Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Vecernia cu Litia şi colinde cu corul Dal Segno la „Sf. Ap. Andrei”

Miercuri seara, în seara de Crăciun,

Vecernia cu Litia şi colinde cu corul Dal Segno la „Sf. Ap. Andrei”

Miercuri seara (24 decembrie 2014), la Biserica Ortodoxă cu hramul Sf. Apostol Andrei din Oradea, s-a săvârşit Vecernia cu Litie.

Slujba a fost oficiată de un sobor de patru preoţi, părinţii parohi, părintele vicar Vasile Bota şi părintele dr. Ion Alexandru Mizgan, dimpreună cu pr. vicar Augustin Lucian şi pr. Ioan Gudea.
La sfârşitul slujbei, fără să realizăm că s-a încheiat, membrii corului D'al Segno au intrat cântând în biserică, primii care şi-au făcut apariţia din mulţime au fost cunoscuţii şi îndrăgiţii solişti Florin şi Florina Mariş Hinsu, cadre didactice universitare la Facultatea de Muzică. Aliniaţi în faţa altarului, membrii Corului D'al Segno, dirijat de dl prof. Valentin Lazăr, ne-au încântat cu un buchet de colinde româneşti tradiţionale, dar nu numai. Bucuroşi de vrednicii colindători, credincioşii, prezenţi în număr mare la slujba din seara de Crăciun, au aplaudat ca la un adevărat spectacol, iar la final, părintele vicar Vasile Bota a rostit un cuvânt de învăţătură, a mulţumit distinşilor invitaţi şi ne-a poftit pe toţi în biserica de jos; aici, potrivit bunelor rânduieli, preoţii şi credincioşii au colindat împreună în seara sfântă, iar gazdele bune i-au omenit pe colindători cu câte o coroniţă cu susan şi un pahar de vin fiert, după preferinţă...
„Cu adevărat mare este această seară!"
„Iubiţi credincioşi, cu adevărat mare este această seară, pentru că s-a întrupat Fiul lui Dumnezeu; Fiul lui Dumnezeu, din iubire nemărginită faţă de oameni, s-a făcut om ca să mântuiască neamul omenesc. În seara de Crăciun am săvârşit slujba Vecerniei împreunată cu Litia, iar iată, la sfârşit, bucuria sărbătorii este sporită, este luminată de prezenţa Corului D'al Segno din Oradea, dirijat cu multă dăruire de maestrul, profesorul Valentin Lazăr, prin participarea excepţională a soliştilor Florin şi Florina Mariş Hinsu.
Le mulţumim din suflet pentru această bucurie şi vă dorim tuturor sărbători fericite şi să împlinim şi rânduiala noastră de aici de la biserică: cu toţii vă invităm să coborâţi în biserica de la demisol, şi să închinăm cu prilejul sărbătorii Naşterii Domnului şi al colindului nostru sfânt şi străbun, câte un pahar de vin şi să gustăm câte o coroniţă cu susan. Sărbători fericite!", a conchis părintele vicar Vasile Bota.
Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze, accesaţi Galeria foto: Vecernia cu Litia şi colinde cu corul Dal Segno la „Sf. Ap. Andrei”.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:51:28 Ora de vară a Europei de Est