am stabilit și manualele nu sunt destul de prietenoase
„Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a anunțat ministrul Educației, Daniel David. Într-o intervenție la Antena 3, David a declarat că după lansarea în dezbatere a planurilor-cadru pentru liceu (lista cu materiile pe care le vor studia elevii de clasele a IX-a – a XII-a și numărul de ore pe săptămână alocat fiecărei discipline), va organiza și o „dezbatere națională”.
Noul ministru al Educației a precizat că nu este adeptul introducerii de materii noi. „Eu nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală atitudinea din ultimii ani: să avem separat și educație pentru mediu, și educație de sustenabilitate, și educație juridică… Toate acestea sunt importante, dar nu ca materii noi, pentru că tot noi ne plângem apoi că copiii au prea multe ore. Putem avea unități de învațare focalizate pe temele astea. Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a declarat Daniel David, la Antena 3.

În vizită la Poliţia Locală şi în Turnul Primăriei

Marţi,

În vizită la Poliţia Locală şi în Turnul Primăriei

Marţi, 7 aprilie 2015, în a doua zi de activităţi desfăşurate de Şcoala Gimnazială Internaţională Agora, în săptămâna Şcoala altfel, elevii noştri, însoţiti de cadrele didactice, au poposit în centrul oraşului Oradea, mai exact la Primăria Oradea, sediul Poliţiei Locale.

Activitatea Poliţiei Locale se realizează în scopul exercitării atribuţiilor privind apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale PERSOANEI, a proprietăţii private şi publice, prevenirea şi descoperirea contravenţiilor. Copiii au asistat la o prezentare de materiale informative,  descrierea instituţiei, rolul şi atribuţiile poliţistilor,  descrierea uniformei cu accesoriile de iarnă şi vară, armamentul, maşinile şi scuterele.
A doua etapă a vizitei noastre în sediul Primăriei Oradea a fost alocată vizitării Turnului Primăriei care se află în aripa dinspre strada Tudor Vladimirescu a clădirii şi are o înălţime de aproape 50 m. Este prevăzut cu 4 nivele principale, dintre care trei de panoramă. La nivelul I se află mecanismul orologiului  - numit „ceasul mamă". Orologiul de la cota cea mai înaltă cântă la ore fixe „Marşul lui Iancu" şi a fost construit la începutul secolului XX, în anul 1904 de către un lăcătuş ceasornicar pe nume Mezey Dezső. Orologiul este alcătuit din patru părţi - cadrane, situate în partea superioară  pe fiecare latură a obiectivului.  Cadranul din faţă, cel care priveşte spre Criş, a fost confecţionat din sticlă groasă, numită sticlă de lapte şi era iluminat din spate. După război, în 1944, cadranul din faţă a fost schimbat, sticla fiind înlocuită cu tablă, la fel s-a procedat şi pentru celelalte cadrane.
Elevii noştri (unii mai greu, alţii mai uşor) au fost învingători, reuşind să ajungă până la punctul maxim al turnului, la înalțimea de 50 metri, de unde am admirat o panoramă deosebită a oraşului nostru.
Consilier educativ,
prof. Paşca Laura
P.S. Pentru mai multe poze (60 de poze), accesaţi Galeria foto: În vizită la Poliţia Locală şi în Turnul Primăriei.

Trimite email
miercuri, 15 ianuarie 2025, 08:44:06 Ora standard a Europei de Est