Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
3 ianuarie 2025
Ministrul Educaţiei Daniel David:
Planurile-cadru pentru liceu le voi pune în dezbatere în ianuarie și vom avea și o dezbatere națională. Nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală / Problema noastră majoră ține de faptul că nu știm să predăm bine conținuturile pe care le-am stabilit și manualele nu sunt destul de prietenoase
„Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a anunțat ministrul Educației, Daniel David. Într-o intervenție la Antena 3, David a declarat că după lansarea în dezbatere a planurilor-cadru pentru liceu (lista cu materiile pe care le vor studia elevii de clasele a IX-a – a XII-a și numărul de ore pe săptămână alocat fiecărei discipline), va organiza și o „dezbatere națională”.
Noul ministru al Educației a precizat că nu este adeptul introducerii de materii noi. „Eu nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală atitudinea din ultimii ani: să avem separat și educație pentru mediu, și educație de sustenabilitate, și educație juridică… Toate acestea sunt importante, dar nu ca materii noi, pentru că tot noi ne plângem apoi că copiii au prea multe ore. Putem avea unități de învațare focalizate pe temele astea. Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a declarat Daniel David, la Antena 3.

Voluntariatul nu are vârstă

La Şcoala Gimnazială Internaţională „Agora”

Voluntariatul nu are vârstă

Luni, 6 aprilie 2015, la prima lor activitate din cadrul programului „Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun", elevii Şcolii Gimnaziale Internaţionale „Agora" au avut invitaţi speciali.

Fiind vorba despre voluntariat, Centrul de informare europeană EUROPE DIRECT Agora Oradea a invitat-o pe gojdista Ioana Dziţac, voluntarul nr. 1 şi de mare suflet al lor, deţinătoare pe ţară a Premiul Publicului pentru cel mai votat voluntar al anului 2014, premiu acordat în cadrul Galei Naţionale a Voluntarilor de către Federaţia organizaţiilor care sprijină dezvoltarea voluntariatului în România şi distincţia de Finalistă în Gala Naţională a Voluntarilor 2014, Secţiunea Voluntarul anului în educaţie.
Ioana, însă, nu a venit singură, ci împreună cu două clase de liceeni, elevi ai Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu" (clasele a XII-a A şi B) care tot au dorit să o cunoască.
Prin urmare, cel mai popular voluntar al anului 2014 le-a vorbit tuturor, de la mic la mare, despre voluntariat, în general, oferindu-le nenumărate exemple din activitatea sa de voluntariat, care a început de pe când era elevă a Şcolii Gimnaziale „Nicolae Bălcescu", alături de îndrăgitul său profesor şi mentor, d-na prof. Dorina Szatmari.
Alex - surpriza întâlnirii
Pentru Ioana, dar nu numai, Alex a fost surpriza plăcută a întâlnirii, cireaşa de pe tort! Prin prezentarea realizată în PowerPoint, dar şi prin materialele pregătite, el a reuşit să le stârnească curiozitatea şi să le ofere exemple de bune practici, din activitatea sa de voluntariat şi a colegilor. Încântată de reacţia provocată de Alex, d-na conf. univ. dr. Alina Manolescu, la rându-i, a lansat provocări, invitând liceenii la dialog. Mesajele lor scrise şi „autografele" acordate vor bucura, cu siguranţă, beneficiarii viitoarelor activităţi de voluntariat ale Centrului şi ale copiilor de la Şcoala Gimnazială Internaţională „Agora", activităţi de caritate programate în preajma sărbătorilor pascale.
În partea a II-a a întâlnirii, care s-a vrut un workshop, Ioana, în calitate de coordonator al Centrului de Voluntariat Judeţean Bihor din cadrul proiectului „Engleză pentru viaţă", a făcut cunoscută campania iniţiată de voluntarii Centrului, intitulată „Donează din suflet, cu suflet, pentru suflet..." , campanie de strângere de dulciuri, jucării, jocuri, hăinuţe, care să fie donate copilaşilor cu ocazia sărbătorilor pascale; apreciindu-i pentru gestul lor, Ioana le-a mulţumit atât copilaşilor, cât şi liceenilor pentru implicarea în campanie, înmânându-le diplome din partea Asociaţiei Shakespeare Schooll.
Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze (85 de poze), accesaţi Galeria foto: Voluntariatul nu are vârstă.

Trimite email
miercuri, 15 ianuarie 2025, 08:53:59 Ora standard a Europei de Est