Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Revista „OviDan” nr. 47/159 din 16-23 decembrie 2014

Semnal

Revista „OviDan” nr. 47/159 din 16-23 decembrie 2014

Ediţia conţine ştiri şi fotoreportaje din şcoli, de la diferite evenimente din Oradea şi Bucureşti.
Numărul se deschide cu evenimentul de luni de la Universitatea din Oradea - decernarea titlului de Senator de Onoare al Universităţii din Oradea domnului dr. Miguel Moreno, director în Programe internaţionale şi guvernamentale la The Leadership Institute, Washington.

În 19 decembrie, ministrul Sorin Mihai Cîmpeanu a semnat protocolul de predare-primire al portofoliului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice. În intervalul 18 mai - 3 iunie 2015, vor avea loc Evaluările naţionale la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a. În pagina Eveniment, am publicat Serbarea Crăciunului la Liceul Don Orione. La Universitaria continuă articolul (din pag.1) cu decernarea titlului de Senator de Onoare, plus două fotoreportaje: O dublă lansare de carte şi premierea studenţilor performanţi; Workshop-ul cu tema „Comunicarea cu părinţii dificili". În pagina Universităţii Agora, dl rector Ioan Dziţac publică cel de-al XI-lea episod al serialului „Bioschiţe de informaticieni români de succes" - academicianul Gheorghe Păun. Marţi, 16 decembrie 2014, la sala festivă a Colegiului Tehnic „Mihai Viteazul" s-a derulat un eveniment de excepţie: aniversarea a 10 ani de activitate a firmei de exerciţiu Hobby S.R.L. Duminică, la Catedrala cu Lună, elevii îndrumaţi de d-na prof. Alina Deliman au prezentat Poveste de Crăciun. Şi tot în aceeaşi pagină - Atitudini creştine la Şcoala Gimnazială „Nicolae Bălcescu". În mijlocul revistei am publicat fotoreportajul realizat la Târgul de jucării de la Şcoala Gimnazială „Dacia". În pagina Performanţă, puteţi citi despre O seară magică pentru Ioana Dziţac la Gala Naţională a Voluntarilor şi despre succesul gojdistului Andrei Vlad Bădulescu, cel care a cucerit o medalie de bronz la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru juniori. Tot în această pagină am scris despre Spectacolul caritabil „Colinde din suflet, cu suflet, pentru suflet", pus la cale de cei 56 de voluntari ai Centrului judeţean de voluntariat, avându-i în frunte pe coordonatorii proiectului „Engleză pentru viaţă", doamna prof. Andrada Marinău şi gojdista Ioana Dziţac. În pag. 11, am publicat două serbări de Crăciun, desfăşurate la Şcoala Gimnazială Internaţională „Agora". Protagoniştii următoarea serbări de Crăciun au fost elevii clasei pregătitoare A de la Şcoala Gimnazială „Nicolae Bălcescu", îndrumaţi de d-na prof. Simona Vancea. Rămânând în acelaşi registru, al serbărilor, am publicat fotoreportajul realizat la Grădiniţa Nr. 42 - „Maria", la  întâlnirea de proiect din 11 decembrie. La rubrica săptămânală „Cântarea zilei", Alexandra ne aduce în atenţie versurile colindului „Noi umblăm a colinda". De la Colegiul Tehnic „Traian Vuia", am publicat articolul „Diversitatea lingvistică şi plurilingvismul", semnat de prof.  Cotuiu Mariana. Concursul cu premii „Merita.bio" a ajuns la ediţia a XXVII-a. Înainte de vacanţa de Crăciun, elevii clasei I C de la  Şcoala Gimnazială „Avram Iancu" au ieşit la colindat, după cum aflăm din articolul semnat de prof. Monica Toader.     
Acestea au fost subiectele care au încăput în cele 16 pagini ale revistei „OviDan" nr. 47/159 din 16-23 decembrie 2014, pagini care cuprind 63 de poze.
Ovidiu Dan
Mii de mulţumiri celor care ne-au adresat urări (pe telefon şi e-mail) de Crăciun şi Anul Nou!
Cu preţuire,
Moise-Ovidiu DAN

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:46:24 Ora de vară a Europei de Est