Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Valentines Day la Liceul Tehnologic „Ioan Bococi”

Vineri,

Valentines Day la Liceul Tehnologic „Ioan Bococi”

Elevii şi profesorii Liceului Tehnologic „Ioan Bococi" din Oradea au sărbătorit vineri „Valentine's Day".

Activitatea a avut loc în sala festivă a şcolii, în prezenţa doamnelor directoare Ileana Varga şi Mihaela Şumălan.
„Suntem obişnuiţi să marcăm în şcoala noastră diverse sărbători şi momente din calendarul şcolar, prin astfel de activităţi. De data aceasta a fost rândul Zilei îndrăgostiţilor, prin activităţi plăcute în limba engleză", a declarat directoarea instituţiei, doamna prof. ing. Ileana Varga.
Cea care a răspuns de organizarea manifestării a fost profesoara de limba engleză Carmen Ungur-Brehoi, ajutată de cadrele didactice Mariana Şandor şi Cornelia Movilă.
„Am dorit să le explic elevilor că dragostea poate fi de mai multe feluri, nu e vorba doar de cea pentru partenerul de viaţă. Poate fi iubire creştină, iubire faţă de părinţi, fraţi, surori, poate lua forma respectului faţă de dascăli sau a înţelegerii cu colegii sau poate fi chiar şi dragoste pentru animale", a explicat Carmen Ungur-Brehoi, profesoara de limba engleză.
După prezentarea printr-un material PPT a istoriei Sfântului Valentin, copiii şi profesorii prezenţi au aflat cum se sărbătoreşte dragostea pe glob, care sunt tradiţiile şi obiceiurile specifice fiecărei ţări în parte. Au învăţat să spună „Te iubesc" în diferite limbi străine. Informaţiile oferite au fost atât în engleză cât şi în română.
„Scopul acestei acţiuni a fost de a implica atât elevii, cât şi profesorii într-o activitate extracurriculară creativă. Tuturor ne place limba engleză, de aceea copiii au fost şi foarte entuziaşti să ia parte la recitarea de poezii şi la jocurile pregătite", a spus Mihaela Şumălan, directoarea adjunctă.
Evenimentul a cuprins şi momente poetice, susţinute de elevele clasei a XII-a E, Dezsi Evelin, Molnar Denisa, Somogyi Anita şi Tamaş Evelin. Acestea au recitat poeme în limba engleză, pe tema iubirii.
Partea cea mai interesantă a fost realizarea unei inimi enorme din bileţele cu mesaje de dragoste pentru cei dragi. Toţi cei prezenţi şi-au pus gândurile cele mai frumoase pe hârtie, în diferite limbi străine. A urmat lipirea bileţelelor pe un panou special, în formă de inimă. La final elevii au primit câte o ştampilă, reprezentând un prinţ şi o prinţesă, simbol pentru găsirea pe viitor a perechii potrivite. Pentru a păstra tradiţia de Valentine's Day, copiii au primit şi dulciuri. (C.B.)

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 06:02:34 Ora de vară a Europei de Est