Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

ACŢIUNEA 2012

Primim de la Gh. Paun

ACŢIUNEA 2012

Dacă eşti în România, în R. Moldova sau în Diaspora, adu-ţi contribuţia la realizarea reîntregirii naţionale.

Nu ştii cum?
Uite paşii necesari pentru luna care urmează:
1. Ne organizăm în funcţie de locul unde trăim. Acţionăm coordonat, înscriindu-ne fiecare în Platforma Unionistă Acţiunea 2012, organizaţia care înglobează iniţiativele pentru Unire la nivel de societate civilă din ultimii ani.
Înscrierea se face completând formularul de la http://romanism.ro/inregistrare/
2. În fiecare lună ne-am propus să rezolvăm o problemă care desparte integrarea celor două state româneşti. Luna aceasta e în derulare campania de permitere a accesului cetăţenilor României pe teritoriul Republicii Moldova pe baza buletinului, cum ar fi şi normal la actuala configuraţie europeană. Semnează şi tu petiţia: http://romanism.ro/semneaza-petitia-pentru-permiterea-accesului-in-republica-moldova-pe-baza-cartii-de-identitate-simple/
3. Poartă tricouri şi alte materiale cu mesaje unioniste. Ultimele modele apărute pot fi văzute aici: http://www.magazin-romanism.ro/noutati
4. Resursa financiară e foarte importantă în reuşita acţiunilor. Cei din România care au muncit sau cunosc persoane care au muncit legal în anul 2014 pot să completeze formularul 230 prin care redirecţionează 2% din impozitul pe venit de la stat către organizaţia noastră. Detaliile le găsiţi aici: http://actiunea2012.ro/sustine/2lasuta
De asemenea, toţi oamenii, oriunde ar fi, pot dona o sumă cât de mică, în direcţia înfăptuirii Unirii. Puteţi începe de la 5 lei cât reprezintă cotizaţia lunară la Acţiunea 2012. De asemenea, e nevoie de donaţii în materiale necesare lucrului de zi cu zi în cele 36 de raioane ale Republicii Moldova. Ne sunt necesare laptopuri, imprimante şi alte tipuri de tehnologie modernă, telefoane mobile 3G, flipcharturi, birotică.http://actiunea2012.ro/doneaza
5. Vineri, 27 martie, se împlinesc 97 de ani de când a pornit procesul realizării României Mari. Basarabia a fost prima provincie care s-a unit cu Ţara. Oriunde aţi fi, organizaţi sau participaţi activ la evenimente care să comemoreze această dată. Puteţi lua legătura şi cu filialele Acţiunii 2012 din zona voastră. http://actiunea2012.ro/filiale Bucureştenii sunt aşteptaţi la ora 18:00 în zona statuilor din Piaţa Universităţii pentru a forma o hartă a României interbelice din oameni. În multe localităţi se vor aprinde lampioane tricolore sau vor avea loc manifestări culturale - lista va putea fi găsită pe siteul special dedicat https://27martie.wordpress.com/
6. Duminică, 29 martie, toate drumurile şi gândurile duc spre Chişinău. Cu mic cu mare toate suflarea tricoloră trebuie să fie în Piaţa Marii Adunări Naţionale cu un drapel în mână, la ora 14.00.
Având o blocadă mediatică pe subiectul Unirii ordonată de politicienii temători care distrug destinele populaţiei dintre Prut şi Nistru, fiecare poate ajuta, anunţându-şi cunoscuţii despre evenimentul central al manifestaţiilor prilejuite de 27 martie: MAREA ADUNARE TRICOLORĂ -https://www.facebook.com/events/449703591846064/
7. Diaspora din ambele state româneşti se adună între 3-5 aprilie la Bucureşti în primul Congres al asociaţiilor de profil şi a personalităţilor care militează pentru Unire. Dacă locuieşti în Diaspora te invităm să te alături evenimentului, completând formularul de participare:http://romanism.ro/congresul-diasporei-unioniste/ Poţi ajuta şi în calitate de voluntar la organizarea evenimentului care va avea loc la Palatul Parlamentului.
Ce urmează?
După evenimentele din această lună vor urma altele, la fel ba chiar mai numeroase şi mai de amploare.
Vine 16 mai şi 28 iunie, care vor fi marcate prin manifestări de amploare la Chişinău, vine un marş stradal foarte mare la Bucureşti, aducerea a 10.000 de basarabeni în România în perioada aprilie-septembrie 2015 şi multe multe altele.
Bulgărele Unirii s-a pornit şi nimeni nu-l mai poate opri. Fii prezent la scrierea istoriei!

Trimite email
miercuri, 16 aprilie 2025, 03:50:16 Ora de vară a Europei de Est