Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Teatrul „Regina Maria”, la Festivalul CNDB#1

Centrul Naţional al Dansului Bucureşti

Teatrul „Regina Maria”, la Festivalul CNDB#1

Spectacolul „Secvenţe şi Profile" participă la unul dintre cele mai importante festivaluri ale dansului organizate în România: Festivalul Like CNDB#1.

În plus, trupa orădeană, coordonată de această dată de coregraful Florin Fieoriu, are onoarea de a fi fost invitată să deschidă acest festival organizat de Centrul Naţional al Dansului Bucureşti. Spectacolul a avut loc în prima zi, în 14 februarie, de la ora 19.30.
Spectacolul de teatru-dans „Secvenţe şi Profile" se află la a doua participare la un festival, după premiera din septembrie, când a deschis ediţia a XX-a a Festivalului Internaţional de Teatru Oradea.
În coordonarea artistică a lui Florin Fieroriu, scenografia aparţinându-i Cristinei Milea şi bucurându-se de muzica originală a lui Vlaicu Golcea, spectacolul se bucură de evoluţia  următorilor actori: Georgia Căprărin, Ioana Cheregi, George Dometi, Andreea Gabor, Mihaela Gherdan, Alina Leonte, Alin Stanciu, Radu Tudor şi Răzvan Vicoveanu.
Festivalul Like CNDB#1
Festivalul Like CNDB#1, organizat de Centrul Naţional al Dansului Bucureşti, a ajuns anul acesta la cea de-a doua ediţie. Spectacolele pe care le prezintă între 14 februarie şi 21 martie 2015 sunt eterogene ca formă şi discurs, însă au ca numitor comun privirea atentă asupra oamenilor şi vremurilor pe care le parcurgem, provocarea limitelor corporale şi/sau identitare, amestecul dintre real şi fictiv, relaţia directă, afectivă, nemijlocită a artistului cu publicul.
Despre Centrul Naţional al Dansului Bucureşti
Centrul Naţional al Dansului - Bucureşti (CNDB) este singura instituţie publică de cultură aflată în subordinea Ministerului Culturii creată cu scopul de a susţine, dezvolta şi promova dansul contemporan. Statutul său de instituţie de spectacole, dar şi de finanţator al coregrafiei contemporane - rol jucat asemeni Centrului Naţional al Cinematografiei în cazul cinematografiei româneşti -, face din CNDB o instituţie vitală pentru dezvoltarea culturii coregrafice din România.
CNDB este un cadru instituţional conceput ca un spaţiu deschis care doreşte să producă un reviriment permanent la nivelul sensului pe care îl poate avea o astfel de instituţie în contemporaneitate, ca parte a contextului cultural internaţional.
Misiunea Centrului Naţional al Dansului Bucureşti
Prin strategia sa, Centrul susţine şi promovează programe şi proiecte care contribuie la dezvoltarea culturii coregrafice şi care fac posibilă participarea scenei locale la un dialog extins la nivel internaţional. CNDB încurajează cercetarea, experimentul şi inovaţia în câmpul practicilor şi teoriilor din arta contemporană şi contribuie la crearea unui mediu favorabil dialogului, reflecţiei şi dezbaterii.
CNDB prezintă cele mai mari nume din aria dansului contemporan românesc, artişti deja cunoscuţi precum - Florin Fieroiu, Cosmin Manolescu, Mihaela Dancs, Paul Dunca, Andreea Novac, Cristina Lilienfeld, dar şi artişti tineri şi producţii noi, în premieră în Bucureşti. La finalul fiecărui spectacol se vor organiza o serie de discuţii la o întâlnire între artişti şi public, într-o atmosferă relaxată, la un pahar de vin.
Mirona Olteanu
Sursa: http://www.cndb.ro/

Trimite email
joi, 10 aprilie 2025, 17:35:53 Ora de vară a Europei de Est