Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Start la înscrierea proiectelor la Swimathon - ediţia a III-a

Înscrierea proiectelor, până la 1 aprilie

Start la înscrierea proiectelor la Swimathon - ediţia a III-a

Fundaţia Comunitară Oradea încurajează generozitatea, solidaritatea şi activismul local, oferind celor ce îşi doresc să se implice în rezolvarea problemelor din comunitate, o modalitate de a face acest lucru.

Prin intermediul unor evenimente sportive, ONG-urile se întâlnesc într-un cadru dinamic atât cu donatorii şi voluntarii cât şi cu cei ce au nevoie de sprijin.
Prin acest comunicat de presă dorim să aducem la cunoştinţa publicului larg şi a grupurilor de iniţiativă din judeţul Bihor s-a dat startul la depunerea proiectelor pentru cea de a treia  ediţie a SWIMATHON-ului Oradea, eveniment ce va avea loc pe data de 13 iunie 2015 la Bazinul Olimpic Ioan Alexandrescu.
SWIMATHON este un eveniment de strângere de fonduri, prin care companiile, organizaţiile, grupurile de iniţiativă şi persoanele fizice pot desfăşura campanii de strângere de fonduri pentru susţinerea unor iniţiative/cauze/proiecte diverse de implicare în comunitate. Ca şi în anul precedent, ONG-urile şi grupurile de iniţiativă sunt invitate şi încurajate să-şi înscrie proiectele pe site-ul nostru http://www.fundatiacomunitaraoradea.ro/swimathon/inscriere-proiect/ până la data de 1 aprilie 2015. La finalul acestei perioade de înscrieri, Consiliul Director al Fundaţiei Comunitare Oradea va selecta cele 15 proiecte care vor rămâne în competiţie şi pentru care înotătorii se vor prezenta la linia de start şi în acest an.
Menționăm mai jos lista proiectelor finanţate, precum şi sumele cumulate din donaţiile şi sponsorizările de la Swimathon 2014:
1.Cadou de majorat pentru viaţă - un proiect iniţiat de Ramada Oradea suma de 6.084,10 lei.
2.Tabăra terapeutică - proiect iniţiat de Fundaţia „Hospice Emanuel" suma de 4.461,30 lei.
3.Paralizia cerebrală nu mă poate opri să iubesc,  să sper, să visez, să lupt - Andreas a strâns suma de 3.960 lei.
4.Educaţie prin sport şi artă FEAT TEAM Suplacu de Barcău - proiectul propus de CERC Suplacu de Barcău şi susţinut de OMV PETROM (partener naţional al Swimathon) - a strâns suma de 3.935 lei.
5.Proiectul cultural propus de Fundaţia Festivalul Internaţional de Teatru Oradea a strâns suma  3.595,20 lei.
6.Pentru campania caritabilă a Asociaţiei Utopia - „Împrumut pentru viaţă" s-au strâns 3.463,20 lei.
7.YouthBank Oradea, programul de educaţie non-formală şi responsabilizare a tinerilor derulat de Fundaţia Comunitară Oradea s-au strâns 3.365 lei.
8.EDU - FUN - Educaţie despre mediu prin distracţie - proiectul propus de Ecotop a fost finanţat prin Swimathon cu 2.683,80 lei.
9.„Maria - şansă la o viaţă normală", cauza propusă de Asociaţia Alsterdorf a strâns 2.544,90 lei.
10.Grădiniţa Waldorf ne inspiră, proiectul propus de Asociaţia Waldorf Oradea a strâns suma de 2.343,60 lei.
11.„Reintegrarea socio-profesională a bolnavilor cu psoriazis", cauza propusă şi promovată la nivel naţional de Alternative Sociale şi Societatea Română de Dermatologie, în parteneriat cu AbbVie - partenerul naţional al Mişcării de Fundaţii Comunitare în vederea organizării Swimathon-ului,  a strâns suma de 2.249 lei.
12.O grădină specială pentru oameni speciali! Amenajarea grădinii Centrului de Zi „Iedera", proiectul propus de Asociaţia Down, a strâns 1.984 lei.
13.Tabere care schimbă vieţi, proiectul  Fundaţiei Comunia, a strâns suma de  1.296 lei.
14.Proiectul Uniunii Femeilor Bihor - Ceata lui Piţigoi a beneficiat de suma de 520,50 lei.
15.Pentru atelierele oferite de Incubator 107 Oradea s-a strâns la Swimathon suma de 466,50 lei.
Informațiile pentru publicul larg sunt disponibile pe site-ul Fundaţiei Comunitare Oradea http://www.fundatiacomunitaraoradea.ro/swimathon/ şi pe pagina de facebook a evenimentului https://www.facebook.com/pages/Swimathon-Oradea/810644028965369?fref=ts.
Aşteptăm cu interes proiectele ONG-urilor şi grupurilor de iniţiativă din Bihor până la data de 15 mai 2015, iar apoi publicul larg, cu mic, cu mare, la Bazinul Olimpic Ioan Alexandrescu pe data de 13 iunie 2015, începând cu ora 10.00, în oricare dintre următoarele ipostaze: înotător, voluntar, donator, sponsor, în galeria care susţine dinamica evenimentului, să fim împreună pentru comunitatea noastră!
Claudia Abrudan,
director executiv

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 06:03:32 Ora de vară a Europei de Est