Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Bilanţul campaniilor şi colectei speciale din 2014

Asociaţia Caritas Eparhial Oradea mulţumeşte tuturor

Bilanţul campaniilor şi colectei speciale din 2014

În ultimele luni ale anului 2014 Asociația Caritas Eparhial a organizat mai multe colecte și campanii pentru susținerea activităților sociale ale organizației: Cantina Socială, Dușurile Sociale, Centru de zi pentru copii Gabriele și Centru de zi pentru copii de la Ioaniș, precum și persoanele și familiile sărace din comunitate.

Astfel, am a ales ca zi specială a carităţii comunitare duminica „Samariteanului Milostiv", zi în care s-a organizat o colectă specială. Tasul din data de 16 noiembrie 2014, duminica „Samariteanul Milostiv" a fost predat, de 95 parohii asociaţiei. Am colectata suma de 22.385 lei.
În perioada 11-23 decembrie 2014, în Era Shopping Park, am organizat o colectă de alimente neperisabile pentru familiile şi persoanele sărace din comunitate. În acţiunea de colectare au fost implicaţi 27 voluntari care au efectuat 187 ore. S-au donat 170 litri de ulei, 177 kilograme de făină, 143 kilograme de zahăr, 120 paste făinoase, 142 conserve și alte produse: fructe, dulciuri, băuturi răcoritoare etc. Alimentele colectate sunt estimate la valoarea de 3.523 lei. De asemenea, pe lângă alimente, unele persoane au donat şi bani (779 lei) ce vor fi folosiţi pentru funcţionarea duşurilor sociale.
Am desfăşurat, în perioada 1 decembrie - 22 decembrie 2014, campania „Ia şi tu Cutia de Crăciun", în care se cerea ca rezultatul renunţărilor să fie pus în Cutia de Crăciun, pentru a putea sprijini familii aflate în dificultate. Campania s-a desfăşurat în parohii din Oradea şi împrejurimi, precum și în şcoli şi licee din Oradea. Suma colectată astfel a fost de 13.330,70 lei, după cum urmează: parohii 10.059 lei (Parohia Mănăstirea „Maica Domnului", Oradea, 5.910 lei; Parohia „Sfântul Nicolae", Oradea I, 2.453,60 lei; Parohia „Sfântul Gheorghe", Oradea, 845,50 lei; Parohia „Sfântul Gheorghe" - Seminar, Oradea, 517,50; Parohia 1 Mai, Haieu, 220,30 lei; Seminarul Teologic, Oradea, 113 lei); licee, şcoli 3.271,70 lei, Liceul Teoretic „Lucian Blaga", 602 lei; Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu", 2.651,70 lei (Clasa pregătitoare C, 51,40 lei; Clasa I B, 392,82 lei; Clasa a II-a B, 80,40 lei; Clasa a III-a B, 245,78 lei; Clasa a IV-a B, 160 lei; Clasa pregătitoare A, 628,70; Clasa I A, 425 lei; Clasa a II-a A, 214 lei; Clasa a III-a A, 182,50 lei; Clasa a IV-a A, 271,10 lei).
Asociaţia Caritas Eparhial Oradea şi Complexul Comercial au derulat, în perioada 12 - 21 decembrie 2014, campania „Copacul dorinţelor" în cadrul căreia orădenii au fost invitaţi să împlinească un vis din „Copacul dorinţelor" plantat la Era Shopping Park Oradea și să susțină Centrul de Zi pentru Copii de la Ioaniş.
Alături de frunze, în copac, au fost puse bileţele cu un necesar pentru Centrul de la Ioaniş, pe care clienţii le puteau lua şi cumpăra pe baza lor obiectele necesare copiilor la Centru.
Voluntarii Caritas Eparhial Oradea au preluat zilnic, între orele 12.00 şi 21.00, obiectele pe care persoanele generoase le-au oferit copiilor. Din cele 99 de bileţele puse în Copacul dorinţelor, clienţii care au vizitat Era Shopping Park Oradea, au îndeplinit 74 de dorinţe. Pe cele 74 de bileţele alese de clienţi au fost trecute rechizite şcolare, jocuri logice, jocuri recreative etc. ce vor fi folosite de copiii de la Centru de zi din Ioaniș.
Asociaţia Caritas Eparhial Oradea mulţumeşte, în numele beneficiarilor, tuturor celor care au donat bani, alimente sau au îndeplinit dorințele copiilor, ajutându-i astfel pe cei mai defavorizați dintre noi.
Pr. Olimpiu Todorean,
președinte
P.S. Pentru mai multe poze, accesaţi Galeria foto: Bilanţul campaniilor şi colectei speciale din 2014.

Trimite email
sâmbătă, 12 aprilie 2025, 06:57:48 Ora de vară a Europei de Est