Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Invitaţi de onoare la ICCCC 2016

Universitatea Agora

Invitaţi de onoare la ICCCC 2016

La ICCCC 2016, vom sărbători 10 ani de la prima conferinţă International Conference on Computers, Communications and Control, ICCCC 2006, ediţie jubiliară pe care o vom dedica lui Grigore C. Mosil (1906-1973), de la naşterea căruia se vor împlini 110 ani.

Organizatorii sunt cei tradiţionali, Universitatea Agora, în colaborare cu Academia Română, prin Ioan Dziţac, Florin Gheorghe Filip şi Mişu-Jan Manolescu.
La această ediţie, Universitatea Agora a invitat trei vorbitori în plen, oameni de ştiinţă de mare reputaţie internaţională, din Spania, Lituania şi China:
1. prof. dr. Enrique Herrera Viedma, Spania (aprox. 15.000 de citări);
2. prof. dr. Zenonas Turskis, Lithuania (aprox. 3.000 de citări);
3. prof. dr. Gang Kou, China, (aprox. 2.000 de citări).
Scurt portret al invitatului principal: Enrique Herrera -Viedma,
născut la Jódar, Spania, în 1969.
A obţinut masteratul şi doctoratul în calculatoare la Universitatea din Granada, Spania, în 1993, respectiv1996. În prezent este profesor la Departamentul de calculatoare şi inteligenţă artificială, Universitatea din Granada. Din  2014 este membru în conducerea IEEE SMC Society.
Aproximativ 16 din articolele sale sunt clasate ca cele mai citate în baza de date Thomson Reuters database, fiind în topul 1%  celor mai citate articole în domeniul ştiinţei calculatoarelor. Profesorul Enrique Herrera-Viedma are indicele Hirsch 45 în Web of Science, cu mai mult de 7.000 de citări şi indicele Hirsch  55 în Google Scholar, cu mai mult de 14.000 de citări, fiind inclus în top 1% al celor mai citaţi cercetători, conform Essential Science Indicators of Thomson.
Dr. Herrera-Viedma este editor asociat la 7 jurnale ISI, cum ar fi IEEE Transaction on Systems, Man, and Cybernetics Systems, Knowledge Based Systems, Soft Computing, Fuzzy Optimization and Decision Making, Applied Soft Computing, Journal of Intelligent and Fuzzy Systems, and Information Sciences; precum şi membru în 3 jurnale ISI: Fuzzy Sets and Systems, International Journal of  Information Technology and Decision Making şi International Journal of Computational Intelligence.
De asemenea, Universitatea Agora a invitat doi organizatori de sesiuni speciale, oameni de ştiinţă de mare reputaţie internaţională, din Columbia şi China: prof. dr. Yezid Donoso, Columbia; prof. dr. Yi Peng, China.
Rector,
prof. univ. dr. Ioan Dziţac
P.S. Pentru mai multe poze, accesaţi Galeria foto: Invitaţi de onoare la ICCCC 2016.

Trimite email
duminică, 6 aprilie 2025, 09:40:35 Ora de vară a Europei de Est