Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Ştacheta s-a ridicat la 1.000.000 de kg de deşeuri

Patrula de Reciclare

Ştacheta s-a ridicat la 1.000.000 de kg de deşeuri

Cu ajutorul Suporterilor noştri avem şanse ca, la finalul ediţiei, în septembrie 2015, să putem spune că Patrula de Reciclare a convins românii să colecteze responsabil 1.000.000 kg de deşeuri de echipamente electrice şi electronice (DEEE) de la lansarea programului, în 2011!

Deja am depăşit 750.000 kg DEEE colectate în România şi accelerăm ritmul datorită companiilor, instituţiilor şi persoanelor care casează deşeurile de echipamente electrice (DEEE) în sprijinul Patrulei.
Mulţumim partenerilor şi colaboratorilor din presă care aduc acest subiect în atenţia publicului, şi, cu fiecare ştire, articol, emisiune, interviu şi reportaj, susţin eforturile noastre de a informa şi mobiliza comunităţile, şi, implicit, de a creşte cota de colectare DEEE a României.
Suporteri fideli
Peste 20 dintre Suporterii noştri au predat deja în mai multe rânduri deşeuri electrice pentru Patrula judeţului lor! Practic, oricând au nevoie să scape de DEEE, ne cheamă pe noi! Mulțumiri WENGLOR SENSORIC ROMANIA şi SIMEA SRL (Sibiu) şi tuturor celorlalţi!
Baumax este în continuare Suporterul nostru de top. Filialele Baumax din toată ţara au predat până acum peste 14.000 kg DEEE! E clar, Baumax va susţine multe echipe locale la victorie! Ce alte companii vor să împărtăşească această satisfacţie?
Alături de câştigători
 „Am decis să facem o curăţenie generală şi să casăm tot ce nu-i bun. Astfel, dintr-odată am făcut două lucruri bune: am protejat natura şi i-am ajutat şi pe copiii noştri. Este de datoria noastră să sprijinim şi să-i educăm. Ne bucurăm că şi instituţia noastră a contribuit la succesul copiilor din Bihor". Béres Csaba, primarul oraşului Săcueni
 „Parteneriatul dintre şcoală şi instituţii publice, firme, ONG -uri poate determina o schimbare de mentalitate, comportament şi implicit o creştere a calităţii vieţii". Daniela Muntean, inspector pentru activităţi educative, ISJ Sibiu.
Încet, încet, devenim un adevărat partener în educaţie civică pentru autorităţile locale şi o poveste de succes pentru întregul judeţ! Instituţiile publice ni se alătură ca Suporteri. Lăsaţi-vă convinşi de mărturiile lor. 
Suporteri nou-nouţi 
Comunitatea Suporterilor Patrulei creşte pe zi ce trece şi asta nu poate decât să ne bucure! Numai în ultimele 2 luni ni s-au alăturat peste 70 de firme şi instituţii din România care dovedesc astfel că sunt responsabile faţă de mediu şi solidare cu tinerii din comunităţile lor! Ştiţi unde puteţi afla cine sunt Suporterii Patrulelor  locale? În albumul Facebook prin care fiecare echipă şi-a felicitat susţinătorii! Patrulele judeţene v-au mulţumit, dragi Suporteri, aşa cum ştiu ei mai bine - prin creaţii grafice originale
Din ce în ce mai des ... la ziar
Presa locală scrie din ce în ce mai mult despre Patrulă şi Suporteri ! Comunităţile fiecărui judeţ îşi „asumă" reuşitele copiilor, devin conştiente că Patrula este „a lor", că îi reprezintă într-o competiţie interjudeţeană şi contribuie la reputaţia judeţului în ţară. Abia a-nceput anul, iar articolele curg. Descoperiţi-le aici.
Ne-am documentat pentru voi. Ştiaţi că ?...
Legislaţia în vigoare obligă persoanele juridice să aibă un sistem coerent de management al deşeurilor electrice, atât prin colectare selectivă, cât şi prin predarea lor spre reciclare către operatori autorizaţi.
Însă faptul că predau mai departe aceste deşeuri electrice nu este un capitol încheiat în gestionarea lor. Deţinătorii de deşeuri electrice, persoanele juridice, trebuie să aibă siguranţa reciclării întocmai a acestor deşeuri prin documente justificative, astfel încât să poată dovedi faptul că au fost responsabili şi s-au interesat de soarta acestor foste bunuri pe care le-au deţinut. 
Invităm toate redacţiile să devină, la rândul lor, Suporteri ai Patrulei de Reciclare! Orice aparate electrice nefolositoare aveţi, lăsaţi-ne să vă scăpăm de ele şi veţi creşte şansele Patrulei dumneavoastră la un premiu naţional! Aflaţi mai multe aici.
Echipa Patrulei de Reciclare vă mulţumeşte!
Alexandra Arnăutu

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:48:30 Ora de vară a Europei de Est