Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep al doilea modul de cursuri, care durează șapte săptămâni / Prima plată a burselor se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie

Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep modulul al doilea de cursuri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanța de toamnă din anul școlar 2024-2025 a avut loc în perioada 25 octombrie (vineri, după terminarea cursurilor) – duminică, 3 noiembrie.
Al doilea modul de cursuri începe luni, 4 noiembrie, și durează până vineri, 20 decembrie, adică ține șapte săptămâni, conform structurii anului școlar aprobată prin ordin de ministru.
Organizarea anului școlar 2024-2025 este pe module/intervale de cursuri, la fel ca anul școlar anterior. Sunt cinci module, despărțite de cinci vacanțe. Cursurile anului școlar 2024-2025 au început luni, 9 septembrie.
Prima plată a burselor din anul școlar 2024-2025 se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie, urmând ca bursele să se plătească lunar, de către școli, la data de 20 a fiecărei luni, pentru luna precedentă, conform metodologiei de acordare a burselor școlare.
Până pe 20 octombrie, școlile au avut de transmis la inspectoratele școlare (ISJ/ISMB) prima listă de beneficiari din anul școlar în curs, pe tipuri de burse și sumele estimate pentru plata burselor atât pentru luna septembrie, cât și pentru luna octombrie...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 noiembrie 2024

Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție, spune Melania Dragomir, directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș: Copiii noștri vorbesc cu un părinte care are un laptop în față, un telefon sau foarte, foarte multe lucruri de făcut

,,Avem numeroase solicitări pentru profesori logopezi”, spune Melania Dragomir, director al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș, pentru TVR Timișoara. Aceasta a spus că „noi am văzut încă din pandemie că au ajuns la școală copii care vorbesc foarte greu sau deloc, sau au tulburări de limbaj”. „Sunt copii tipici, fără probleme, dar copii cu care nu s-a vorbit acasă”, a precizat Melania Dragomir.
Melania Dragomir: Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție. În momentul în care noi nu mai avem timp, chiar mă gândeam la tinerii părinți ce greu este pentru ei în momentul de față să crească copiii, pentru că acum parcă timpul a intrat la apă. Tehnologia asta ne-a luat telefonul mobil, ne-a luat bucăți de viață, aș putea să spun. Se vede foarte bine. De ce? Ajung la grădiniță și copii nonverbali, ajung la școală copii nonverbali...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...

18 septembrie 2024

Concurs profesori metodiști – an școlar 2024-2025
Care sunt criteriile generale pe care trebuie să le îndeplinească profesorii

Ministerul Educației a trimis precizări referitoare la corpul profesorilor metodiști în anul școlar 2024-2025, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 2938/DGMRURS/09.09.2024. Conform sursei citate, corpul de profesori metodiști trebuie definitivat în fiecare județ până pe 4 octombrie.
Până la data de 4 octombrie, inspectoratele școlare trebuie să transmită Ministerului Educației decizia inspectorului școlar general privind componența corpului de profesori metodiști, un raport succint despre procesul de selecție din acest an și un tabel centralizator după modelul comunicat în teritoriu.

Procesul de selecție a metodiștilor inspectoratului școlar pentru anul şcolar 2024-2025
Potrivit Ministerului Educației, fiecare inspectorat școlar realizează o evaluare a activității de metodist a profesorilor încadrați pe această poziție în anul școlar trecut și, pe baza unor criterii generale specifice și cu acordul acestora, le reconfirmă statutul în anul școlar 2024 – 2025.

Nu pot avea calitatea de metodist al inspectoratului școlar persoanele care în anul școlar 2024-2025 ocupă funcții de conducere sau de îndrumare și control.


Criteriile generale pentru selecția unor noi cadre didactice, potrivit adresei Ministerului Educației:
a) studii: superioare, corespunzătoare funcției didactice ocupate;
b) statut profesional: titular în învăţământul preuniversitar de stat;
c) evoluție în carieră: minimum gradul didactic II;
d) calitatea activității didactice: calificativul anual Foarte bine, obținut în fiecare dintre ultimii cinci ani şcolari;
e) experiență în desfăşurarea activității de mentorat didactic sau a unor activități de tip metodic, experiență certificată de conducerea unității de învăţământ în baza activităților desfăşurate de candidat în ultimii trei ani scolari.

Manifestările de 1 Iunie au început vineri

La Școala “Avram Iancu” din Oradea

Manifestările de 1 Iunie au început vineri

Elevii clasei a III-a C, de la Școala cu clasele I-VIII “Avram Iancu” din Oradea au sărbătorit, vineri, Ziua copilului, într-o manieră specială, personală.

O nouă formă ...  și un alt conținut
Vineri, 30 mai 2008, sala lor de clasă era aranjată în alt mod, care să-i apropie și mai mult, ca o adevărată familie ce sunt. Băncile au fost rânduite pe margine, iar scaunele, în semicerc, astfel încât mijlocul sălii să rămână liber. Pe tablă au scris o strofă din cântecul "Toți copiii pământului", text pe care l-au citit, l-au comentat, iar apoi l-au învățat.
Ceea ce a urmat se cheamă distracție sută la sută!
Jocuri diverse: moară, șah, rummy, Nu te supăra frate, Piticot, catren etc). Pe un perete al clasei, pe colile pregătite, fiecare elev a desenat ceva... despre COPILĂRIE, începând cu cea mai mare dorință a lor, scrisă pe o inimioară, care mai târziu a format o floare a dorințelor tuturor. Pentru o schimbare de registru, am pus la cale și un concurs de dans (pe melodiile alese de elevi). Distracția s-a încheiat cu o gustare pregătită de părinți.
Luni, program artistic, în curtea școlii
Luni, 2 iunie 2008, într-un careu festiv,  în curtea școlii, ziua de 1 Iunie a fost marcată printr-un program artistic.
După urările adresate elevilor de prof. Gheorghina Bîrlădeanu, directorul școlii, au avut cuvântul artiștii: grupul vocal al școlii (condus de prof. Florica Balog), trei recitatori din clasa a III-a A (elevii  inst. Cozma Aurica), Claudia Gui, din clasa a II-a C (înv. Steliana Cârciumaru), cu trei piese muzicale, un alt grup vocal a interpretat cântece în limba engleză (coordonat de prof. Cornelia Marcu), o compunere despre copii și copilărie (coord. înv. Ramona Anghel), dans, cu elevii clasei I A (înv. Ana Luncan), dans sportiv (clasele a II-a A și C (înv. Steliana Cârciumaru și Jack Lucia), dansul majoretelor (clasei a III-a C, inst. Monica Toader), și dans modern, cu trupa școlii. 
Programul s-a încheiat tot în pas de dans.... popular, cu elevii claselor a II-a B și D (inst. Constantin Negruț și înv. Mariana Negruț). (Dorina T.)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto:  Manifestările de 1 Iunie au început vineri.

Trimite email
joi, 21 noiembrie 2024, 13:43:02 Ora standard a Europei de Est