Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Câştigătorii concursului ,,Încondeiaşul”, ediţia a V-a

Miercuri, la Biblioteca judeţeană

Câştigătorii concursului ,,Încondeiaşul”, ediţia a V-a

Secţia pentru copii şi tineret a Bibliotecii Judeţene „Gheorghe Şincai" Oradea, în parteneriat cu Asociaţia Kids Heaven din Iaşi, a organizat miercuri, 8 aprilie 2015, de la ora 10, în holul polifuncţional al bibliotecii, premierea participanţilor la concursul „Încondeiaşul", ediţia a V-a, concurs naţional pentru şcolari şi preşcolari.

Concursul s-a desfăşurat sub conceptul „Participă şi ajută", urmărind sensibilizarea copiilor prin implicarea lor în acţiuni caritabile.
Participanţii au încondeiat ouă de lemn, acestea fiind  puse la dispoziţie de către organizatori, cu materiale informative privind semnificaţia elementelor decorative şi a sărbătorilor pascale.
Fiecare participant a fost recompensat cu diplome, un cadou surpriză şi dulciuri, iar cadrele didactice implicate adeverinţe şi diplome.
La concurs au participat preşcolari şi şcolari de la: Grădiniţa Nr. 27 - „Voinicel" Oradea, prof. Trifan Nicoleta şi Ţinc Laura, Şcoala Gimnazială „Ioan Slavici", prof. Coşereanu Mihaela şi Luca Cristiţa, Grădiniţele „Trei Ursuleţi", prof. Klein Andreia, Roşca Ioana, Silcău Raluca, Pituţ Mariana, Olău Ramona şi Iluţa Mihaela, Şcoala Gimnazială Nr. 2 Husasău de Criş, prof. Miron Ioana şi Gârleanu Cristina, Liceul Vocaţional Pedagogic „N. Bolcaş" Beiuş, prof. Purtan Sorina, Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu", prof. Gaşpar Monika, Miclăuş Alina, Lucaci Mariana, Podar Daniela, Centrul de Educaţie Incluzivă Nr. 1, prof.  Tamaş Ileana-Lucia, Dobre Lucreţia, Moţ Elena, Pavel Adriana, Jurcău Mariana, Sîrb Liliana, Cioca Adriana, Duluş Gaboraş Anca, Matiuţ Anca, Erdeli Elena, Colegiul Naţional „Iosif Vulcan", prof. Marcu Patricia, Şcoala Gimnazială Nr. 1 Tileagd, prof. Demian Marcela, Csengeri Diana, Comşa Irina, Joldeş Salomia, Grădiniţa Nr. 50, prof. Cardoş Mărioara, Vidican Mihaela, Rusza Natalia, Ghiuro Natalia, Avram Maria Magdalena, Pascar Gabriela, Filip Larisa, Foltuţ Patricia, Jakab Corina, Samuil Ioana, Şipoş Natalia, Şipoş Nadia, Furtos Dana, Negruţ Diana, Şcoala Gimnazială Nr. 1 Tărian, prof. Cuibus Monika, Şcoala Gimnazială „Dimitrie Cantemir", prof. Lung Doina, Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu", Barbonţa Lavinia, Vesa Aurelia, Popa Alina, Manoliu Camelia, Taichiş Violeta, Pintean Brînduşa, Farcaş Rodica, Grădiniţa Nr. 43, prof. Şipoş Bianca şi Goilean Mihaela, Grădiniţa Nr. 45 - „Ion Creangă", prof. Caba Sanda Maria, Kendi Orsolya, Jurca Ioana, Jutea Măriuţa, Tăut Anca şi Olar Livia, Bernad Floare şi Irimuş Jurcuţ Maria, Parohia Ortodoxă Română Husasău de Criş, preot dr. Ghitea Ioan Mircea, prof. Ghitea Mirela, Vanţa Gheorghe, Pavel Ciuciu Anca, Şcoala Gimnazială Nr. 1 Nojorid, prof. Gabor Dorina, Gligor Mirela, Colegiul Tehnic „Traian Vuia", prof. Tomescu Ioana, Budurean Corina, Mic-David Diana, Şcoala Gimnazială „Ovidiu Drimba" Lugaşu de Jos, institutor Bondar Simona Gabriela, elevă Balaş Maria de la Şcoala Gimnazială „Oltea Doamna" şi copii de la Adăpostul de zi şi de noapte pentru copiii străzii Oradea.
Evenimentul a fost întregit de un scurt program artstic prezentat de elevi de la Liceul de Arte şi Colegiul Naţional „Iosif Vulcan" Oradea.
Mariana Barna
Foto: Paul Zoţ
P.S. Pentru mai multe poze, accesaţi Galeria foto: Câştigătorii concursului ,,Încondeiaşul”, ediţia a V-a.

Trimite email
duminică, 6 aprilie 2025, 18:13:48 Ora de vară a Europei de Est