Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Din faptele mele îți voi arăta credința mea...

Atitudini creştine la Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu”

Din faptele mele îți voi arăta credința mea...

Spiritul Crăciunului trezește în fiecare om dorința de a dărui, de a fi mai bun și mai aproape de cel în suferință.

Membrii Clubului IMPACT al Școlii Gimnaziale „Nicolae Bălcescu" au inițiat proiectul ATITUDINI CREȘTINE prin care și-au propus să fie alături de copii și familii dezavantajate din punct de vedere material. Dorința lor a fost să confecționeze, în cadrul unui atelier de lucru, diferite obiecte care să fie vândute în cadrul Târgului de Crăciun. De la idee la faptă a fost doar un pas. Sprijiniți de Asociația Filantropia Oradea, care a asigurat fondurile bănești pentru procurarea materialelor de lucru, au început confecționarea obiectelor în luna noiembrie. Fiecare întâlnire a fost prilej de a munci împreună într-o atmosferă destinsă, cu multă bună dispoziție și bucuria de a fi împreună pentru a-i ajuta, la final, pe cei aflați în situații dezavantajate. Au muncit laolaltă: Alina Deliman - lider senior și membrii: Bud-Popa Oana, Crișan Patricia, Deliman Sofia, Filipcic Alexandra, Floruț Valentin, Hașaș Carina, Maior Antonia, Martonfi Alexandra, Matiu Sorina, Mănucu Maia, Mirică Florin, Olah Nicoleta, Săteanu Alexia, Szekely Alexandru, Toderaș Cosmina, elevi în clasele a V-a, a VI-a și a VII-a.
Atelierul a avut ca și coordonator pe doamna Mihaela Olah, mama unei membre a Clubului, care, cu mult profesionalism, a dezvăluit copiilor tehnicile de lucru. Astfel, au fost realizate o mulțime de obiecte, toate amintindu-ne de perioada în care ne aflăm: Postul Crăciunului.  Zeci de sticle, farfurii și globuri realizate în tehnica șervețelului, zeci de felicitări și tot atâția magneți pentru frigider au făcut ca târgul nostru să fie o reușită. Vizitatorii târgului au fost elevi și dascăli ai școlii. Aceștia au achiziționat, într-un timp foarte scurt, toate obiectele puse în vânzare.
Cu fondurile obținute membrii clubului vor pregăti câteva pachete cu alimente pentru familii sărace și se vor deplasa la Centrul Social Multifuncțional din Jibou, Sălaj, pentru a oferi darurile făurite de elevii școlii  în cadrul proiectului COPIII PENTRU COPII.
Considerăm că proiectul nostru este o reușită prin faptul că a reușit să mobilizeze o mare parte a  comunității școlii: elevi, dascăli și părinți, într-o horă a generozității, a bucuriei de a dărui și a voluntariatului.
Praznicul Nașterii Domnului a coborât în sufletele noastre lumina dragostei și a credinței, manifestate prin fapte.
S-avem cu toții SĂRBĂTORI BINECUVÂNTATE!!!
Prof. Alina Deliman
P.S. Pentru mai multe poze, accesaţi Galeria foto: Din faptele mele îți voi arăta credința mea...

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:40:02 Ora de vară a Europei de Est