Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

„O cană de fericire”, marca Rotaract Club Oradea

Campania... de milioane şi de suflet!

„O cană de fericire”, marca Rotaract Club Oradea

Fondurile generate de campania noastră au făcut posibilă amenajarea unei camere senzoriale şi, în special, a unui pat senzorial.

Beneficiarii direcţi ai campaniei „O cană de fericire", ediţia a VI-a, sunt copii cu deteriorări senzoriale severe sau probleme neurologice: Autism, ADHD, Sindromul Down, copii cu dificultăţi perceptuale sau disfuncţie de integrare senzorială, precum şi copii cu dizabilităţi severe/profunde, utilizatori de scaun rulant care nu au activitate motorie grosieră, din cadrul Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Nr. 1 Oradea.
Misiunea Centrului
Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Nr. 1 Oradea este aceea de a asigura un mediu şcolar incluziv în care drepturile şi demnitatea copiilor/elevilor cu dizabilităţi să fie respectate: „Realizăm recuperarea maximală posibilă a lor cu scopul integrării profesionale şi sociale. Chiar dacă sunt diferiţi, copiii aceştia au aceleaşi nevoi sufleteşti ca şi noi, pentru că şi în ei există acea scânteie divină".
Viziunea care le dă impulsul şi îi ajută să meargă înainte este o lume în care barierele dintre oamenii sănătoşi şi cei cu dizabilităţi vor dispărea pentru totdeauna şi toţi vor avea şanse egale. Valorile în care cred şi îi definesc sunt: egalitate, omenie, dragoste, speranţă, prietenie, educaţie, respect, ajutor, protecţie şi demnitate.
Fondurile generate de campania „O cană de fericire", ediţia a VI-a (căni de fericire, măsurate în căni de vin fiert, ceai, ciocolată caldă şi cafea - peste 1.500 de căni vândute), au făcut posibilă amenajarea unei camere senzoriale, necesară unui astfel de centru, în special achiziţionarea unui pat senzorial, în valoare de 18.000 de lei.
Camera senzorială este o locaţie care permite terapeuţilor desfăşurarea activităţilor care vor stimula simţurile copiilor (vizual, auditiv, olfactiv, gustului, pipăitului). Aceasta promovează activitatea intelectuală şi încurajează relaxarea în timpul stimulării simţurilor copilului, creşte concentrarea, vigilenţa, liniştea şi percepţia generală asupra lumii înconjurătoare".
Rotaract Club Oradea mulţumeşte tuturor orădenilor pentru implicarea în acest proiect minunat; datorită lor a fost posibilă achiziţionarea patului senzorial din cadrul Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Nr. 1 Oradea.
Roxana Domuţ, 
responsabil Comunicare 
Rotaract Club Oradea
P.S. Pentru mai multe poze, accesaţi Galeria foto: „O cană de fericire”, marca Rotaract Club Oradea.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:47:17 Ora de vară a Europei de Est