Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Workshop-ul cu tema „Comunicarea cu părinţii dificili”

La Şcoala Gimnazială „Szacsvay Imre”, a avut loc

Workshop-ul cu tema „Comunicarea cu părinţii dificili”

Marţi, 16 decembrie 2014, a avut loc, la Şcoala Gimnazială „Szacsvay Imre" din Oradea, workshop-ul cu tema „Comunicarea cu părinţii dificili", organizat de Asociaţia pentru Educaţie şi Formare „TopFormalis" din Oradea, în colaborare cu unitatea de învăţământ menţionată.

Evenimentul şi-a propus să aducă în discuţie o problemă extrem de importantă cu care se confruntă numeroase cadre didactice - stabilirea unui parteneriat eficient între şcoală şi familie - o cerinţă fundamentală a unui învăţământ modern şi performant, dar un lucru extrem de greu de realizat, în condiţiile în care atât părinţii, cât şi profesorii sunt purtătorii unui sistem de valori adesea divergent. Workshop-ul a fost moderat de d-na Emilia Bradea, iar ca metodă de lucru s-a recurs la „discuţia panel". Astfel, unui grup de experţi educaţionali (alcătuit din prof. univ. dr. Vasile Marcu - formator al formatorilor, conf. univ. dr. Carmen Popa - părinte, prof. Sorina Bradea - expert în comunicare, prof. Eugenia Drăgoi - reprezentant al învăţământului alternativ şi psih. Alin Creţu - psiholog) i-au fost adresate o serie de întrebări atât de către moderator, cât şi de către cei 70 de participanţi cu privire la problematica comunicării cu părinţii dificili. Pentru început, s-a încercat definirea conceptului, în urma discuţiilor ajungându-se la concluzia că părinţii dificili (sau incomozi) sunt cei care, prin atitudinea lor subiectivă faţă de propriii copii împiedică construirea unui parteneriat eficient cu şcoala şi cu educatorii copiilor lor. Atât experţii din grupul-panel, cât şi participanţii din sakp au fost invitaţi să prezinte diverse experienţe cu care s-au confruntat şi soluţiile pe care le-au identificat. Concluzia a fost că, deşi nu există o reţetă unică a succesului, un aspect foarte important care poate facilita comunicarea dintre profesori şi părinţi îl constituie găsirea unui punct de interes comun pe care să se poată construi colaborarea într-o abordare pozitivă. În ultima parte a workshop-ului, lucrând pe ateliere, participanţii au avut posibilitatea să-şi împărtăşească opiniile privitoare la subiectul dat, problemele şi propriile soluţii pe care le-au identificat ca fiind cele mai eficiente.
La finalul discuţiilor, într-o atmosferă relaxată, toţi cei prezenţi au ciocnit un pahar de şampanie, marcând în felul acesta încheierea unui an fructuos la Asociaţia pentru Educaţie şi Formare „TopFormalis" din Oradea. Profităm de această ocazie pentru a transmite tuturor membrilor, simpatizanţilor şi colaboratorilor noştri cele mai calde urări, Sărbători fericite, La mulţi ani, precum şi invitaţia ca şi în 2015 să ne fie alături la noi evenimente marca „TopFormalis"!
Prof. Florentina Adriana Blândul
Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 56 Oradea
P.S. Pentru mai multe poze, accesaţi Galeria foto: Workshop-ul cu tema „Comunicarea cu părinţii dificili”.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:52:30 Ora de vară a Europei de Est