Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Primăria Oradea a lansat Oradea City App

Cea mai complexă aplicaţie de turism din România

Primăria Oradea a lansat Oradea City App

City-managerul Primăriei Oradea, Eduard Florea împreună cu reprezentantul Asociaţiei pentru promovarea turismului din Oradea şi regiune, Mihai Jurcă, au lansat azi, 3 februarie 2015, în cadrul unei conferinţe de presă, aplicaţia oficială de turism a Municipiului Oradea şi staţiunii Băile Felix, Oradea City App.

Oradea City App
„Este o aplicaţie care se adresează atât turiştilor, cât şi locuitorilor în activităţile lor de zi cu zi. Putem spune că, prin informaţiile pe care le oferă, această aplicaţie este cea mai complexă din România. Scopul a fost acela de a crea o platformă electronică gratuită şi intuitivă pentru accesarea celor mai importante informaţii despre Municipiul Oradea şi staţiunea Băile Felix", a spus city managerul Eduard Florea.
Oradea City App, mai simplu Oradea City, aşa cum este afişată aplicaţia în magazinele de aplicaţii ale smartphone-urilor care rulează iOS sau Android, este cea mai complexă aplicaţie de acest fel din România. Începând cu 03.02.2015, aplicaţia este disponibilă gratuit în magazinele Google Play şi AppStore.
Pe lângă informaţiile pe care le oferă, aceasta pune la dispoziţia utilizatorului informaţii diverse: de la obiective turistice şi programe culturale, până la restaurantele, hotelurile, spitalele, farmaciile sau ATM-urile din Oradea, inclusiv informaţii privind staţiunea Băile Felix.
Prin această aplicaţie se pune un mare accent pe interacţiunea cu utilizatorul, acesta având posibilitatea, prin simpla accesare, să-şi creeze un traseu turistic, să afle informaţii utile despre transportul public, unităţi de cazare, ATM-uri, servicii auto, aplicaţia dându-i inclusiv posibilitatea cumpărării tichetului de parcare sau biletului OTL. Sistemul de geo-localizare a fiecărui punct de interes dă posibilitatea creării unor rute către obiective turistice sau către locaţia evenimentelor. Geo-localizarea este disponibilă indiferent de locul în care se află utilizatorul.
Pe lângă oferta vastă de informaţii sub diferite forme: fotografii, audio, text, aplicaţia este pro-activă, anunţând utilizatorul despre evenimentele care se desfăşoară în oraş. Această posibilitate de „interacţionare" dintre utilizator şi evenimentele din oraş, este foarte practică deoarece dă posibilitatea celor care creează evenimente, să le facă publice aproape instantaneu tuturor celor interesaţi, printr-o simplă notificare a aplicaţiei.
Folosirea aplicaţiei nu este condiţionată de folosirea unei conexiuni la internet. După instalarea aplicaţiei, aceasta descarcă tot conţinutul în limba prestabilită; o dată descărcată informaţia, ea poate fi vizualizată sau consultată fără conexiunea la internet. Pentru cei care doresc să folosească internetul, aplicaţia oferă detalii legate de toate zonele cu internet gratuit oferit de municipalitate - secţiunea WIFI.
„Cei care creează evenimente vor putea, pe bază de parolă, să încarce date despre evenimentele lor, iar utilizatorul are posibilitatea să-şi aleagă domeniul care îl interesează şi despre care doreşte să primească informaţii. Totodată, dorim ca, în viitorul apropiat, aplicaţia să poată fi accesată şi în limba maghiară, pe lângă limba română şi engleză. De asemenea, ne dorim ca aplicaţia să beneficieze şi de un ghid audio, aşa cum întâlnim în muzee. Facem un apel către toţi cei interesaţi, aşteptând cu interes orice sugestie sau recomandare legată de această aplicaţie pe adresa de e-mail: turism@oradea.ro", a completat Mihai Jurcă, reprezentantul Asociaţiei pentru promovarea turismului.
Biroul de presă

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:43:58 Ora de vară a Europei de Est