Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Simpozionul Naţional BACStud2015, Ediţia I, 14-16 mai 2015

Universitatea Agora din municipiul Oradea organizează

Simpozionul Naţional BACStud2015, Ediţia I, 14-16 mai 2015

Universitatea Agora organizează prima ediţie a Simpozionului Naţional „Brainstorming în Agora Cercurilor Studenţeşti" (BACStud2015).

Prin acest eveniment Universitatea Agora îşi propune să creeze un mediu de întâlnire prietenos, o punte de legătură între studenţii şi cadrele didactice îndrumătoare cu preocupări similare, din toată ţara, dar şi cu extindere internaţională, în vederea unor colaborări viitoare.
Invitaţii de onoare ai simpozionului sunt acad. Florin Gheorghe Filip, acad. Solomon Marcus şi prof. univ. dr. Ioana Moisil.
În cadrul Simpozionului BAC2015 studenţii vor avea posibilitatea să prezinte lucrări ştiinţifice şi oportunitatea de a schimba păreri, opinii, cunoştinţe, dar şi de a lega colaborări cu studenţi din alte centre universitare.
Cele mai bune lucrări prezentate, în urma unei selecţii calitative, vor fi publicate în revista „Agora International Journal of Masters Studies". Participanţii vor primi diplome de participare sau de premiere pentru cele mai bune lucrări.
Pe lângă secţiunile studenţeşti, va exista şi o secţiune pentru elevi, respectiv o secţiune internaţională în limba engleză pentru studenţi şi elevi.
Prima ediţie a Simpozionului Naţional „Brainstorming în Agora Cercurilor Studenţeşti" îşi propune următoarele obiective:
1.Crearea unui mediu de lucru prietenos, favorabil generării unei „furtuni de idei" îndrăzneţe;
2.Descoperirea unor potenţiale talente în rândul participanţilor cu înclinaţii spre cercetare şi inovare;
3.Formarea priceperilor şi deprinderilor de a scrie lucrări cu caracter ştiinţific şi de a-şi prezenta public ideile într-o formă atractivă;
4.Încurajarea participanţilor în munca de cercetare, inovare, dezvoltare şi aplicare a rezultatelor;
5.Cooptarea unor personalităţi de seamă ale învăţământului românesc, precum şi a reprezentanţilor unor instituţii şi firme locale în desfăşurarea evenimentului;
6.Diseminarea celor mai bune lucrări prin publicare în Agora International Journal of Masters Studies" şi alte publicaţii.
Universitatea Agora Oradea, organizatorul principal al primei ediţii a Simpozionului Naţional „Brainstorming în Agora Cercurilor Studenţeşti" (BACStud2015), a demonstrat preocupare, profesionalism şi consecvenţă în realizarea unor manifestări ştiinţifice de succes naţional şi internaţional, de tip conferinţe, workshop-uri şi mese rotunde.
Vă aşteptăm cu mare drag la prima ediţie a Simpozionului Naţional „Brainstorming în Agora Cercurilor Studenţeşti"!
Mai multe detalii veţi găsi la http://univagora.ro/ro/bacstud2015/
Sana Sefora
 
INSTITUŢIE ORGANIZATOARE PRINCIPALĂ
Universitatea Agora din Oradea (UAO),
reprezentată de: prof. univ. dr. Adriana Manolescu - preşedintele Senatului UAO;
prof. univ. dr.ing. Mişu-Jan Manolescu - preşedintele Consiliului de administraţie UAO;
prof. univ. dr. Ioan Dziţac - rectorul UAO.
COORDONATORII EVENIMENTULUI
conf. univ. dr. Alina Angela Manolescu - Universitatea Agora;
conf. univ. dr. Simona Trip - prorector - Universitatea din Oradea;
conf. univ. dr. ing. Dziţac Simona şi as. drd. ing. Lolea Marius, coordonatorii Cercurilor studenţeşti „Elektron" şi „Proenergia" din cadrul Facultăţii de Inginerie Energetică şi Management Industrial, Universitatea din Oradea;
conf. univ. dr. ing. Buidoş Traian, coordonator al Cercului studenţesc „Tehnologie neconvenţională în mileniul 3" din cadrul Facultăţii de Inginerie Managerială şi Tehnologică, Universitatea din Oradea;
Asociaţia Studenţilor Agora;
Cercurile studenţeşti de contabilitate şi de management - Universitatea Agora;
Agora Artistic Group.
PARTENERI
Universitatea din Oradea
Centrul Europe Direct Agora Oradea
Şcoala Gimnzială Internaţională Agora
Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor
 Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bihor
 Poliţia Locală Oradea
Centrul de Formare şi Perfecţionare Perfect Service
Faist Mekatronic SRL
ProEnerg Oradea
EVENIMENT ORGANIZAT CU SPRIJINUL
Fatime Impex SRL Biharia
ENEL Distribuţie Banat, ATR Arad
Celestica SRL
Energotel Proiect Oradea
S.C. Energetic Montrel S.R.L Oradea
S.C. Focus Studio S.R.L. Oradea
S.C. Electrobobinaj S.R.L. Deva
Nova Euro
La Popular
PARTENERI MEDIA
Digi24 Oradea
Studioul Media - U Oradea
OviDan
COMITETUL DE ORGANIZARE
Lolea Marius - preşedinte
Dziţac Simona - preşedinte executiv
Moldovan Ovidiu  - secretar tehnic
Creţ Petre - responsabil media
Gheţe Maria, Ias Gheorghe, Crecan Nicolae, Moldovan Vasile, Ursu Mircea
COMITET DE ORGANIZARE STUDENŢESC
Cheţiu Gabriel - preşedinte
Breb Andrada Claudia - preşedinte executiv
Butari Iulian - vicepreşedinte
Burescu Mariana, Ştirban Ilie, Ştirban Adriana, Avram Teodora Simona, Ardelean Ioan Claudiu, Popa Călin, Boc Alexandru, Goina Paul, David Bogdan, Cirtea Sergiu-Andrei, Indre Claudiu-Ioan, Negrău Dan-Claudiu, Pop Bogdan-Daniel, Gorgan Adrian, Ralph Vereş, Mihuţa Robert, Indrei Florin, Bertalan Şandor, Călăcean Ioan, Negrea Daniela Tabita, Golpoian Andreea
Persoane de contact
conf. univ. dr. Alina Angela Manolescu, alina.manolescu@univagora.ro, tel. 0728284706
conf. univ. dr. ing. Simona Dziţac, simona@dzitac.ro, tel. 0744936447
asis.drd. ing. Lolea Marius, mlolea@uoradea.ro, tel. 0747511257
stud. Cheţiu Gabriel, gabriel_chetiu@yahoo.com, tel. 0785185246

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:40:10 Ora de vară a Europei de Est