Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Eminescu - în suflet de copil

La Şcoala Gimnazială „Georgiu Popa” din Cîmpani

Eminescu - în suflet de copil

Împlinirea a 165 de ani de la naşterea celui mai mare poet român pe care l-a dat vreodată pământul românesc, s-a sărbătorit şi la Şcoala Gimnazială „Georgiu Popa" din Cîmpani.

Dorind să evidenţieze încă o dată necesitatea lecturii şi importanţa acesteia în viaţa oricărui elev prin activităţi specifice proiectului educaţional „Ascultând şoaptele slovei", finanţat de Fundaţia Mereu Aproape, elevii claselor V-VIII au încântat şi delectat publicul cu un program artistico-literar de excepţie.
Astfel, pentru început elevele Denisa Tocuţ (clasa a VIII-a) şi Naomi Blaga (clasa a V-a) au transpus publicul în minunata lume a iubirii eminesciene prin melodia „Sara pe deal", iar eleva Loredana Petruse (clasa a VIII-a) a prezentat pe scurt biografia marelui poet naţional. Mai tîrziu publicul a avut parte de un recital de poezii din repertoriul eminescian, poezii recitate şi interpretate scenic de elevii claselor V-VIII.
În continuare s-a desfăşurat concursul „Eminescu - în suflet de copil", structurat în două părţi: pentru prima parte elevii participanţi au prezentat planşele tematice ce le-au realizat pe parcursul a câtorva zile cuprinzând versuri eminesciene cu cerinţe specifice şi reprezentare artistico-plastică; în partea a doua a consursului, elevii şi-au prezentat propriile creaţii. Premiile au fost deliberate de un juriu format din d-na prof. consilier educativ Sanda Alb, d-na înv. Flavia Boldor şi eleva Ligia Boldor din clasa a VII-a. Premianţii au fost răsplătiţi cu diplome, cărţi şi dulciuri; astfel la secţiunea „Fişe tematice" locul I a fost luat de grupa formată din elevele Emanuela Boldor şi Sorana Badea, pe locul doi s-au clasificat elevii Camelia Giurgiu şi Rareş Paşca, locul trei a fost ocupat de elevele Denisa Pantea şi Maria Tuduce, iar menţiunea a fost primită de elevele Denisa Tocuţ şi Naomi Blaga. La secţiunea „Creaţii proprii" locul I a fost luat de eleva Niculina Popa Butişcă, locul al doilea - de eleva Emilia Giurgiu, iar pe al treilea loc s-a clasificat Olivia Crişan.
Elevii clasei a VIII-a au pregătit o scenetă prezentând momente din viaţa marelui poet român alături de prietenii săi, scenetă întitulată chiar 2Prietenii".
În finalul programului, toţi elevii participanţi au fost răsplătiţi pentru munca lor cu cărţi de către coordonatoarea programului, d-na prof. Anca Boldor, cărţi donate de Fundaţia Mereu Aproape, în cadrul programului de granturi de carte BOOKS FOR YOUTH.
Alexandra Stana
P.S. Pentru mai multe poze, accesaţi Galeria foto: Eminescu - în suflet de copil.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 06:09:31 Ora de vară a Europei de Est